Fotografia de: Direcció Hotelera Màster Blended | CETT
Universitat de Barcelona

Màster en especialitat de Direcció Hotelera en format blended

27.06.2023
 
Màster en especialitat de Direcció Hotelera en format blended

El CETT-UB ofereix la modalita semipresencial (Blended) de l'especialitat en Direcció Hotelera del Màster Oficial de Direcció Hotelera i de Restauració. D’aquesta manera, pots conciliar la teva activitat laboral o personal amb una formació acadèmica d'alt nivell. Aquesta formació està pensada per a aquelles persones interessades en cursar el programa, però que, per les seves circumstàncies professionals o personals, no poden assistir a classes presencials o desplaçar-se a Barcelona durant 9 mesos. En parlem amb el seu coordinador, Álvaro Arrieta.


Màster Direcció Hotelera

A quin tipus d'estudiant s'adreça la modalitat blended del màster?

El programa en format blended està pensat per a tots aquells professionals en actiu que vulguin potenciar les seves habilitats mitjançant la formació. La flexibilitat del format permet als estudiants conciliar els seus horaris professionals amb la formació.

Quines són les avantatges de la modalitat blended?

Un dels avantatges més importants és la flexibilitat que tenen per construir la seva pròpia agenda.

Quina metodologia s'utilitza per a l'aprenentatge en línia en aquest màster?

En l'aprenentatge en línia, s'utilitzen diverses metodologies que enriqueixen la formació. Els estudiants compten amb guies d'estudi que inclouen estudis de cas, sessions amb especialistes, videoconferències i altres formats, per tenir una experiència 360º.

Estudiar direcció hotelera

És un màster en modalitat blended, però s'inclouen tres setmanes de classes presencials al mes de juny a Barcelona. Què proporcionen aquestes tres setmanes a l'estudiant?

Les tres setmanes presencials estan dissenyades per aplicar els conceptes teòrics en casos reals d'empreses, realitzar visites als millors hotels de Barcelona, presentar projectes i utilitzar altres metodologies actives que requereixen de la presencialitat.

 • Seminaris docents: Sessions diàries en les quals tindràs classes presencials amb professors nacionals i internacionals.
 • Tallers de dinamització de team building/outdoor training: Treballaràs les habilitats directives adquirides en un entorn dinàmic i fresc, amb professionals i experts en gestió del talent humà.
 • Hospitality challenge: Participaràs en sessions a l'Hotel Alimara del CETT, on abordaràs els reptes més rellevants de l'hoteleria i la restauració amb professionals, demostrant les teves competències tant tècniques com socials en la creació de solucions per al futur dels negocis en el sector.
 • Fuck up sessions: Aprendràs de manera pràctica i divertida a través dels grans errors comesos per professionals i empreses del sector. Identificaràs àrees de millora i com ser resilient per afrontar els reptes del futur.
 • Visites professionals: Durant la teva estada, s'inclouran visites professionals i activitats recreatives que et permetran construir una sòlida xarxa professional i accedir, de primera mà, a bones pràctiques empresarials.

Quina és la importància de la interacció entre estudiants i professors en la modalitat blended i com s'estimula aquesta interacció en aquest màster?

Els estudiants compten amb un canal de comunicació directe a través del nostre campus virtual per resoldre dubtes i ampliar continguts amb tots els professors i els professionals convidats al programa.

Com s'aborda la formació en habilitats directives en el màster? Quines són les habilitats directives que els estudiants desenvoluparan durant el programa i com es mesura el seu progrés?

De diverses maneres:

 • Activitats bàsiques de comprensió: Són exercicis proposats pels docents després de cada sessió sincrònica per assegurar la comprensió del contingut treballat.
 • Activitats de profundització: Es tracta d'activitats d'anàlisi i reflexió que demostren l'aprenentatge i la correcta interpretació dels continguts i coneixements adquirits. S'hi proposen casos d'estudi, resolució de problemes basats en reptes, creació de mapes de processos i activitats col·laboratives en línia.
 • Debats: Els debats plantejats a l'espai de fòrum són obligatoris i, per tant, evaluables. En l'avaluació s'hi tenen en compte la participació, l'enviament de respostes raonades i amb criteri, i el caràcter proactiu.

El màster blended ofereix pràctiques professionals?

Sí, igual que el programa presencial, s'hi ofereixen pràctiques.

Per a quines sortides professionals prepara el màster?

Les principals sortides professionals són:

 • Director o gerent d'empreses o grups hotelers.
 • Responsable dels departaments corporatius en cadenes hoteleres.
 • Responsable de màrqueting d'una organització hotelera.
 • Director o gestor de Divisió Hotelera en grups de negocis.
 • Consultor o formador per a empreses d'allotjaments turístics.
 • Emprenedor en el sector de l'allotjament i la restauració.