Fotografía de: La col·laboració, clau per reduir la bretxa entre formació i empresa | CETT
Universidad de Barcelona
Sala de prensa > Noticias >

La col·laboració, clau per reduir la bretxa entre formació i empresa

18.12.2020
 
La col·laboració, clau per reduir la bretxa entre formació i empresa

CEHAT (Confederación Española de Hoteles y Alojamientos Turísticos) i Turijobs han reunit diferents agents del sector del turisme per definir el Next Tourism Generation i consensuar l’oferta formativa dels professionals del futur atenent les necessitats del sector. El debat té l’objectiu de crear un marc col·laboratiu a Espanya per compartir les capacitats i les habilitats dels professionals amb una oferta formativa actualitzada que doni resposta a les noves tendències professionals del mercat.

Aquesta primera edició, que s’ha celebrat en format online, ha comptat amb la participació del director de l’Escola Universitària del CETT-UB, José Antonio Pérez-Aranda, qui ha compartit taula de debat amb Manuela Hernán, directora de Planificació, Valoració i Evaluació de la Formació a FUNDAE, com a representant governamental; Marcos Valera, director de RRHH de Vincci Hoteles, com a representant d’empresa, i Miriam Tirado, representant els professionals del sector.

Sota el títol, “Reduint la bretxa entre educació i mercat laboral”, la taula de debat ha girat sobre quin seria el millor model de col·laboració perquè la inversió en qualificació dels professionals millori la competitivitat de les empreses turístiques i el reconeixement social dels professionals.

“El CETT compta amb un model únic de formació, fruit del diàleg amb els agents turístics, que s’adapta amb certa flexibilitat des d’un ampli ventall de formació, des de graus a màsters o formació de reciclatge”

José Antonio Pérez-Aranda, durant la seva intervenció, ha posat en valor la trajectòria de 50 anys del CETT, que els situa com a grans coneixedors del sector que, a més, ha evolucionat cap a la innovació i la recerca. Aquest cúmul de coneixement permet connectar amb la realitat empresarial i adaptar l’oferta formativa per donar resposta a les necessitats reals del sector. Pérez-Aranda s’ha referit al CETT com “un model únic de formació, fruit del diàleg amb els agents turístics, que s’adapta amb certa flexibilitat des d’un ampli ventall de formació, des de graus a màsters o formació de reciclatge”. En aquest sentit, el CETT, el pròxim any, inaugurarà un nou Grau de Negoci digital, innovació i turisme i un màster de gastronomia sostenible, convertint-se en el primer centre educatiu d’Espanya que presenta aquesta oferta formativa.

Des del CETT també s’ha posat de relleu el paper que juga la formació dual com a “garantia que les entitats formatives desenvolupin les competències consensuades amb els sector empresarial”. José Antonio Pérez-Aranda ha aprofitat l’oportunitat per fer una crida a les administracions perquè fomentin la formació dual per fer una salt qualitatiu en els perfils professionals”. D’altra banda, CEHAT ha valorat la tasca del CETT de posar en comú les noves capacitats i habilitats professionals que necessita el sector per fer un pas endavant.

La vinculació del CETT amb el teixit empresarial i institucional garanteix l’ocupabilitat i el desenvolupament de la carrera professional dels titulats tot i l’impacte directe de la COVID-19 al sector. Enguany, un 93% de l'alumnat matriculat a les sessions pràctiques de graus i màsters ha pogut assolir satisfactòriament les activitats i reptes associats a aquestes assignatures. Així mateix, un 65% dels alumnes matriculats han tingut l'oportunitat de realitzar pràctiques en una empresa durant el curs vigent.

Podeu consultar la jornada completa aquí.

Categorías
CETT CETT-UB formación empresa