Fotografia de: Article sobre els 'city breaks' a Barcelona  publicat a 'El Periódico'  | CETT
Universitat de Barcelona

Article del Dr. Daniel Imbert-Bouchard sobre els ‘city breaks’ a ‘El Periódico’

30.11.2021
 

El coordinador del Màster Oficial en Innovació de la Gestió Turística de les Destinacions Urbanes del CETT-UB, el Dr. Daniel Imbert-Bouchard, ha publicat aquest dimarts un article sobre els city breaks a Barcelona a El Periódico. A la peça, Imbert-Bouchard destaca que, si l’evolució de la COVID-19 ho permet, “Barcelona es pot reafirmar com a destinació de city break”.


Vista àeria Catedral i plaça del Rei

Catedral i plaça del Rei / Foto: AL PHT Air Picture TAVISA

Al mateix temps, el Dr. Imbert-Bouchard adverteix que les ciutats que apostin per aquest format hauran de complir una sèrie de factors diferencials per ser competitives. Entre aquests requisits, hi ha ser localitats fàcils de caminar, tenir un transport públic àgil i còmode, permetre-hi l’arribada amb mitjans de transport més sostenibles i disposar d’una bona oferta cultural i gastronòmica.

Segons el coordinador del Màster Oficial en Innovació de la Gestió Turística de les Destinacions Urbanes del CETT-UB, Barcelona hauria de fomentar que el visitant “acudeixi a espais que vagin més enllà dels més tradicionals i consolidats, ampliant els imaginaris associats a la destinació” per “atreure un tipus de turisme que s'allunyi de pràctiques amb comportaments més incívics”. Entre d’altres aspectes, la ciutat hauria d’emfatitzar “propostes integradores amb l'equilibri econòmic, social i ambiental” per “trobar un turisme urbà més acord amb allò que pretén la ciutat i espera la seva ciutadania”.