Fotografia de: Triwik guanyadors de la X Edició dels Premis Emprenedors Turístics de la Fundació Gaspar Espuña - CETT | CETT
Universitat de Barcelona

Triwik guanyadors de la X Edició dels Premis Emprenedors Turístics de la Fundació Gaspar Espuña - CETT

06.06.2014
 
Triwik guanyadors de la X Edició dels Premis Emprenedors Turístics de la Fundació Gaspar Espuña - CETT

TRIWIK, LA PRIMERA XARXA SOCIAL A INTERNET D'ESCAPADES TURÍSTIQUES PERSONALITZADES, PREMIS EMPRENEDOR TURÍSTIC 2014 

• El projecte guanyador planteja la creació d’una comunitat virtual de consumidors, proveïdors i marques per la planificar els viatges de curta durada.

• Joan Molist guardonat ‘Emprenedor Pioner’, en reconeixement als seus 50 anys de trajectòria empresarial en el sector de transport de viatgers i d'intermediació.

• L’entrega dels guardons ha estat durant l’acte de finalització d’estudis de màsters i CEUS CETT-UB, al Paranimf de la UB.

TRIWIK, una nova xarxa social especialitzada en ‘escapades turístiques’ (viatges ràpids o sortides de curta durada), ha estat el projecte empresarial guanyador del  màxim guardó dels X Premis Emprenedors Turístics, que organitza anualment la Fundació Gaspar Espuña i el centre internacional de formació en turisme, hoteleria i gastronomia CETT –adscrit a la Universitat de Barcelona (UB)-. L’entrega del guardó ha tingut lloc en el marc de l’acte de finalització dels cursos d'extensió universitària i màsters de l’Escola Universitària d’Hoteleria i Turisme CETT-UB, celebrat en el Paranimf de la UB i que ha congregat 500 assistents de l’àmbit acadèmic, professional, empresarial i institucional.

EMPRENEDORIA INNOVADORA

El creador de TRIWIK, Pablo Querol (ADE i MBA en màrqueting per ESADE), ha recollit el guardó de mans del Dr.  Gaspar Roselló, vicerector de política Acadèmica i Qualitat de la UB. Creats l’any 2005, l’objecte dels premis és fomentar l'esperit emprenedor, la innovació com a estratègia competitiva, i també la creació d'empreses i de nous serveis en el món de turisme. 

La principal innovació de TRIWIK és l’adopció d’un nou model d’intermediació en una nova xarxa social especialitzada. Accessible per una plataforma web i dispositius mòbils, permet compartir experiències i desitjos, i també dissenyar escapades turístiques altament personalitzades, gràcies a la incorporació de més productes i serveis turístics. 

ACCÈSSITS: MEL·LIS  I PIC UP

Els altres guardonats han estat,  amb el 1er Accèssit, MEL·LIS serveis apícoles, empresa que ofereix múltiples serveis relacionats amb l'apicultura per a empreses d'hoteleria, restauració, allotjaments rurals, i també per a particulars. El 2n accèssit ha estat per Pic Up, projecte de comercialització d'una polsera per al turista; concebut inicialment per Barcelona, vincula l'usuari a la seva xarxa social i permet la descarrega de fotos de realitat augmentada que l'usuari és fa a diferents indrets turístics de la ciutat.

MENCIÓ ESPECIAL PER TRIP4REAL

D’altra banda, enguany s’ha atorgat excepcionalment una Menció Especial al projecte TRIP4REAL, una web social que facilita el contacte entre viatgers i persones residents al lloc de destinació que ofereixen tota mena de serveis turístics. L'alta qualitat de la proposta emprenedora ha motivat aquest reconeixement fora de concurs - les bases de participació establien que les empreses s’havien d’haver constituït l’any 2013, mentre que TRIP4REAL ho ha fer l’any 2012-.

EMPRENEDOR PIONER: JOAN MOLIST

Joan Molist Codina, empresari de transport de viatgers per carretera (autocarista) i d'intermediació (Agv. Montesol) amb una dilatada trajectòria al sector de més de 50 anys ha rebut el guardó com a Emprenedor Pioner. Es tracta d’un reconeixement anual que la Fundació Gaspar Espuña – CETT atorga com a reconeixement públic, fora de concurs, als emprenedors pioners del turisme de Catalunya. 

UN 36% MÉS DE PLANS D’EMPRENEDORIA

En aquest edició, s’han presentat 26 projectes d’emprenedoria, que suposa un creixement del 36% respecte les propostes de l’edició anterior (es presentar un total de 19 projectes); en la convocatòria de l’any 2012, els plans d’empresa van ascendir a 14. El perfil habitual de participant és el de joves universitaris amb esperit emprenedor, vinculats directa o indirectament amb el sector del turisme, l'hoteleria i la gastronomia. 

En tots els casos, s’ha valorat la innovació, l’originalitat, la viabilitat econòmica i el potencial de creixement del projecte empresarial; l’actitud emprenedora i la capacitat tècnica professional i de gestió de l'emprenedor/a són altres factors considerats. 

JURAT REPRESENTATIU

Els membres del jurat dels X Premis Emprenedors Turístics són els següents:

Maria Abellanet - Consellera delegada del Grup CETT 

Manel Bassols - Director de la Fundació Gaspar Espuña-CETT

Xavier Dumont - Resp. Centre recursos per Emprendre Barcelona Activa. 

Elisenda Farràs - Directora de E3

Sara Giménez - 1r Premi 2013 – Projecte Prometteo Deaf Dislay

Silvia Maldonado - Sotsdirectora de l’Àrea de Desenvolupament Estratègic de la Fundació “La Caixa” 

Vanessa Salvador - Responsable màrqueting de l’Agència Catalana de Joventut 

Jordi Secall - Director de Màrqueting Estratègic de l’ACT

Maria Soy - Coordinadora d’Estudis de l’EUHT CETT-UB

Jaume Valls - Director de la Càtedra de la Iniciativa emprenedora de la UB

Francesc Vila -  Gerent dels Serveis de Turisme  de la Diputació de Barcelona 

Coordinadora:  

Monique Rous de Madinhac Secretària de la Fundació Gaspar Espuña-CETT


Fotografia de: Triwik guanyadors de la X Edició dels Premis Emprenedors Turístics de la Fundació Gaspar Espuña - CETT | CETT
X Edició dels Premis Emprenedors Turístics de la Fundació Gaspar Espuña - CETT

Els patrocinadors dels Premis Emprenedors són la Diputació de Barcelona i l’Obra Social “la Caixa”