Fotografia de: Arrenca el II Smart Tourism Congress Barcelona | CETT
Universitat de Barcelona

Arrenca el II Smart Tourism Congress Barcelona

22.11.2018
 
Arrenca el II Smart Tourism Congress Barcelona

Experts en turisme i acadèmics internacionals de 15 universitats es citen al Campus CETT-UB de Barcelona.

· Ahir es van lliurar els premis del XIV Concurs de Projectes Emprenedors en el Sector Turístic així com el Premi Honorífic a l’Emprenedor Pioner a Josep Maria Freixa i Dorita Riera, un reconeixement a la seva trajectòria professional.

· Avui arriba l’equador del congrés amb una jornada acadèmica amb ponències de la mà d’experts del sector.

· La darrera jornada del congrés es convertirà en un fòrum únic destinat a reunir a professionals i representants d’empreses punteres.

Ahir va arrencar la segona edició de l’Smart Tourism Congress Barcelona (STCB), organitzat per la Càtedra de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT-UB. El congrés convertirà durant tres dies el Campus CETT-UB en un espai de trobada per a tots els professionals del sector turístic que vulguin millorar i compartir els seus coneixements sobre turisme intel·ligent (smart tourism).

Durant tres dies, l’STCB es focalitzarà en innovació, sostenibilitat, tecnologia i governança amb l’objectiu de promoure l’intercanvi de coneixement entre professionals i acadèmics vinculats al turisme intel·ligent i de liderar i estimular la recerca, la creació, la difusió i l’intercanvi de coneixement teòric i aplicat en el turisme.

Dia 1, jornada d’emprenedors

La primera jornada del congrés, adreçada als emprenedors del sector turístic, va potenciar l'esperit emprenedor amb bones pràctiques recents que, amb una base tecnològica, aporten un valor afegit a la experiència turística, hotelera i gastronòmica.

La ponència Atreveix-te a emprendre de la mà de l’exalumne del CETT i emprenedor, Delfí Torns, va tenir un to il·lusionador per tots els oients quan va destacar, no només “la importància del sector turístic i Barcelona com a localització perfecte per emprendre”, sinó que les dades acompanyen a les noves empreses. I és que la taxa d'activitat emprenedora al 2017 a Catalunya ha passat del 6,42% al 6,99%; a Espanya: 5,23%; a Europa: 8,1%; i als Estats Units: 13,6%.

Seguidament, els tres guanyadors de l’edició 2017 del Concurs de Projectes Emprenedors en el Sector Turístic (Cap a Mar, KamideDeus.com i Onvaig.cat) van explicar i valorar molt positivament, com el mentoratge de 6 mesos rebut per part del CETT els ha ajudat a impulsar i acabar de donar la forma que necessitaven les seves empreses.

Finalment, Lluc Guarro, Professor i Director Acadèmic del Nou Grau de Negoci Digital i Innovació en Turisme que començarà el pròxim curs 2019/2020, va donar la possibilitat a alguns dels actuals alumnes de Turisme del CETT-UB d’explicar les seves idees i projectes d’emprenedoria dins el marc d’una assignatura que incentiva precisament la creació d’empreses.

Premi als millors Projectes Emprenedors en el sector turístic

En el marc de la primera jornada de l’STCB es van lliurar els premis del XIV Concurs de Projectes Emprenedors en el Sector Turístic que convoca anualment la Fundació Gaspar Espuña-CETT, en col·laboració amb el Campus CETT-UB i la Residència Universitària Internacional Àgora BCN, i patrocinats per la Diputació de Barcelona i l’Obra Social La Caixa.

En aquesta edició, els tres projectes guardonats van ser en primer lloc Maurici Cot, pastisseria i postres de Maurici Cot, exalumne del CETT; en segon lloc, Closer2event, de Victor Corominas i Guillermo Onrubia; i en tercer lloc, Sharify, de Gemma Prenafeta. Com a premi, rebran una remuneració econòmica per a impulsar els respectius projectes: un primer premi de 3.600€, 2.400€ pel segon i 1.800€ el tercer classificat. Addicionalment, tots tres han estat premiats amb sis mesos de mentoring a càrrec del CETT. Amb aquest període d’acompanyament i assessorament, la Fundació Gaspar Espuña-CETT, reforça l’ajut econòmic amb la transferència de coneixement i experiència, per guiar els emprenedors i accelerar el procés de desenvolupament dels seus projectes.

La Fundació Gaspar Espuña–CETT també va reconèixer a Josep Maria Freixa i Dorita Riera, amb el guardó honorífic a l’Emprenedor Pioner per la seva trajectòria professional. Després de 60 anys als fogons i 32 anys al cap de “El Racó d’en Freixa” i “Freixa Tradició”, aquest guardó els distingeix com a referents del sector i reconeix la seva petjada en la gastronomia catalana.

3 dies de STCB, adreçat a tots els perfils professionals

Avui el coneixement acadèmic serà el protagonista de la segona jornada de l’STCB. Investigadors i professionals de reconegut prestigi internacional, provinents de més de 15 universitats, abordaran els temes d'avantguarda relatius al turisme intel·ligent. També serà el fòrum perfecte pel contacte amb companys investigadors (networking) i per a l’intercanvi de coneixements.

Durant la jornada professional de divendres matí, darrera jornada del congrés, el Campus CETT-UB es convertirà en un fòrum únic destinat a reunir a professionals, acadèmics i altres actors rellevants del sector turístic amb el sector industrial. L’objectiu és generar i transferir coneixement TIC aplicat al sector turístic, a partir de la presentació d’aplicacions innovadores de la tecnologia al sector. També hi haurà espai per fomentar el debat sobre solucions, usos y oportunitats de les TIC, tenint en compte els reptes actuals i futurs i les necessitats de la indústria turística.

Entitats col·laboradores de l’STCB

El II Smart Tourism Congress Barcelona ha estat possible gràcies a la tasca organitzadora de la Càtedra de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT-UB, la Universitat de Barcelona, la Fundació Gaspar Espuña-CETT, l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona i els patrocinis de CaixaBank, l’Agència Catalana de Turisme, la Diputació de Barcelona i Vodafone.

També han col·laborat entitats del sector públic i empreses del sector privat, entre elles IBM, Ajuntament de Barcelona i Barcelona Activa, Mobile World Capital Barcelona, Segittur, Red INTUR, Broomx, Mabrian, la International Federation for IT and Travel & Tourism, Smart Travel i Hosteltur.

Galeria d'imatges: https://photos.app.goo.gl/GRgEw16bBce1s6Pd8

Categories
STCB Smart Tourism Congress Barcelona CETT Campus CETT-UB Jornada Emprenedors Emprenedoria Premis Innovació Turisme