Fotografia de: Barcelona formarà professionals de l'àmbit turístic en el primer màster LGTBI | CETT
Universitat de Barcelona

Barcelona formarà professionals de l'àmbit turístic en el primer màster LGTBI

23.11.2020
 
Barcelona formarà professionals de l'àmbit turístic en el primer màster LGTBI

· La regidoria de Turisme i Indústries creatives impulsa amb 36.000 euros, juntament amb el CETT-UB, la creació del primer màster LGTBI destinat a professionals del sector turístic

· El màster, pioner en aquest àmbit, ofereix un coneixement actualitzat sobre la gestió de l'oferta turística adreçada a aquest col·lectiu i com adaptar-la a les seves necessitats i a les noves tendències de consum

Barcelona comptarà amb un programa d'estudis pioner al món per formar professionals de l'àmbit del turisme en l'oferta i atenció turística al col·lectiu LGTBI. La Comissió de Govern de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat finançar amb 36.000 euros part d'aquest màster de Turisme LGTBI que s'impartirà a partir del curs vinent des del centre universitari CETT, adscrit a la Universitat de Barcelona (UB), i referència en el món de la formació i innovació del sector turístic.

El màster LGTBI s'adreça als professionals, experts, emprenedors i titulats interessats en el sector turístic que vulguin adquirir coneixement actualitzat i especialitzat sobre la gestió de l'oferta adreçada a aquest col·lectiu i sobre quin és el comportament de la demanda per entendre com adaptar-la a les seves necessitats i a les noves tendències de consum. El temari aborda, entre altres qüestions, la gestió de la diversitat; la situació dels drets d'aquest col·lectiu al món i els seus efectes sobre el turisme; l'impacte del turisme LGTBI en l'actualitat i en un món digital, els perfils LGTBI i les motivacions i inquietuds que tenen com a clients. Així mateix, es tracta la creació de producte, les bones pràctiques i l'adaptació dels negocis i les destinacions a aquesta demanda turística, que s'ha constatat que viatja 3 vegades més que els no LGTBI, fan estades més llargues i gasten també 3 vegades més.

Per al regidor de Turisme i Indústries creatives, Xavier Marcé, "el màster LGTBI suposa un necessari espai de formació per a professionals del sector turístic en un àmbit de creixent importància econòmica, social i cultural". El regidor ha destacat que "Barcelona s'avanci en la innovació per a l'atenció i gestió del turisme del col·lectiu LGTBI és un valor afegit que contribueix a aprofundir en la governança i la sostenibilitat del turisme de la ciutat, que vol ser un reflex de la seva diversitat i el seu caràcter, i no viure'n al·liena". "El turisme són més que números i mercats, i es tracta de formar els millors professionals possibles, perquè d'aquesta manera també contribuïm a tenir aquest turisme de qualitat que tots volem i a fer de l'economia del visitant en aquesta ciutat un sector clau i viscut per la ciutadania com a font de riquesa i diversitat i no únicament com a font d'externalitats negatives", ha reblat Marcé.

La CEO del centre universitari de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT-UB, Maria Abellanet, ha incidit en què "és fonamental que els professionals del turisme estiguin preparats i formats d'acord amb el sentir de la societat i, per això, cal desenvolupar coneixement i competències per atendre aquesta diversitat social amb productes i serveis personalitzats. El màster LGTBI és un programa internacional innovador que vol contribuir a la progressiva transformació del turisme, sobre la base del coneixement, la digitalització i la sostenibilitat. Abellanet ha afegit que "Barcelona té clar que la formació i la recerca són clau per dibuixar, nous models turístics, amb valors i basats en la innovació, sobretot en el moment actual, en què cal repensar el turisme, com a suma de turismes, en una ciutat amb valors".

Categories
LGTBI Barcelona Turisme