Fotografia de: Presentació de la cuina intel·ligent Tangible | CETT
Universitat de Barcelona

El CETT acull la presentació de Tangible, cuines intel·ligents domèstiques i professionals - copia

30.11.2022
 
Presentació projecte Tangible

Tangible, una cuina intel·ligent innovadora

El prototip d’smart kitchen Tangible està orientat a la creació d’espais culinaris de treball innovadors tant en l’àmbit domèstic i com en l’alta gastronomia. A través de noves tecnologies, l’objectiu és crear una cuina del futur on la digitalització arribi tots els elements que intervenen en un procés gastronòmic. Aqust projecte està impulsat per AMIC (Agrupació del Moble Innovador de Catalunya) i el clúster CENFIM en col·laboració amb el clúster Foodservice, el centre tecnològic Eurecat, les empreses Zania Design i Ceiser, i les consultores Foodthinkers i Wethinkwide.


Innovació a la cuina

Les cuines intel·ligent dels futur no seran analògiques. Així com la societat ha digitalitzat altres processos del nostre dia a dia, el de l’elaboració d’aliments és encara un repte de futur. Amb projectes com Tangible es pretén anar un pas més enllà i incorporar elements connectats i domòtica a la cuina sense perdre de vista que l’objectiu és posar les persones al centre del procés. És a dir, adaptar l’espai a com treballen els professionals enlloc que els professionals s’hagin d’adaptar a l’espai. El director del Màster Oficial en Direcció Hotelera i Restauració del CETT-UB, Álvaro Arrieta, ha fet d’amfitrió de l’acte de presentació d’aquest nou giny i ha destacat que aquestes eines de futur com les que planteja Tangible hauran de ser validades per cuiners i professionals del futur com els que forma el CETT.

Tecnologia digital a la cuina

La introducció de tecnologia suposa un canvi de paradigma tant en la indústria de la restauració, com en la cuina domèstica. La democratització d’eines i continguts digitals en nous dispositius i electromètrics obre la possibilitat de cuinar de manera més eficient, simple i col·laborativa.

El projecte Tangible integra tecnologies d'interfícies tangibles (TUI, Tangible User Interfícies) en les superfícies i materials de l'equipament de la cuina. Alguns dels avantatges d’aquest prototip són:

  • Facilitar el control de les opcions de l'entorn digital.
  • Estimular activitats de co-creació més inclusives en els processos de treball.
  • Oferir noves utilitats de valor als usuaris de la cuina professional i domèstica.
Cuina intel·ligent Tangible
Cuina intel·ligent Tangible
Cuina intel·ligent Tangible
Cuina intel·ligent Tangible