Fotografia de: Acord CETT-Diputació de Barcelona per impulsar el turisme | CETT
Universitat de Barcelona

El CETT i la Diputació de Barcelona uneixen forces per promoure la professionalització del sector turístic

02.05.2022
 
El CETT i la Diputació de Barcelona uneixen forces per promoure la professionalització del sector turístic

El CETT, centre universitari de referència en turisme, hoteleria i gastronomia adscrit a la UB, i la Diputació de Barcelona impulsaran “projectes que promoguin l’emprenedoria i professionalització del sector turístic, el coneixement turístic, així com la promoció del turisme gastronòmic i els productes locals de la província de Barcelona”. L’acord és fruit del conveni de col·laboració que han signat aquest dilluns la CEO del CETT, la Dra. Maria Abellanet i Meya, i la diputada presidenta de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona, Eva Menor.


Emprenedoria i professionalització del turisme

Amb la cooperació entre les dues institucions, es pretén estimular la iniciativa emprenedora i fomentar l’ecosistema d’innovació en el turisme, l’hoteleria i la gastronomia a la demarcació de Barcelona. Entre les diverses accions del CETT de promoció de la formació, la professionalització i l’emprenedoria del sector que la Diputació de Barcelona ajudarà a impulsar, hi ha:

  1. El suport a l’emprenedoria a través del Premi CETT Fundació Projectes Emprenedors en el sector turístic, hoteler i gastronòmic
  2. IV CETT Smart Tourism Congress Barcelona 2022
  3. Trobada Gastronòmica 2022

Un turisme més sostenible i responsable

La CEO del CETT ha valorat l’acord amb la Diputació de Barcelona. Segons la Dra. Maria Abellanet i Meya, “el coneixement, la innovació i la tecnologia són palanques de transformació del sector que des del CETT impulsem amb rigor científic i rellevància pràctica, des d’una perspectiva ètica i de sostenibilitat, en estreta col·laboració amb el sector turístic. Tenim clar que cal participar i implicar-se amb totes les institucions que volen fer tot el possible per un turisme millor, sostenible i responsable com és el cas de la Diputació de Barcelona”.

Per la seva banda, la diputada presidenta de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona, Eva Menor, ha remarcat: “Aquesta col·laboració institucional consolida el nostre compromís per a la professionalització del sector i la planificació i gestió de les destinacions a partir del coneixement i la intel·ligència turística. En aquests moments és clau donar suport a l’emprenedoria, cal ajudar les empreses turístiques que ara comencen, tot fomentant la innovació i l’impuls del talent. Aquest conveni, així mateix, ha de donar impuls a la gastronomia i als productes autòctons del nostre territori, com a elements diferenciadors que són de les destinacions turístiques, i sempre amb la mirada posada en la sostenibilitat entesa des del punt de vista econòmic, ambiental i social.”