Fotografia de: Trobada Gastronòmica 2023 | CETT
Universitat de Barcelona

La Trobada Gastronòmica torna al CETT el 24 i 25 d'abril

01.04.2023
 
Trobada gastronòmica 2023

Amb la XVII edició de la Trobada Gastronòmica el Campus CETT es converteix en un espai denllaç entre lalumnat que es prepara per formar part del sector gastronòmic i els professionals de la cuina, el servei de restaurant i la investigació gastronòmica. Aquest any l´esdeveniment se celebra els dies 24 i 25 d´abril.


Creativitat i sostenibilitat gastronòmica

En la XVII edició de la Trobada Gastronòmica del CETT, se centrarà a mostrar com la creativitat afavoreix l’aparició de nous models de negoci, més sostenibles tant pel que fa a la dimensió mediambiental com la sociocultural, així com l’econòmica, tant des de la perspectiva de l’alta cuina com d’aquelles propostes més accessibles tant a la comunitat local com al visitant. I, per una altra part, com aquesta realitat contribueix millorar en el posicionament gastronòmic de la destinació.

La ponència inaugura, sota el títol de 'L’economia circular com a reclam del turisme gastronòmic' serà impartida per Sergio i Javier Torres els xefs del Restaurant Hermanos Torres (amb tres estrelles Michelin). Una altra de les activitats destacades serà la conferència de la periodista gastronòmica de La Vanguardia, Cristina Jolonch, que parlarà de l'evolució de la comunicació gastronòmica i el paper que han jugat els valors vinculats a la sostenibilitat. En una altra ponència també s'analitzarà l'èxit de la fórmula dels gastrobars i la força de la gastronomia com a element clau del turisme.

Durant el segon dia de la trobada es duran a terme quatre tallers:

  • L’oli d’oliva com a reclam turístic intern i extern
  • El vi, una manera d’entendre el territori
  • Els llegums com a tendència gastronòmica
  • Els dolços: tradició, festa i història