Fotografia de: Máster Gestió Turística de les Destinacions Urbanes Semipresencial | CETT-UB | Oficial

Universitat de Barcelona
Introducció

Introducció

Especialització dins de Màster Oficial d'Innovació en la Gestió Turística
Propera convocatòria: Octubre 2022
 

L’Especialitat de Gestió Turística de les Destinacions Urbanes, modalitat semipresencial, del Màster Oficial en Innovació de la Gestió Turística tracta la innovació aplicada en els processos de gestió i planificació territorial i turística en destinacions a escala local i regional.

Al CETT-UB volem donar resposta als reptes actuals que presenten les destinacions per innovar en la gestió turística i a l’hora d’aplicar productes turístics competitius en un entorn dinàmic. Al marge de les grans ciutats consolidades, hi ha molts altres territoris que també busquen redefinir els seus models econòmics a través del turisme. Malgrat això, el ràpid creixement d’aquest fenomen fa necessària la implementació de polítiques i estratègies per a un desenvolupament més sostenible i adequat als interessos dels seus residents i ciutadans.

Es necessiten perfils disruptius capaços de repensar el model de turisme i desenvolupar nous productes, experiències i serveis turístics adaptats a tot tipus de demanda, professionals que converteixin les destinacions urbanes en entorns únics i cohesionadors.

Vols formar part del canvi per redefinir i innovar en la planificació i la gestió de les destinacions turístiques?

Gràcies al conjunt de les assignatures del nostre màster sobre gestió de les destinacions turístiques urbanes:

 • Coneixeràs la importància de planificar i anticipar estratègies i accions de foment turístic en un escenari complex i divers.
 • Tindràs en compte la dimensió social del turisme (la convivència entre residents i visitants i l’encaix en els processos naturals de les ciutats).
 • Ajudaràs a reduir l’impacte que el turisme genera a l’entorn.
 • Aprendràs a crear productes turístics diversificats i competitius basats en plantejaments innovadors i diferencials.
 • Identificaràs els principis de gestió basats en la governança i la integració de tots els actors presents en les destinacions turístiques.
 • Entendràs les tendències del màrqueting, la comunicació i la comercialització en ciutats turístiques. -** Coneixeràs les principals eines** de transició digital vers les smart cities i el turisme.
 • Desobreix més raons per cursar aquest màster.

Vols combinar els teus estudis amb una modalitat presencial i una d’online? Pregunta al nostre equip d’orientació per la nostra modalitat semipresencial o blended. Podràs cursar un 70 % del programa online i el 30 % restant, presencialment al nostre centre de Barcelona i gaudir d’una estada acadèmica excepcional.

Modalitat semipresencial

La modalitat semipresencial o també dita blended et permetrà compaginar el teu treball i la teva vida personal amb una formació acadèmica de primer nivell, ja visquis a la mateixa ciutat de Barcelona o a un altre lloc. És ideal per futurs estudiants que per les seves circumstàncies no puguin desplaçar-se al CETT durant tot el curs.

La modalitat blended és una formació semipresencial i modular que combina les classes en línia amb tres setmanes de classes presencials de caràcter pràctic al CETT a final dels estudis. Durant aquest període realitzaràs visites a empreses del sector i assistiràs a classes per part d'experts professionals en actiu, tot això en un laboratori d'aprenentatge turístic únic com ho és la ciutat de Barcelona.

Podràs conèixer in situ models de negoci d'empreses turístiques líders a nivell internacional, així com models de gestió de l'administració turística. Tot això fent molt d’èmfasi en la governança la sostenibilitat, la innovació, i la digitalització del sector.

Classes pràctiques i experiència presencial per treure tot el profit del teu procès d'aprenentatge a través de visites a empreses del sector a la ciutat de Barcelona, perquè visquis l’experiència CETT.

Realitzaràs el 70 % de la formació en línia i el 30 % de la formació en modalitat presencial perquè gestionis el teu temps d’estudi.

Aprendràs de manera activa amb diferents metodologies innovadores que promouen el teu aprenentatge en competències directives i el teu creixement professional.

T’ofereix l’oportunitat d’entrar en contacte amb professionals i experts internacionals a través d’expert talks i durant les visites presencials.

Facilita l’accés a pràctiques en empreses de Barcelona o a nivell internacional gracies al nostre departament de Career Services.

Metodologogia i Avaluació

El Màster i el CETT-UB té un sistema d'aprenentatge propi en el qual tu seràs el centre del procés d'aprenentatge. Aprendràs gràcies a la teva participació activa a l'aula a través del learning by doing i la interacció entre alumnes, o metodologias pròpies com el ABR i el ABP.

PER QUÈ ESTUDIAR L'ESPECIALITAT EN GESTIÓ TURÍSTICA DE LES DESTINACIONS URBANES?

Amb el nostre màster en gestió de les destinacions urbanes coneixeràs les principals característiques dels processos que influeixen en la innovació aplicada a escala local i regional.

Incorporaràs la innovació a la teva cultura de treball per desenvolupar i valoritzar nous productes i serveis, basats en l’aprofitament sostenible dels recursos territorials de les destinacions:

Formació online

Seguint l’estratègia de classe invertida o flipped classroom:

LES SMART CITIES COMENCEN A LES AULES

 • Aprendràs les hard i les soft skills necessàries per innovar en la gestió turística, perquè puguis donar resposta als objectius i reptes del sector.
 • Desenvoluparàs les teves competències creatives i de treball en equip amb el design thinking o el customer journey.
 • Aprendràs de manera disruptiva: gràcies a l’ús eficient de les eines tecnològiques per crear productes turístics diversificats i competitius.
 • Comprendràs les particularitats del turisme urbà i de la seva gestió turística.
 • Entendràs els recursos territorials diferencials de les destinacions turístiques, cosa que et proporcionarà elements clau per a la presa de decisions en la gestió turística.
 • Gràcies al nostre quadre docent de professors i professionals en actiu, aprendràs les últimes tendències del sector, com les smart destinations i el city marketing.
 • Dissenyaràs i comunicaràs experiències diferencials: gràcies als continguts sobre el disseny, la comercialització i la comunicació d’experiències disruptives.
 • Faràs servir l’storytelling i l’storydoing com un element diferencial per a un major rendiment i èxit dels recursos turístics.

EL SECTOR, VIST DES DE DINS

 • Et formaràs amb els millors: el Màster i l’especialitat compten amb un claustre docent únic, amb una reputada trajectòria professional i acadèmica en turisme i destinacions urbanes. A més, hi participen professionals en actiu que aporten la seva visió a través de casos d’estudi.
 • Experimentaràs el sector: el Màster i l’especialitat inclouen un extens programa de visites experiencials a empreses, institucions, organitzacions i destinacions que et permetran conèixer de primera mà experiències de planificació i gestió turística innovadores i d’èxit.
 • Adquiriràs una visió 360 º del sector: gràcies al compendi de continguts, les visites a organitzacions, les activitats formatives del CETT-UB, els docents i els col·laboradors que visiten l’aula.
 • Participaràs activament en activitats transversals com les sessions Soft Skills, el CETT Smart Tourism Congress Barcelona, l’Observatori de Turisme del CETT-UB, el seminari “Contemporary Issues in Tourism” o el CETT Talent.
 • Aplicaràs els teus coneixements en casos reals: podràs posar en pràctica els coneixements adquirits durant el curs gràcies als partners del CETT-UB com l’Organització Mundial de Turisme, la UNESCO, l’Ajuntament de Barcelona o la Diputació de Barcelona.
 • El networking del futur: el contacte amb experts del sector turístic i amb els teus companys de classe et permetrà crear una xarxa pròpia a escala nacional i internacional, que t’ajudarà a promoure la teva carrera professional.

UN PROGRAMA ÚNIC A LA TEVA MIDA

 • Escull entre la modalitat presencial i semipresencial (també anomenada blended). La modalitat blended implica cursar el programa online i combinar-ho amb una part presencial al final del curs.
 • La majoria dels nostres estudiants troben feina una vegada acaben el Màster o promocionen dins la seva empresa.
 • Una titulació oficial única: és l’únic Màster Oficial d’Innovació de la Gestió Turística atorgat per la Universitat de Barcelona i el CETT, reconegut acadèmicament dins i fora d’Espanya.
 • Podràs fer una triple especialització si així ho vols i, un cop acabis la teva especialitat, podràs cursar una doble o una triple especialitat del màster: Gestió Turística del Patrimoni Cultural i Natural, Gestió Turística del Patrimoni Culinari i Gastronòmic, i Gestió Turística de les Destinacions Urbanes. Informa-te’n sense compromís!
 • Estudis de doctorat: com que és un màster oficial, et garantirà el reconeixement acadèmic també fora d’Espanya i podràs fer el doctorat.

DUES VIES PER AL TEU DESENVOLUPAMENT PROFESSIONAL

 • Un màster orientat a la investigació: és l’únic Màster que ofereix una sòlida base d’investigació, que es fonamenta en l’àmplia trajectòria dels Grups de Recerca del CETT i en la seva producció científica. Hauràs de cursar assignatures orientades a la metodologia d’investigació.
 • Un màster orientat a la pràctica professional: el Màster et permet fer pràctiques curriculars i extracurriculars. El CETT-UB compta amb més de 900 convenis de col·laboració per al desenvolupament d’aquestes pràctiques curriculars i extracurriculars. Algunes de les organitzacions on els nostres estudiants han fet les pràctiques són ens públics, diferents consorcis turístics, associacions turístiques o entitats privades com consultories o equipaments turístics.

PER QUÈ ESTUDIAR LA MODALITAT SEMIPRESENCIAL?

 • FLEXIBILITAT: El Màster semipresencial et permet una gran flexibilitat perquè t’organitzis les hores d’estudi.
 • ADAPTABILITAT:Pots estudiar des de la teva feina, casa o mentre viatges.
 • INTERACCIÓ PROFESSIONAL:Tens l’oportunitat de comunicar-te setmanalment amb experts del sector i obtenir un feedback directe.
 • RIGOR METODOLÒGIC: Les seves múltiples metodologies t’ajudaran a aprofundir en els aspectes més essencials del sector de l’hoteleria i el de la restauració de forma ràpida i eficient.
 • ACOMPANYAMENT PERSONALITZAT: Comptes amb el suport personalitzat del professorat, amb tutories individuals, i el seguiment setmanal del nostre equip d’experts.
 • PRÀCTIQUES PROFESSIONALS: Tens l’oportunitat de realitzar pràctiques professionals en empreses d’àmbit internacional durant la realització del Màster o una vegada l’hagis finalitzat.

Àmbit relacional i networking

Més interacció entre els participants del programa
Més participació de professionals del sector
Més multiculturalitat

La formació no presencial facilita la participació més activa dels estudiants gràcies a la varietat d’eines digitals que faciliten la comunicació i l’aprenentatge col•laboratiu. L’intercanvi d’informació entre estudiants i professorat és permanent a través de fòrums, xats i sessions sincròniques . Les pràctiques interactives, les presentacions virtuals, les autoavaluacions i altres aplicacions del Campus Virtual del CETT fomenten l’estudi. La formació es realitza amb la participació de l’equip docent, que sempre està disponible per solucionar dubtes de forma ràpida i efectiva.

Gestors, tècnics i experts avalats per la seva trajectòria professional, expliquen les seves experiències reals en l'aplicació dels coneixements impartits en el màster, el que et proporciona casos aplicats, així com l'oportunitat d'entrar en contacte amb els professionals de sector, enriquint amb això la teva xarxa de contactes i les possibilitats de créixer en el mercat laboral.

Els estudiants matriculats en el programa provenen de diferents països, el que aporta a les dinàmiques d'aprenentatge des de diferents perspectives i realitats que milloren els resultats formatius, a el temps que permeten establir una xarxa de contactes internacional que s'enforteix gràcies a la multiculturalitat.

Més interacció entre els participants del programa

La formació no presencial facilita la participació més activa dels estudiants gràcies a la varietat d’eines digitals que faciliten la comunicació i l’aprenentatge col•laboratiu. L’intercanvi d’informació entre estudiants i professorat és permanent a través de fòrums, xats i sessions sincròniques . Les pràctiques interactives, les presentacions virtuals, les autoavaluacions i altres aplicacions del Campus Virtual del CETT fomenten l’estudi. La formació es realitza amb la participació de l’equip docent, que sempre està disponible per solucionar dubtes de forma ràpida i efectiva.

Més participació de professionals del sector

Gestors, tècnics i experts avalats per la seva trajectòria professional, expliquen les seves experiències reals en l'aplicació dels coneixements impartits en el màster, el que et proporciona casos aplicats, així com l'oportunitat d'entrar en contacte amb els professionals de sector, enriquint amb això la teva xarxa de contactes i les possibilitats de créixer en el mercat laboral.

Més multiculturalitat

Els estudiants matriculats en el programa provenen de diferents països, el que aporta a les dinàmiques d'aprenentatge des de diferents perspectives i realitats que milloren els resultats formatius, a el temps que permeten establir una xarxa de contactes internacional que s'enforteix gràcies a la multiculturalitat.

Àmbit competencial

Millora de les competències digitals.

El Màster promou l’ús d’eines digitals que són necessàries en el sector hoteler i de restauració, a més de formar-te en competències digitals transversals. Això contribueix al desenvolupament de les teves competències digitals, claus en els processos de gestió de qualsevol àmbit empresarial, a més de ser una característica molt valorada avui en dia en el mercat laboral.

Millora de les competències hard i soft

El Màster se centra en el treball continu i permanent de les hard i les soft skills necessàries per fer front a el mercat laboral actual i futur gràcies als seus continguts actuals, dinàmics, pràctics i innovadors.

Àmbit personal i professional

Compatibilitzar la formació amb el treball
Millor conciliació de l’esfera familiar i la professional
Possibilitat de realitzar pràctiques professionals en hotels d’àmbit internacional

L’adquisició de nous coneixements i la millora del perfil professional es poden compatibilitzar perfectament. El Màster blended et permet estudiar amb flexibilitat i organitzar el teu temps de dedicació a l’estudi d’acord amb les teves necessitats i entorn personal, assistir a classes en directe sense haver de desplaçar-te, accedir a les sessions gravades, o fer les proves d’avaluació, entre altres facilitats.

El Màster blended et permet compaginar el temps d’oci en companyia dels éssers estimats i amics amb els moments d’estudi; pots modelar la teva experiència formativa i ritme d’aprenentatge segons les teves necessitats i les del teu entorn.

Si ets un estudiant extracomunitari, has finalitzat un Màster Oficial i encara no has fet pràctiques o vols fer pràctiques extracurriculars per complementar encara més la teva formació, el CETT et proporciona l’acompanyament, la informació i la documentació necessària perquè facis realitat el teu somni professional.

Compatibilitzar la formació amb el treball

L’adquisició de nous coneixements i la millora del perfil professional es poden compatibilitzar perfectament. El Màster blended et permet estudiar amb flexibilitat i organitzar el teu temps de dedicació a l’estudi d’acord amb les teves necessitats i entorn personal, assistir a classes en directe sense haver de desplaçar-te, accedir a les sessions gravades, o fer les proves d’avaluació, entre altres facilitats.

Millor conciliació de l’esfera familiar i la professional

El Màster blended et permet compaginar el temps d’oci en companyia dels éssers estimats i amics amb els moments d’estudi; pots modelar la teva experiència formativa i ritme d’aprenentatge segons les teves necessitats i les del teu entorn.

Possibilitat de realitzar pràctiques professionals en hotels d’àmbit internacional

Si ets un estudiant extracomunitari, has finalitzat un Màster Oficial i encara no has fet pràctiques o vols fer pràctiques extracurriculars per complementar encara més la teva formació, el CETT et proporciona l’acompanyament, la informació i la documentació necessària perquè facis realitat el teu somni professional.

Què en pensen els nostres estudiants de màster del CETT?

Leila Sabtec
Vaig tenir l'oportunitat d'aprendre moltíssim dels meus companys de classe
Leila Sabtec
Màster Oficial d'Innovació en la Gestió Turística, Especialitat Gestió Turística de les Destinacions Urbanes

QUINS OBJECTIUS ACONSEGUIRÀS AMB L'ESPECIALITAT EN GESTIÓ TURÍSTICA DE LES DESTINACIONS URBANES?

L’objectiu del Màster és donar-te un coneixement de la gestió del turisme des d’una mirada innovadora i creativa aplicada a la planificació territorial de destinacions turístiques.

Els continguts del curs t’ajudaran a comprendre en el context actual la importància del vincle entre turisme, el patrimoni, la seva gestió diferencial i la gestió turística de destinacions. A més, desenvoluparàs tots els teus estudis sota uns paràmetres de sostenibilitat i vincularàs les noves tendències en matèria tecnològica a les demandes actuals.

QUINES COMPETÈNCIES ACONSEGUIRÀS AMB L'ESPECIALITAT EN GESTIÓ TURÍSTICA DE LES DESTINACIONS URBANES?

Al llarg del curs aprendràs i adquiriràs les competències necessàries per:

 • Crear productes turístics diversificats i competitius basats en plantejaments innovadors i diferencials.
 • Identificar els principis de gestió basats en la governança i la integració de tots els actors presents en les destinacions turístiques.
 • Entendre les últimes tendències del màrqueting, la comunicació i la comercialització en ciutats turístiques.
 • Tenir en compte la dimensió social del turisme com la convivència entre residents i visitants i l’encaix en els processos naturals de les ciutats.
 • Considerar la regulació de la mobilitat dels fluxos en espais de consum: capacitats de càrrega, hiperfreqüentació, transports turístics, etc. -** Conèixer la importància de planificar i anticipar estratègies** i accions de foment turístic en un escenari complex.
 • Adquirir les principals eines de transició digital cap a les smart cities i el turisme.
 • Dominar les tècniques de la comunicació oral i escrita per a la transmissió d’informació, idees i opinions.
 • Treballar en equip i en ambients multiculturals.
 • Desenvolupar la capacitat d’adaptació al canvi.
 • Tenir un compromís ètic.

Other_

Fotografia de: Máster Gestió Turística de les Destinacions Urbanes Semipresencial | CETT-UB | Oficial

Fòrum Gatronòmic

Fotografia de: Máster Gestió Turística de les Destinacions Urbanes Semipresencial | CETT-UB | Oficial

Centre de recursos

Fotografia de: Máster Gestió Turística de les Destinacions Urbanes Semipresencial | CETT-UB | Oficial

Recepció

Fotografia de: Máster Gestió Turística de les Destinacions Urbanes Semipresencial | CETT-UB | Oficial

Aules 

Fotografia de: Máster Gestió Turística de les Destinacions Urbanes Semipresencial | CETT-UB | Oficial

Aules

ITINERARI GENERAL

El Màster consta d’un primer bloc d’assignatures comunes a les tres especialitats, cosa que permet establir les bases del concepte d’innovació aplicat al sector turístic. En un segon bloc realitzaràs les assignatures pròpies de l’especialització.

itinerario del master con sus especialidades

L’Especialitat de Gestió Turística de les Destinacions Urbanes es focalitza en els aspectes més rellevants de la innovació vinculada a la gestió turística de les destinacions, els components d’intel·ligència territorial i el paper dels criteris sostenibles per al seu èxit turístic. A més, es tracten aspectes de gestió local i governança turística o l’aplicació d’eines per a la planificació de models turístics sostenibles.

A través de les diferents matèries del curs entendràs l’èxit de les destinacions a partir de l’establiment de pautes i directrius innovadores i competitives que contribueixin a diferenciar-les i que condueixin vers una gestió intel·ligent d’aquestes.

DURADA

El pla d’estudis del Màster té una durada d’un curs acadèmic equivalent a un any.

Aquesta especialitat es dirigeix a aquelles persones interessades a enfocar la seva carrera professional vers la transformació de les destinacions turístiques, a partir de l’aplicació de mètodes basats en la innovació, la creativitat i la gestió intel·ligent.

Més enllà de graduats en turisme, el màster es dirigeix a estudiants finalitzadors en altres àmbits de les ciències socials o humanitats, així com disciplines properes a la gestió del territori com geografia, urbanisme o ciències ambientals.

També es dirigeix a professionals en actiu que necessiten preparar-se per als reptes i tendències que presenta el turisme. Especialment, a tècnics en turisme que, a causa de la seva evolució professional, no han tingut l’ocasió d’estudiar aquesta disciplina en el seu moment:

 • Tècnics i professionals que exerceixin càrrecs de gestió

Professionals del sector que necessiten actualitzar els seus coneixements i competències professionals, i conèixer les últimes tendències i eines que afecten l’àmbit de la seva especialització professional.

 • Empresaris i propietaris de negocis turístics

Empresaris i propietaris que volen conèixer més profundament les estratègies, les tècniques i els instruments per a la gestió turística, aplicant la cultura de la innovació.

 • Emprenedors

Persones interessades a desenvolupar projectes empresarials en aquest sector, coneixent abans les claus d’èxit i els seus riscos, i aprofundint en els diferents àmbits de la innovació en la gestió.

 • Titulats universitaris

Persones amb titulació universitària que volen enfocar la seva carrera professional i ampliar els seus contactes professionals en el sector turístic.

Masters 2020

Fotografia de: Máster Gestió Turística de les Destinacions Urbanes Semipresencial | CETT-UB | Oficial

Jardí

Fotografia de: Máster Gestió Turística de les Destinacions Urbanes Semipresencial | CETT-UB | Oficial

Aules 

Fotografia de: Máster Gestió Turística de les Destinacions Urbanes Semipresencial | CETT-UB | Oficial

Aules 

Fotografia de: Máster Gestió Turística de les Destinacions Urbanes Semipresencial | CETT-UB | Oficial

Aules

Fotografia de: Máster Gestió Turística de les Destinacions Urbanes Semipresencial | CETT-UB | Oficial

Passadís 

PERFIL DE SORTIDA

En acabar els estudis podràs treballar en els següents àmbits relacionats amb el sector turístic com:

 • Administracions públiques
 • Empreses turístiques
 • Organitzacions i equipaments culturals
 • Fundacions turístiques
 • Consultories i assessories turístiques privades
quins son els àmbits laborals del máster de restauració i hoteleria

SORTIDES PROFESSIONALS

Les principals sortides professionals dels nostres estudiants d’aquest Màster són:

 • Creador de productes i serveis turístics en destinacions.
 • Analista i gestor de fluxos turístics en entorns urbans i conjunts monumentals.
 • Assessor en matèria de posada en valor turístic de destinacions.
 • Consultor i assessor en matèria de turisme sostenible.
 • Dissenyador de projectes de planificació i gestió del territori per a ús turístic.
 • Expert en la incorporació del turisme a la planificació, territorial, sectorial i urbanística (infraestructures, equipaments i serveis).
 • Investigador dels processos de transformació urbana des de l’àmbit turístic.
 • Docent en el camp del turisme.

Els nostres Alumni opinen

Isabel Baez
Isabel Baez
SEA Manager Central Europe at AccorHotels (Paris)
Jordi Noguera
Jordi Noguera
Executive Chef & Co-owner, Foc Restaurant (Singapore)
Natalia Mateu
Natalia Mateu
Project Management Office, The Sydney Opera House (Sydney)