Fotografia de: Per un turisme sostenible, responsabilitat de tots | CETT
Universitat de Barcelona

Per un turisme sostenible, responsabilitat de tots

08.03.2021
 
Per un turisme sostenible, responsabilitat de tots

L’avanç en la vacunació contra la COVID-19 ens dóna esperança per continuar fent passes endavant cap a la recuperació de la normalitat, però encara continuem en una situació d’emergència sanitària, convivint amb les restriccions i, en paral·lel, a l’espera de la formació del nou Govern de la Generalitat de Catalunya. En aquest sentit, Maria Abellanet, CEO del CETT, apunta en un article d’opinió a Línia Eixample que “gestionar la pandèmia serà el gran repte que tindrà sobre la taula el pròxim Govern de Catalunya, conscient com és de la magnitud de l’impacte de les mesures que ja s’han pres, en tots els àmbits de la societat. Caldrà tenir-ho molt en compte, perquè els seus efectes cap a un sector com el turístic, tan transversal i connectat amb la resta, és encara més notable”. 

Abellanet assenyala que caldrà treballar en la recuperació immediata, però també en el mig i llarg termini. Afegeix que la reactivació serà progressiva, però perquè sigui sòlida caldrà dur-la a terme entre tots els agents del sector, acompanyant-los i escoltant-los.

A l’article, la CEO del CETT fa referència a la darrera edició de l’Observatori CETT, que va reunir els candidats i candidates a les eleccions al Parlament de Catalunya i al fet que les forces polítiques coincidissin en allò més important.  “Al CETT ens satisfà que, en les dues qüestions clau per al sector –les ajudes per a la seva recuperació i  la definició de  les bases del model futur- tots els grups polítics hi coincidissin. Però aquests consensos amplis cal concretar-los. I aquí és on el sector demana acords clars i efectius, i que se l’escolti”.

Maria Abellanet insisteix en què “és hora, doncs, que els nostres representants públics prenguin decisions fermes, d’acord amb el sector, per garantir el futur d’un sector molt tocat, que vol tornar a ser potent i competitiu, i que tants beneficis -de tot tipus- ha aportat al conjunt de la societat. Situacions extraordinàries reclamen mesures extraordinàries a favor del sector. I, per això, cal un veritable pacte nacional que generi un gruix de confiança general, amb mesures valentes i decidides. No és el moment de tapar forats. A l’Observatori CETT es varen fer prou propostes que es fa necessari materialitzar”.  

Podeu llegir l’article complet aquí.

Categories
Sostenibilitat COVID-19 turisme