Fotografia de: 'Tacos' gelats de cacauet i xocolata, una de les receptes del Diploma de Pastisseria Gastronòmica | CETT
Universitat de Barcelona

'Tacos' gelats de cacauet i xocolata, una de les receptes del Diploma de Pastisseria Gastronòmica

22.08.2021
 

T’agraden els tacos? I els gelats? T’imagines barrejar els dos conceptes en una recepta? Això és possible en la recepta que avui et proposem fer, una de les moltes que pots aprendre al Diploma en Pastisseria Gastronòmica del CETT-UB

Ingredients per fer el gelat

  • 500 g de nata
  • 250 g de llet
  • 2 ous (millor si estan pasteuritzats)
  • 160 g sucre
  • 120 g de mantega de cacauet

Procediment

  • Desfem la mantega de cacauet amb l’ajuda d’una mica de nata de la recepta.
  • Barregem la nata i la llet.
  • Afegim la mantega de cacauet prèviament dissolta en nata. Ho barregem bé amb l’ajuda d’un túrmix.
  • Muntem els ous amb el sucre fins que tripliquin el seu volum.
  • Agreguem la barreja de líquids a l’ou muntat en tres vegades i ho barregem amb moviments suaus i envoltants.
  • Si teniu geladora: poseu la barreja a la geladora i feu el gelat.
  • Si no teniu geladora: poseu la barreja en un recipient pla, tapeu-lo i poseu-ho al congelador. Cada hora, traieu el gelat i barregeu-lo uns segons. Amb això evitem que es formin cristalls de gel molt grans que perjudicarien la textura del gelat. Repetiu l’operació fins que obtingueu la textura de gelat.

Ingredients a la galeta i la cobertura

  • 50 g de mantega
  • 50 g de clara d’ou
  • 50 g de farina
  • 50 r de sucre de llustre
  • 200 g de xocolata amb llet
  • 30 g de cacauet salat
  • 10 g d’oli de gira-sol

Procediment

  • Posem a coure la mantega fins que agafi un color lleugerament marró. També la podeu coure mirant la temperatura. Quan arribi a 145 graus, ja estarà llesta.
  • Barregem la clara d’ou i el sucre de llustre fins que el sucre es dissolgui completament.
  • Hi afegim la farina i barregem fins que obtinguem una massa homogènia.
  • Finalment, hi afegim la mantega i ho tornem a barrejar.
  • Si tenim planxa: Hi posem una petita porció de massa i tanquem la planxa. Ho deixem un minut i comprovem la cocció. Si ja ha agafat un color daurat, és que ja està cuita. Un cop cuita, la retirem de la planxa i la tallem amb un tallapastes circular. Ràpidament, abans que es refredi, li donem forma de taco.
  • Si no tenim planxa: Estirem la massa de galeta sobre una safata de forn coberta amb una silicona o paper de forn. Ha de quedar una capa ben fineta. Coem a 180 graus fins que estigui daurada. Un cop cuita, tla allem amb el tallapastes i li donem forma de taco abans que es refredi.
  • D’altra banda, fonem la xocolata i hi afegim l’oli i els cacauets trossejats.

Muntatge final

  • Omplim el nostre taco amb el gelat de cacauet. Ho deixem al congelador una hora per assegurar-nos que estigui ben fred.
  • Mullem la part del taco on es veu el gelat amb la xocolata fosa amb cacauets. Veureu que ràpidament cristal·litza per l’impacte de fred amb el gelat.

On puc aprendre més receptes?

Si t’ha agradat aquesta recepta i vols aprendre més coses sobre el món de la pastisseria, et recomanem que coneguis el Diploma en Pastisseria Gastronòmica del CETT-UB.

Categories

postres diploma