Cicle de Grau Mitjà
Doble titulació: Títol Oficial del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya de Tècnic en Cuina i Gastronomia
i Títol del CETT en Pastisseria de Restaurant.
Cicle de Grau Mitjà
Doble titulació: Títol Oficial del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya de Tècnic en Cuina i Gastronomia
i Títol del CETT en Pastisseria de Restaurant.
Amb el Grau Mitjà de Tècnic en Cuina i Gastronomia i de Pastisseria de Restaurant (titulació CETT), adquiriràs els coneixements, les tècniques i les competències específiques de l’àrea de cuina i de pastisseria necessàries per accedir al món laboral.
Amb el nostre pla d’estudis de tècnic en cuina, gastronomia i pastisseria de restaurant:
Més del 60 % de la formació és pràctica.
Realitzaràs la formació sense sortir del centre, a les nostres 12 aules tècniques de cuina, sommelieria i cocteleria que incorporen els darrers equipaments tècnics.
Et formaràs amb la supervisió dels nostres docents i professionals, amb una gran experiència i vincles amb el sector.
Al CETT disposem d'espais de formació pràctica i d’empreses pròpies on realitzaràs la formació pràctica Dual-CETT en diferents entorns professionals reals dins el centre:
Més informació sobre el nostre model pedagògic
El CETT és el centre de referència del sector del turisme, l’hoteleria i la gastronomia, amb més de 50 anys de trajectòria. No et perdis l’oportunitat d’estudiar-hi la teva formació professional.
Si vols desenvolupar la teva carrera professional en el món de la cuina, la gastronomia i la pastisseria aquesta formació és per a tu. El cicle de Tècnic en Cuina i Gastronomia i de Pastisseria de Restaurant del CETT et donarà el coneixement tècnic així com de gestió especialitzada sobre la cuina i la restauració que necessites.
El Cicle s’adreça a:
Aida Alvarez Fuster
Joan Gil
Aquest Cicle et preparà perquè puguis fer la teva carrera professional en el món de la restauració i la gastronomia. Aconseguiràs un perfil molt polivalent que et permetrà treballar en:
Àmbit professional
SORTIDES PROFESSIONALS
Els principals càrrecs professionals dels nostres estudiants quan acaben el cicle són:
- Xef o cap de partida
- Pastisser de restaurant
- Responsable d’economat i celler
- Director de sala (maître)
- Bàrman
- Responsable de projectes de restauració
Rubén Carmona
Vanessa Pérez
T’oferim una formació integral, tant en l’aspecte personal com en el professional, que inclou els valors positius del sector, de l’exercici ètic de la professió i valors únics i propis del centre, com ara la sostenibilitat i l’excel·lència. Tenim un model pedagògic d’ensenyament i d’aprenentatge personalitzat basat en l’experiència pràctica centrat en:
Com a estudiant, ets l’eix central i les activitats formatives responen a les teves necessitats i interessos d’aprenentatge.
L’estructura del cicle es basa en el desenvolupament i l’adquisició de les teves competències personals i professionals. El treball en equip, l’autonomia, la iniciativa i l’adaptació al canvi són algunes de les competències que es valoren més en el sector.
La formació pràctica Dual-CETT t’ofereix l’oportunitat d’aprendre i desenvolupar-te en entorns amb serveis i clients reals als nostres espais de Restauració (l’Aula Restaurant i el Fòrum) i a les nostres empreses d’aplicació (l’Hotel Alimara de 4 estrelles, la Residència Universitària Àgora BCN...) dins el mateix centre.
Afrontaràs reptes i desenvoluparàs competències professionals de manera pràctica, amb la supervisió de docents i professionals.
Incorporem conferències de professionals del món culinari i gastronòmic, visites a empreses del sector, tastos de productes i la participació en actes i fires referents.
T’oferim un tracte personalitzat i diferencial, mitjançant una tutorització individual que respon a les teves necessitats.
Potenciem el teu talent amb un acompanyament permanent i un sistema d’avaluació continuada.
Com a estudiant, ets l’eix central i les activitats formatives responen a les teves necessitats i interessos d’aprenentatge.
L’estructura del cicle es basa en el desenvolupament i l’adquisició de les teves competències personals i professionals. El treball en equip, l’autonomia, la iniciativa i l’adaptació al canvi són algunes de les competències que es valoren més en el sector.
La formació pràctica Dual-CETT t’ofereix l’oportunitat d’aprendre i desenvolupar-te en entorns amb serveis i clients reals als nostres espais de Restauració (l’Aula Restaurant i el Fòrum) i a les nostres empreses d’aplicació (l’Hotel Alimara de 4 estrelles, la Residència Universitària Àgora BCN...) dins el mateix centre.
Afrontaràs reptes i desenvoluparàs competències professionals de manera pràctica, amb la supervisió de docents i professionals.
Incorporem conferències de professionals del món culinari i gastronòmic, visites a empreses del sector, tastos de productes i la participació en actes i fires referents.
T’oferim un tracte personalitzat i diferencial, mitjançant una tutorització individual que respon a les teves necessitats.
Potenciem el teu talent amb un acompanyament permanent i un sistema d’avaluació continuada.
1r curs. Descobreix la gastronomia:
2n curs. Profunditza les tècniques culinàries i de pastisseria:
3r curs. Especialització:
Distribució d'hores
Mòduls | Hores |
---|---|
Preelaboració i conservació d'aliments | 145 |
Tècniques culinàries | 134 |
Processos bàsics de pastisseria y rebosteria | 93 |
Operacions bàsiques en restaurant | 198 |
Operacions bàsiques en bar-cafeteria | 165 |
Ofertes gastronòmiques | 22 |
Formació i orientació laboral | 33 |
Anglès Tècnic | 44 |
Seguretat i higiene en la manipulació d'aliments | 66 |
Tecnologia de la informació aplicada* | 77 |
Mòduls | Hores |
---|---|
Preelaboració i conservació d'aliments | 86 |
Tècniques culinàries | 97 |
Processos bàsics de pastisseria i rebosteria | 72 |
Productes culinaris | 176 |
Ofertes Gastronòmiques | 44 |
Postres en la restauració | 77 |
Les masses batudes aplicades, cremoses i friables | 138 |
Masses fermentades: dolça/salada | 138 |
Formació i orientació laboral | 33 |
Anglès | 44 |
Mòduls | Hores |
---|---|
Productes Culinaris | 55 |
Postres en la restauració | 22 |
Elaboracions fredes i pastisseria moderna | 138 |
Postres de restaurant i elaboracions càtering | 140 |
La xocolata i les gourmanderies | 138 |
Empresa i iniciativa emprendedora | 66 |
Anglès | 44 |
Síntesi | 297 |
*Unitat formativa pròpia del CETT
Durant els teus estudis del Cicle faràs un període de pràctiques professionals en el sector anomenat Formació en Centres de Treball (FCT). Gràcies a l’equip del departament de Career Services, podràs escollir entre les més de 900 empreses amb les quals el CETT té convenis de col·laboració.
El Mòdul de Síntesi és el treball final de cicle que et permetrà aplicar el coneixement adquirit durant tot el cicle formatiu.
Tastos i presentacions de productes d’alimentació i begudes: Empreses referents del sector presenten i expliquen els processos d’elaboració i es fa un tast dels productes per conèixer-ne les característiques i la seva aplicació en els àmbits culinaris i de la restauració.
Demostracions de professionals del sector o referents: Xefs, sommeliers, maîtres i professionals ofereixen demostracions i comparteixen el seu coneixement per aportar una visió de la professió i de les tendències més actuals que tenen lloc en el sector.
Visites a empreses del sector: Les empreses et permeten conèixer les seves instal·lacions per mostrar l’elaboració de productes alimentaris o de processos industrials d’elaboració d’estris o maquinària.
Fires i esdeveniments gastronòmics: Coneixeràs en primera persona els esdeveniments de referència del sector, i veuràs les oportunitats amb què et trobaràs quan esdevinguis un professional.
Participació en accions solidàries: Per transmetre’t el compromís social i com a actitud implícita en la nostra filosofia, el CETT participem en nombroses accions solidàries: el Gran Recapte dels Aliments, La Marató de TV3 o la Tapa Solidària amb el Casal dels Infants del Raval, entre d’altres.
La Trobada Gastronòmica: Cada any, organitzem la Trobada Gastronòmica, una jornada amb ponències, xerrades i demostracions al voltant d’una temàtica, amb col·laboradors de gran nivell del món de la cuina i la gastronomia. La Trobada és un nexe d’unió entre les empreses i el nostre alumnat. Apadrinada pel cuiner Carles Gaig, compta amb continguts especials i enriquidors, amb la participació de professionals de la gastronomia com Joan Roca, Fina Puigdevall, Nandu Jubany, germans Torres, Ferran Centelles o Javier de las Muelas, entre d’altres.
Un cop superat el grau mitjà, et podràs seguir formant al CETT amb qualsevol d’aquests programes:
Podràs continuar la teva formació amb els cicles formatius de grau superior del CETT. L’accés al grau superior és directe, sense fer cap prova d’accés, i se’t reconeixeran i convalidaran crèdits:
*Per tal d’afavorir la compatibilitat dels estudis amb oportunitats laborals, aquests dos cicles s’imparteixen també en modalitat semipresencial.
*Titulació en tràmit d’autorització del Departament d’Educació.
Per cursar els Diplomes d’Extensió Universitària només hauràs de demostrar una experiència professional prèvia. Els Diplomes d’Extensió Universitària són cursos d’especialització amb titulació pròpia de la UB.
La internacionalització promou el teu creixement personal en un ambient multicultural. Millora les teves competències professionals i t'ajudarà en la teva inserció al mercat laboral. Aprendràs llengües estrangeres, coneixeràs altres cultures i viuràs experiències úniques i enriquidores.
Amb aquest propòsit, al CETT promovem intercanvis educatius amb centres d’altres països, i estades de pràctiques professionals en empreses del sector a través de diferents programes:
ERASMUS +
Al CETT estem acreditats amb la Carta Erasmus d’Educació Superior (ECHE) 2021-2027. Això ens permet organitzar i gestionar amb la garantia de qualitat projectes propis de mobilitat internacional als països participants en el programa Erasmus + i als països associats fora de les fronteres europees.
Erasmus Plus és el programa integrat de la Unió Europea per a l’educació, la formació, la joventut i l’esport, que finança accions de mobilitat entre institucions i organitzacions europees. L’objectiu és que puguis formar-te, estudiar, adquirir experiència laboral i fer accions de voluntariat a l’estranger.
També formem part del consorci Erasmus gestionats per altres institucions, com Fundació Barcelona Formació Professional promoguda per l’Ajuntament de Barcelona, i la Xarxa FP, una associació de ciutats europees que desenvolupa projectes de mobilitat amb l’objectiu de millorar la qualitat de l’educació i la formació professional arreu d’Europa.
Pràctiques internacionals:
Intercanvis educatius:
Projectes de col·laboració internacional:
Com a alumne del CETT gaudiràs de tots els avantatges que el centre posa a la teva disposició:
Al CETT disposem de diferents espais d’aprenentatge a mida on podràs formar-te a través de diferents mòduls teòrics i pràctics:
T’oferim la possibilitat que facis ús de les aules tècniques, fora de l’horari de classes, per millorar les teves habilitats treballant de manera autònoma. Gràcies a aquest espai també podràs dissenyar, experimentar, innovar i crear projectes propis.
Al CETT comptem amb 12 aules tècniques especialitzades. Són instal·lacions equipades i dotades de la tecnologia més actualitzada, i pensades per desenvolupar-hi una formació professional de gran nivell.
Les nostres instal·lacions s’adeqüen a un ensenyament enfocat a la pràctica, amb una metodologia aplicada, i compten amb:
ESPAIS DE FORMACIÓ PRÀCTICA DUAL-CETT
Als espais de formació pràctica Dual-CETT aplicaràs els teus coneixements teòrics en un entorn real amb clients de veritat, amb la supervisió del professorat i personal professional.
T’enfrontaràs a reptes i situacions que t’ajudaran a adquirir les competències adequades al teu perfil professional i que et permetran accedir al món laboral amb unes qualitats úniques i molt valorades pel sector.
Els espais de formació pràctica Dual-CETT són:
- Fòrum: és un espai gastronòmic on adquiriràs els coneixements aplicats del funcionament d’un bar-cafeteria, amb els diferents tipus de servei –esmorzars, dinars, etc.
- Aula Restaurant: és un espai gastronòmic obert al públic, amb una oferta concebuda i dissenyada pensant en el teu procés d’aprenentatge, perquè adquireixis els coneixements propis d’una restauració de gran nivell. Gestionat pels mateixos estudiants, durant l’activitat que s’hi duu a terme et formes tant a la cuina com a la sala, desenvolupant-hi tota l’organització i execució del servei, amb les tendències més actuals i tenint en compte la sostenibilitat.
- Hotel Alimara, Restaurant Summum i Àgora BCN: són empreses pròpies d’aplicació del CETT, ubicades al mateix Campus. L’Hotel Alimara ofereix serveis de restauració hotelera i disposa del Restaurant Summum, on pots adquirir coneixements pràctics en serveis de banquets, bufets d’esmorzar o serveis de restaurant. La Residència Àgora BCN, també situada al Campus, és una bona opció per conèixer de prop el sector de les col·lectivitats.
A les aules tècniques aplicaràs els coneixements tècnics en l’àmbit de la cuina, el restaurant, la sommelieria i la cocteleria.
Són espais i aules pensats per dur a terme activitats específiques de formació avançada per desenvolupar investigació, projectes i reptes gastronòmics.
Volem que estiguis informat i preparat per aconseguir els objectius professionals que t’hagis marcat. Amb aquesta motivació, trobaràs un equip de persones que t’acompanyaran durant el procés de manera personalitzada.
Gràcies a l'estreta col·laboració del CETT amb les empreses del sector podràs accedir més fàcilment al mercat laboral.
El servei que posem a la teva disposició es basa en tres pilars fonamentals:
D’aquesta manera, et convidem a participar en un procés dinàmic i adaptat a les teves expectatives que engloba les següents fases:
Si vols més informació, visita l’espai de Career Services, contacta amb nosaltres a través del correu electrònic careerservices@cett.cat o també ens pots visitar a la primera planta del Campus.
Como a associació d’antics alumnes del CETT, té com a missió principal potenciar la relació entre aquests i, així, crear una xarxa de professionals. El nexe comú és ser antics alumnes de les diferents promocions i formacions del CETT.
Els principals objectius de CETT Alumni són:
RESERVA DE PLAÇA
S’ha de formalitzar mitjançant la següent pàgina
Documentació necessària:
ENTREVISTA PERSONAL
Després d’efectuar la reserva de plaça, Secretaria Acadèmica contactarà amb l’alumne per acordar dia i hora per realitzar on line, l’entrevista personal.
MATRÍCULA*
Data límit: fins a finals de juliol
Secretaria Acadèmica es posarà en contacte amb l'alumne per acordar dia i hora per formalitzar la matrícula i presentar la documentació requerida.
*Els alumnes que hagin fet la reserva de plaça i no es matriculin dins d’aquest període perdran la plaça assignada i l’import abonat. FINALITZAT EL PERÍODE DE MATRÍCULA CONSULTEU AL CENTRE LA DISPONIBILITAT DE PLACES
A part, el CETT-UB també donarà l’opció de fer el pagament en 6, 10 o 12 mesos mitjançant finançament bancari, amb el qual s’aplicarà un descompte del 5 % de l’import de les quotes. Informa’t sobre les condicions especials.
Matrícula | Preu | Preu Total* |
---|---|---|
850 € | 5.225 € | 6.075 € |
*Aquest és el preu per pagaments al comptat. Consulta els imports i les condicions per altres modalitats de pagament amb el nostre equip d’Orientació a Futurs Estudiants.
Al acabar el Cicle obtindràs la Titulació de:
Tècnic en Cuina-Gastronomia i Tècnic en Serveis de Restauració.
Acceptar totes les cookies Només cookies necessàries Mostrar detalls