Fotografia de: Màster Gestió Restaurants Sostenibles | CETT-UB | Màster Oficial

Universitat de Barcelona
Introducció

Introducció

Especialització dins de Màster Oficial en Gastronomia Sostenible
Propera convocatòria: Octubre 2021
 

Amb l’Especialitat de Gestió en Gastronomia Circular i Accessible del Màster Universitari en Gastronomia Sostenible del CETT-UB descobriràs les eines i estratègies per gestionar un negoci gastronòmic sostenible o adaptar un negoci existent en matèria de sostenibilitat. Aplicaràs un enfocament molt ampli que inclou coneixements d’economia circular, accessibilitat i responsabilitat social.

Al CETT-UB som conscients de la necessitat de garantir una alimentació sostenible, accessible i responsable socialment en un entorn de canvi climàtic. Les noves generacions de clients centren la seva intenció de compra en empreses que els generen confiança i amb les quals comparteixin valors i filosofia. Aquests valors són el respecte al medi ambient, les actuacions socialment sostenibles i la creació d’una oferta gastronòmica Zero-wasted i inclusiva.

Com a resultat, les empreses del sector necessiten nous perfils especialitzats per gestionar i transformar els negocis de restauració cap a una economia circular. Estan apareixent noves oportunitats de negoci i, al mateix temps, empreses ja arrelades han d’incorporar perfils molt qualificats per enfortir els seus processos d’adaptació a aquestes noves tendències.

Si vols formar part del canvi, l’Especialitat de Gestió en Gastronomia Circular i Accessible ha nascut per donar resposta a les necessitats i objectius de desenvolupament sostenible en el sector de la gastronomia.

Gràcies al nostre Màster Oficial de Gastronomia Sostenible podràs:

 • Establir processos i sistemes de gestió de bones pràctiques en Gastronomia Sostenible que redueixin l’impacte en el medi ambient.
 • Gestionar un negoci amb paràmetres que posin en valor els recursos naturals complint els ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible).
 • Crear nous models de negoci de cuina sostenible, que donin resposta a la creixent necessitat i interès, del sector i clients, d’una gastronomia accessible per a tothom.
 • Adaptar un negoci gastronòmic als paràmetres del desenvolupament sostenible, per aprofitar tots els aliments i recursos.
 • Garantir la competitivitat del negoci a través de la innovació i evolució tecnològica amb visió sostenible.
 • Descobreix més raons per cursar aquesta especialitat.

Per acabar, es tracta d’una formació universitària oficial que et prepararà de manera pràctica per poder donar resposta a les demandes de conversió cap a la sostenibilitat del sector gastronòmic. Durant el Màster podràs accedir a la borsa d’ofertes de pràctiques en empresa o fer un projecte d’investigació culinària, amb l’afegitó que a més podràs accedir a un doctorat.

Metodologogia i Avaluació

El Màster i el CETT-UB té un sistema d'aprenentatge propi en el qual tu seràs el centre del procés d'aprenentatge. Aprendràs gràcies a la teva participació activa a l'aula a través del learning by doing i la interacció entre alumnes, o metodologias pròpies com el ABR i el ABP.

PER QUÈ ESTUDIAR L'ESPECIALITAT DE GESTIÓ EN GASTRONOMIA CIRCULAR I ACCESSIBLE?

Unint teoria i pràctica, aquesta especialitat en Gestió de Gastronomia Circular i Accessible complementarà la teva carrera professional amb les estratègies específiques i les eines adequades per introduir la sostenibilitat en un entorn de gestió empresarial.

Els coneixements que rebràs et permetran comprendre, analitzar i prendre decisions d’una manera fonamentada i activa per gestionar un negoci de turisme gastronòmic sostenible:

GASTRONOMIA I SOSTENIBILITAT UNIDES

 • Coneixeràs com gestionar una empresa des dels estàndards de sostenibilitat.
 • Generaràs una cadena d’aprovisionament sostenible.
 • Podràs aprofitar les oportunitats que la innovació i la tecnologia en sostenibilitat t’ofereixen en aquest entorn.
 • Aprendràs com fer el teu negoci més atractiu i competitiu, destacant entre la competència, amb una oferta adaptada als requeriments de la societat post-COVID.
 • Generaràs estàndards de comercialització, comunicació i marketing focalitzats en les necessitats del consumidor, perquè puguis crear el teu propi negoci com a emprenedor o adaptar un negoci de cuina ecològica o sostenible.

DEMANDA REAL DEL SECTOR

 • Els professionals de la Gastronomia Sostenible són referents: des d’organismes internacionals com l’OMS o la FAO o sectorials com Chefs Manifesto, passant per professionals importants del sector gastronòmic com els germans Roca o José Andrés. Tots ells estan donant un paper primordial al sector gastronòmic com a motor de canvi per a un viratge cap a la sostenibilitat de la societat.
 • Molts models de negoci necessiten ser reorientats segons els nous models de cuina sostenible i fins ara no hi havia perfils professionals formats específicament per a això.
 • Sigues un dels primers a posicionar-te al mercat laboral: la sostenibilitat és tendència, però no serà una moda passatgera. Ha vingut per quedar-se. Aprofita-ho i aconsegueix un avantatge competitiu.

UN MÀSTER OFICIAL ÚNIC

 • És l’únic Màster Oficial de Gastronomia Sostenible atorgat per la Universitat de Barcelona i el CETT-UB amb l’especialitat de Gestió en Gastronomia Circular i Accessible.
 • Possibilitat de fer el doctorat.
 • Et formaràs seguint la metodologia learning by doing perquè apliquis els teus coneixements en casos reals, en projectes amb empreses o reptes de l’equip docent, amb la majoria de professionals en actiu.
 • Aprendràs mentre elabores un projecte, utilitzant eines d’innovació en un model de negoci, sempre focalitzat en la Gastronomia Sostenible.
 • Descobriràs la teva part més creativa gràcies a la utilització d’eines d’Open Innovation, com Design Thinking o tècniques Human-centered, que et permetran ampliar les teves habilitats en organització de projectes, amb una visió de treball col·laboratiu i gestió d’equips.
 • Podràs fer pràctiques en el sector per consolidar els coneixements adquirits durant la formació.
 • T’especialitzaràs en investigació, amb l’assignatura d’investigació gastronòmica, i desenvoluparàs el teu projecte a les instal·lacions del CETT, si ho prefereixes com a alternativa a les teves pràctiques.

ESTUDIAR EN UN CENTRE DE REFERÈNCIA

 • El CETT compta amb una experiència de 50 anys en formació i més de 25 específicament en Gastronomia a tots els nivells.
 • Tindràs al teu abast un centre amb 3.600 m2 d’instal·lacions dedicades a la formació, amb espais especialitzats i adaptats a la formació pràctica en els àmbits de la Gastronomia: espais de cuina i pastisseria habilitats amb maquinària capdavantera, amb un laboratori gastronòmic i aules d’anàlisi sensorial.
 • Crearàs la teva pròpia xarxa professional amb experts del sector de la Sostenibilitat, la Innovació i la Gastronomia, amb la xarxa única de CETT Alumni, que et permetrà connectar amb més de 19.000 professionals del sector per millorar la teva carrera professional nacionalment i internacional.
 • Tindràs un acompanyament i seguiment personalitzats des de la direcció i la coordinació acadèmica del Màster en el teu viatge cap a la transformació personal i professional.

Què opinen els estudiants de màster del CETT?

Jennifer Diaz
Estudiar en el CETT m'ha permès trobar un treball en el qual puc aplicar tots els coneixements adquirits en el màster
Jennifer Diaz
Màster Oficial de Direcció d'Empreses Turístiques
Leila Sabtec
Vaig tenir l'oportunitat d'aprendre moltíssim dels meus companys de classe
Leila Sabtec
Màster Oficial d'Innovació en la Gestió Turística

QUINS OBJECTIUS ACONSEGUIRÀS AMB L'ESPECIALITAT DE GESTIÓ GASTRONÒMICA CIRCULAR I ACCESSIBLE?

L’objectiu general de l’especialitat de Gestió Gastronòmica Circular i Accessible és proporcionar-te un aprenentatge de caràcter especialitzat, amb una visió global i multidisciplinària de la gestió sostenible a les empreses gastronòmiques.

Els objectius específics de l’especialitat són:

 • Comprendre les implicacions en sostenibilitat de la producció gastronòmica.
 • Formar professionals capaços de donar resposta als reptes que genera l’aplicació de la circularitat, l’accessibilitat i la responsabilitat social en la gastronomia tenint en compte els ODS.
 • Capacitar per adaptar els negocis gastronòmics a un desenvolupament sostenible tenint en compte totes les seves dimensions (ambiental, econòmica, social i cultural).
 • Crear solucions sostenibles que donin resposta a la creixent necessitat d’accessibilitat i interès tant de la indústria com del client.
 • Donar eines d’innovació i conèixer les tecnologies disruptives que garanteixin la competitivitat del negoci en un entorn sostenible.

QUINES COMPETÈNCIES ACONSEGUIRÀS AMB L'ESPECIALITAT DE GESTIÓ GASTRONÒMICA, CIRCULAR I ACCESSIBLE?

Les competències que desenvoluparàs són:

 • Dissenyar i implementar estratègies sostenibles que donin resposta a les noves tendències, necessitats i oportunitats de negoci emergents en l’àmbit de la Gastronomia Sostenible.
 • Optimitzar la gestió dels recursos economicofinancers a les organitzacions del sector gastronòmic amb una visió de circularitat, accessibilitat i responsabilitat social.
 • Avaluar inversions i prendre decisions sobre nous projectes en l’àmbit de la Gastronomia Sostenible.
 • Planificar, coordinar i controlar els processos organitzatius i de servei en totes les àrees de gestió de les empreses gastronòmiques.
 • Identificar i implementar les tecnologies sostenibles adequades segons les necessitats de les organitzacions i empreses gastronòmiques.
 • Desenvolupar i aplicar eines de marketing en empreses, projectes i serveis de gastronomia sostenible.
 • Dissenyar i desenvolupar productes i models de negoci gastronòmics que suposin una novetat i que generin un impacte positiu en la cadena de valor circular i accessible.
 • Analitzar i aplicar las tecnologies de la informació i de les comunicacions en els diferents àmbits del sector de la gastronomia sostenible.

Other_

Fotografia de: Màster Gestió Restaurants Sostenibles | CETT-UB | Màster Oficial

Fòrum Gatronòmic

Fotografia de: Màster Gestió Restaurants Sostenibles | CETT-UB | Màster Oficial

Centre de recursos

Fotografia de: Màster Gestió Restaurants Sostenibles | CETT-UB | Màster Oficial

Recepció

Fotografia de: Màster Gestió Restaurants Sostenibles | CETT-UB | Màster Oficial

Aules 

Fotografia de: Màster Gestió Restaurants Sostenibles | CETT-UB | Màster Oficial

Aules

ITINERARI GENERAL

Durant la primera part del Màster aprendràs las bases teòriques i pràctiques de la sostenibilitat, processos i gestió en el sector gastronòmic, i recursos tecnològics i d’innovació aplicables a la Gastronomia Sostenible, que s’estructuren a les assignatures comunes.

Aquesta especialitat et formarà per transformar la gestió en el món empresarial gastronòmic cap a la sostenibilitat, amb una visió holística i pràctica.

Aprendràs amb metodologies actives, que desenvoluparan la teva capacitat creativa i de resposta davant dels reptes que l’entorn professional et plantejarà. Comptaràs amb l’experiència dels professionals, que et situaran en la realitat del sector. Analitzaràs casos reals, disruptius, amb valor per a la Gastronomia Sostenible.

Coneixeràs la tecnologia i les eines d’innovació que faran que les teves decisions siguin sostenibles i, al mateix temps, generin un entorn de creació de noves oportunitats de negoci rendibles. Et capacitaràs per prendre decisions en l’adaptació de la gestió empresarial circular, accessible i responsable socialment.

itinerario del master con sus especialidades

Tot el teu aprenentatge culminarà en el Treball Final de Màster, que et permetrà consolidar tots els coneixements adquirits i t’aproparà al teu nou entorn professional. I si vols fer una immersió encara més propera, pots accedir a fer pràctiques en el sector, durant el Màster o al final.

DURADA

El pla d’estudis del Màster en qualsevol de les seves especialitats té una durada d’un curs acadèmic equivalent a un any.

El Màster Universitari en Gastronomia Sostenible es dirigeix a aquells professionals, consultors, xefs, gestors o emprenedors que vulguin crear un negoci gastronòmic basat en els principis de la sostenibilitat, així com a estudiants acabats de llicenciar que vulguin especialitzar-se i millorar la seva ocupabilitat.

El programa de Màster s’enfoca en 5 perfils:

 • Professionals del sector Gastronòmic

Empresaris, propietaris, xefs, pastissers, assessors i consultors gastronòmics, tècnics d’R+D de la indústria gastronòmica que desitgin transformar els processos gastronòmics i els models de negoci en clau sostenible.

 • Directius i professionals que exerceixin càrrecs de gestió

Professionals en la direcció d’empreses que vulguin entendre les implicacions d’un canvi cap a la sostenibilitat i conèixer estratègies i eines per a una transició d’èxit.

 • Directius i professionals que exerceixin càrrecs operatius en empreses gastronòmiques

Professionals que vulguin entendre les implicacions, en processos, servei i desenvolupament, d’una oferta gastronòmica adaptada als àmbits de la sostenibilitat i conèixer les estratègies i eines per a una transició d’èxit.

 • Emprenedors

Persones amb iniciativa que pretenen aprofitar les oportunitats derivades de l’aplicació dels ODS, l’economia circular i la gestió responsable i sostenible dels recursos naturals en la Gastronomia.

 • Titulats universitaris

Persones amb titulació universitària relacionada amb la Gastronomia i la Gestió recent, interessades a adquirir experiència i la capacitat de dissenyar i gestionar projectes gastronòmics sostenibles i innovadors.

Masters 2020

Fotografia de: Màster Gestió Restaurants Sostenibles | CETT-UB | Màster Oficial

Jardí

Fotografia de: Màster Gestió Restaurants Sostenibles | CETT-UB | Màster Oficial

Aules 

Fotografia de: Màster Gestió Restaurants Sostenibles | CETT-UB | Màster Oficial

Aules 

Fotografia de: Màster Gestió Restaurants Sostenibles | CETT-UB | Màster Oficial

Aules

Fotografia de: Màster Gestió Restaurants Sostenibles | CETT-UB | Màster Oficial

Passadís 

Aquesta especialitat de Gestió Gastronòmica, Circular i Accessible et formarà per optar a diferents sortides laborals, com ara:

 • Director en gestió de projectes de Gastronomia Sostenible.
 • Gestor especialitzat en adaptació a la circularitat, accessibilitat i responsabilitat social de negocis gastronòmics.
 • Dissenyador de negocis i serveis gastronòmics accessibles.
 • Gestor de projectes gastronòmics en entorns d’innovació corporativa, globals i/o digitals.
 • Consultor/Formador en Gastronomia Sostenible.
 • Emprenedor en Gastronomia Sostenible.
 • Intraemprenedor en Gastronomia Sostenible.
 • Professional autònom en sectors relacionats amb la innovació en Gastronomia Sostenible.
quins son els àmbits laborals del máster de restauració i hoteleria

Els nostres Alumni opinen

Isabel Baez
Isabel Baez
SEA Manager Central Europe at AccorHotels (Paris)
Jordi Noguera
Jordi Noguera
Executive Chef & Co-owner, Foc Restaurant (Singapore)
Natalia Mateu
Natalia Mateu
Project Management Office, The Sydney Opera House (Sydney)