Fotografia de: Presentació de la Guia de Pràctiques Correctes d'Higiene per als Restaurants de Catalunya | CETT
Universitat de Barcelona

Presentació de la Guia de Pràctiques Correctes d'Higiene per als Restaurants de Catalunya

07.04.2015
 
Presentació de la Guia de Pràctiques Correctes d'Higiene per als Restaurants de Catalunya

Coincidint amb el Dia Mundial de la Salut el CETT ha acollit avui la presentació de la Guia de PCH per als restaurants, l’acte ha estat presentat per Antoni Mateu, secretari de Salut Pública, la Dra. Maria Abellanet i Meya, Directora General del Grup CETT i Pere Chias President del Gremi Restauració de Barcelona.

Violant Blanco de l’Associació d’Hostaleria i Turisme Costa Brava Centre i Lluís Riera del Gremi de Restauració de Barcelona professor del CETT, han explicat l’estructura de la Guia de Pràctiques Correctes d’Higiene, que pretén ajudar als responsables dels restaurants i també els treballadors a interpretar la diversitat de normatives legals de seguretat i higiene dels aliments que provenen de la Unió Europea, de l’Estat Espanyol i de Catalunya específicament. A continuació, ha estat el torn dels xefs Carles Gaig i Ada Parellada. Per exemplificar com no s'hauria de fer, posaven en joc pràctiques incorrectes perquè el públic assistent reaccionés i pogués fer valoracions mentre elaboraven una recepta. El plat constava d'una amanida de pollastre i poma; tot plegat ha servit doncs d’exemple, per exposar al públic assistent, quines haurien de ser les mesures correctes d’higiene que s’han de posar en pràctica en la restauració. La cloenda de la presentació ha anat a càrrec d'Òscar Teixidó professor del CETT-UB.

La Guia, l’ha elaborat un grup de treball format per professionals del sector de la restauració i tècnics del Gremi de Restauració de Barcelona i també de la Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme Costa Brava Centre, i per l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària de la Generalitat de Catalunya, amb la intenció d’aconseguir un text consensuat i molt pràctic, per a totes les persones implicades en el compliment de les normatives higienicosanitàries aplicables i vigents en els restaurants de Catalunya.

Si voleu veure les fotografies de l'acte de presentació podeu clicar al següent àlbum:

Fotografia de: Presentació de la Guia de Pràctiques Correctes d'Higiene per als Restaurants de Catalunya | CETT
Guia de Pràctiques Correctes d'Higiene per als Restaurants