Fotografia de: Pla d'estudis | Diploma de Xef Professional CETT-UB

Universitat de Barcelona

Pla d'estudis

Propera convocatòria: Setembre 2022
 

COM ÉS LA METODOLOGIA D'AQUEST DIPLOMA DE XEF PROFESSIONAL DEL CETT-UB?

Aquesta formació et permetrà desenvolupar la teva carrera de xef professional gràcies a una metodologia d’aprenentatge 100 % hands on, amb pràctiques de cuiner des del primer dia i el suport dels recursos online.

Aprendràs de forma evolutiva i vivencial, incorporant coneixements i habilitats gradualment, amb pràctica diària i interacció entre les assignatures per a una formació holística i integral.

Flipped learning amb el que et prepararàs la classe a casa mitjançant els recursos de l’aula virtual per dedicar la sessió a la pràctica a la cuina o a l’aplicació en els espais de gestió i innovació.

Aules de cuina que simulen espais professionals, amb equips d’última tendència i capacitat per elaborar creacions gastronòmiques i pastisseres de tots nivells

Grups reduïts, diversos i multidisciplinaris que treballareu en equips estables durant tot el curs, enriquint l’experiència formativa.

Amb l’aplicació integral de coneixements i habilitats, tant culinàries com de gestió, al Pop-Up Gastronomic Experience.

Complementat amb visites professionals i l’accés a les activitats de l’agenda gastronòmica.

Practicaràs al teu aire a l’Aula Oberta de simulació culinària, les tècniques o receptes que se’t resisteixin, per aconseguir ser el/la xef expert/a que somies.

AVALUACIÓ

L‘avaluació del programa es farà de manera continuada al llarg del curs. El professor responsable explicarà al començament de la assignatura els criteris d’avaluació, així com les activitats puntuables que es duran a terme.

Al finalitzar l’any els alumnes hauran de fer un projecte final, pop-up, i aprovar-lo serà un requisit indispensable per l’obtenció del títol, al igual que la resta d’assignatures.

Tècniques de pastisseria (7 ECTS)

 • Coneixeràs i practicaràs les tècniques més destacades de la pastisseria tradicional i actual a través de preparacions clàssiques adaptades als nous temps.

Cuina d'evolució (5 ECTS)

 • Revisaràs la cuina tradicional des d'un nou punt de vista, a través de la creativitat i la resolució de reptes culinaris. Dissenyaràs l’oferta gastronòmica del Pop-Up.

Cuines del món (7 ECTS)

 • Descobriràs el marc cultural de les gastronomies internacionals més representatives per poder entendre-les i practicar-ne les elaboracions més representatives.

Salud y gastronomía (6 ECTS)

 • Abordarás los principios de la dietética y la nutrición para adentrarte en la confección y elaboración de menús para atender todas las diversidades.

Mètodes i tècniques innovadores a la cuina (5 ECTS)

 • Coneixeràs i practicaràs les preparacions més modernes gràcies a les tècniques i tecnologies innovadores, com destil·lacions, impressions 3D, sifons, fermentacions, nitrogen líquid, entre d’altres.

Bar&Wine (4 ECTS)

 • Identificaràs i tastaràs els diferents tipus de begudes que componen l'oferta en un restaurant d'alta cuina i aprendràs les bases del maridatge.

Disseny i innovació de negocis de restauració (3 ECTS)

 • Coneixeràs i aplicaràs processos de creació innovadors aplicats al negoci de restauració des de la ideació i inspiració fins a la conceptualització final.

Gestió de cuina (3 ECTS)

 • Dominaràs les eines bàsiques de gestió i control a la cuina en organitzacions i restaurants, com ara les compres i emmagatzematge, els inventaris, els escandalls, entre d’altres.

Gestió de negocis de restauració (3 ECTS)

 • Aprendràs els fonaments de la gestió empresarial en restauració, en els àmbits econòmic-financer, operacional i comercial.

DURADA

 • Horari: Dilluns, a dijous de 16.00 a 21.00 h.
 • Total: 1500 hores lectives.
 • 60 Crèdits Europeus.

Al finalitzar aquest programa, obtindràs la següent titulació*:

Diploma d'Extensió Universitària de Xef Professional de la Universitat de Barcelona

(*) Per accedir a aquesta formació, no és necessari que l'alumne tingui una titulació universitària prèvia. Si et plau, pots consultar l'apartat 'A qui va adreçat' per a més informació.

Gastronomia i cuina