La CETT Fundació participa en la creació de la Comissió de Fundacions Universitàries de la Coordinadora Catalana de Fundacions

16.12.2022
 
Coordinadora Catalana de Fundacions

La Comisió de Fundacions Universitàries de la Coordinadora Catalana de Fundacions

La Dra. Maria Abellanet i Meya ha participat, en representació de la Fundació Gaspar Espuña-CETT, a la constitució de la Comissió de Fundacions Universitàries. La Fundació Universitat de Lleida, la Fundació Universitària del Bages, la FEADA, la FUNITEC, la Fundació Pere Tarrés, la Fundació Politècnica de Catalunya i la Fundació Centre d'Innovació i Tecnologia de la Universitat Politècnica de Catalunya han estat les altres fundacions presents a l’acte.


Les fundacions universitàries fan pinya

La Comissió de Fundacions Universitàries és un grup de treball de fundacions de l’àmbit universitari associades a la Coordinadora Catalana de Fundacions (CCF) que té entre els seus diversos objectius:

  • Donar visibilitat a les fundacions universitàries.
  • Incidir en disposicions legislatives o matèries que afectin directament aquests ens.
  • Crear opinió sobre els aspectes essencials relacionats amb el món universitari a Catalunya.
  • Donar visibilitat a la pròpia Comissió davant la societat tot fent conèixer les seves opinions, suggeriments i propostes respecte a la realitat social al nostre país.
  • Fer pedagogia del model fundacional i de la seva oportunitat en el sector universitari.
  • Organitzar sessions de treball i formació, així com jornades sobre aspectes d’interès referents a l’àmbit universitari i fundacional.
  • Afavorir la cohesió i la col·laboració entre les fundacions d’aquest àmbit.

Segons Maria Abellanet aquesta comissió “és una oportunitat per a posar en valor el pes i la important tasca de les fundacions en marc de la docència universitàries a Catalunya, compartir coneixement i experiència i treballar conjuntament en temes transversals i prioritaris amb el suport de la CCF.

Coordinadora Catalana de Fundacions

La Coordinadora Catalana de Fundacions ja té una Comissió d'universitats