Fotografia de: Sostenibilitat i responsabilitat, clau per al turisme del futur | CETT
Universitat de Barcelona

Sostenibilitat i responsabilitat, clau per al turisme del futur

22.02.2021
 
Sostenibilitat i responsabilitat, clau per al turisme del futur

El context generat arran de la COVID-19 comporta a sectors com el turístic l’oportunitat d’impulsar qüestions com la sostenibilitat i la necessitat de formar els futurs professionals davant de la previsió de creixement del sector en el futur. N’ha parlat el director de l’Escola Universitària del CETT, José Antonio Pérez-Aranda, al podcast turismoyelcoronavirus.com.

Pérez-Aranda ha explicat l’àmplia formació que imparteix el CETT en turisme, hoteleria i gastronomia, amb més de 50 anys de trajectòria, i ha fet èmfasi en què el CETT aposta per l’aprenentatge pràctic i compta amb empreses pròpies d’aplicació, convenis amb empreses del sector i un ampli programa de mobilitat internacional, un requisit en la formació en turisme.

Sobre l’actual moment que travessa el sector, Pérez-Aranda ha afirmat que “si fem una projecció a futur, de ben segur que molts oficis desapareixeran, però segur que el turisme no desapareixerà, tot el contrari. Les previsions diuen que el turisme creixerà de manera exponencial” i ha afegit que “el turisme que farem després de la pandèmia serà diferent i serà millor, i els estudiants seran els actors protagonistes líders d'aquesta transformació”.

El director de l’Escola Universitària del CETT-UB ha destacat que “dins els valors del CETT hi ha el de formar els professionals amb un perfil ètic, responsable i sostenible. Entenem que no hi ha turisme si no hi ha un desenvolupament del turisme responsable i sostenible”. Ha assenyalat que es tracta d’una qüestió tranversal que el CETT introdueix a les seves formacions introduint, per exemple, els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 de l’Organització de les Nacions Unides.

Pots escoltar l’entrevista completa aquí

Categories
Turisme COVID-19 formació futur