Fotografia de: Màster Oficial Direcció Hotelera i Restauració | CETT-UB | Presecencial

Universitat de Barcelona

Introducció

Propera convocatòria: Octubre 2021
 

Amb el Màster Oficial de Direcció Hotelera i de Restauració adquiriràs les competències personals i professionals per liderar i dirigir les empreses hoteleres i de restauració del futur.

Al CETT-UB som conscients dels nous reptes que planteja la transformació digital, la nova legislació ambiental, la globalització i les noves tendències en gestió directiva. Tots ells estan transformant radicalment els fonaments de les empreses i organitzacions. En conseqüència, s'estan creant noves oportunitats de negocis turístics.

El sector necessita nous perfils executive altament qualificats per a poder adaptar-se a aquest context.

Si vols formar part del canvi, el Màster Oficial de Direcció Hotelera i de Restauració serà una peça clau en la teva formació per a ser part d'aquesta transformació.

Gràcies al nostre màster en gestió hotelera i restauració seràs capaç de liderar projectes empresarials per:

  • Adaptar i dissenyar productes i serveis a les noves tecnologies.
  • Dissenyar els objectius estratègics d’organitzacions i empreses.
  • Entendre els nous tipus de client.
  • Competir internacionalment en el sector hoteler i de restauració.
  • Contribuir a una cultura empresarial orientada al client.
  • Conèixer les últimes tendències en gestió directiva del sector d’allotjament i el food & beverage.
  • Millorar l’equilibri estructural entre el turisme i el seu entorn mediambiental.
  • Descobreix més raons per estudiar aquest màster.

Modalitat Semipresencial (blended)

El nostre programa compta amb l’avantatge d’impartir-se també en la modalitat blended (semipresencial), a més de la presencial. Amb la modalitat blended, cursaràs un 70 % del programa en format online i un 30 % en format presencial. L’assistència presencial es durà a terme al final del curs mitjançant una estada acadèmica a Barcelona. Així, interactuaràs personalment amb els docents i els companys de classe, i visitaràs empreses referents i líders en els àmbits de l’hoteleria i la restauració. Tot això com a part d’una experiència acadèmica única, gaudint de la ciutat de Barcelona.

Finalment, es tracta d’una titulació universitària que reuneix part dels coneixements d’un màster en direcció de restaurants juntament amb els d’un màster en direcció d’hotels. A més, durant el curs podràs aprofundir i especialitzar-te en qualsevol dels dos àmbits.

Metodologogia i Avaluació

El Màster i el CETT-UB té un sistema d'aprenentatge propi en el qual tu seràs el centre del procés d'aprenentatge. Aprendràs gràcies a la teva participació activa a l'aula a través del learning by doing i la interacció entre alumnes, o metodologias pròpies com el ABR i el ABP.

UN MÀSTER I DOS ESPECIALITATS

El màster disposa dos itineraris d'especialització que et permetran aprofundir en diferents àrees segons els teus interessos i motivacions. Gràcies a aquestes especialitats aconseguiràs un perfil professional molt més competitiu i els coneixements necessaris per a afrontar els diferents reptes als que s'enfronten empreses i destinacions turístiques per a crear i llançar productes.

Especialitat de Direcció Hotelera

Especialitat de Direcció de Restauració

PER QUÈ ESTUDIAR EL MÀSTER OFICIAL EN DIRECCIÓ HOTELERA I DE RESTAURACIÓ?

Al Màster Oficial de Direcció Hotelera i de Restauració desenvoluparàs les competències necessàries per liderar un mercat turístic competitiu i dinàmic.

Eines com el design thinking o el customer journey et permetran crear productes i serveis a mida. Contribuiràs a la creació d’un nou marc comercial més ètic i sostenible.

  • Adquiriràs habilitats, competències i coneixements que donen resposta als reptes del sector hoteler i de la restauració, per formar part de la nova generació de líders turístics.
  • La majoria dels nostres estudiants troben feina quan acaben els estudis del Màster o milloren dins de la seva organització o empresa.
  • Tindràs una visió fresca de la gestió directiva, creativa i innovadora, adaptada a les noves exigències del mercat.
  • Et capacitarà amb una visió 360º del sector: a través de continguts, visites a organitzacions, activitats formatives i un quadre de docents i col·laboradors amb una reputada i sòlida trajectòria, que participen activament en la formació.
  • Innovaràs i crearàs nous models de negoci basats en les noves tendències del sector hoteler i de la restauració.
  • Integraràs l’Agenda 2030 i els seus Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).
  • Personalitzaràs la teva carrera escollint entre una de les dues especialitats, dos idiomes d’impartició (Castellà o anglès) i diferents modalitats d’assistència presencial o semipresencial (blended) i la possibilitat de realitzar una doble especialització. Informa-te’n sense compromís!
  • És l’únic Màster de Direcció Hotelera i de Restauració que permet l’accés a estudis de doctorat.
  • Aquest títol universitari et garanteix el reconeixement acadèmic internacional.

Què en pensen els nostres estudiants de màster del CETT?

Danilly Condori Lerpido
Els professors son professionals amb molta experiència
Danilly Condori Lerpido
Màster Oficial de Direcció Hotelera i de Restauració, Especialitat de Direcció de Restauració
Jessica Peiffer
Tots els nostres professors són veritables professionals i és fascinant escoltar les seves històries de la vida real
Jessica Peiffer
Màster Oficial de Direcció Hotelera i de Restauració, Especialitat Direcció Hotelera

QUINS OBJETIUS ASSOLIRÀS AMB EL MÀSTER OFICIAL DE DIRECCIÓ HOTELERA I DE RESTAURACIÓ?

L’objectiu general del Màster Oficial de Direcció Hotelera i de Restauració és donar-te els coneixements i les eines perquè siguis capaç de:

  • Liderar, gestionar i transformar les empreses i negocis d’allotjament i de restauració.
  • Prendre decisions estratègiques i operatives en contextos dinàmics i àgils.
  • Interioritzar models de gestió basats en criteris sostenibles en els àmbits social, econòmic i ambiental.
  • Aprofitar al màxim les oportunitats que ofereix la digitalització, tant per a la seva comercialització com per emprendre i crear productes i serveis específics.

QUINES COMPETÈNCIES ADQUIRIRÀS AMB EL MÀSTER OFICIAL EN DIRECCIÓ HOTELERA I DE RESTAURACIÓ?

Les competències generals que desenvoluparàs són:

  • Dissenyar i implementar estratègies comercials per a les noves oportunitats de negoci del sector.
  • Coordinar i liderar l’activitat comercial a les empreses hoteleres i de restauració.
  • Optimitzar els recursos econòmics, financers i humans.
  • Avaluar inversions i prendre decisions sobre nous projectes, gestionant i controlant els riscos associats.
  • Definir les polítiques necessàries d’acord amb els objectius estratègics del projecte.
  • Desenvolupar les habilitats digitals per a la direcció d’empreses.
  • Identificar, plantejar o solucionar un problema de manera rellevant i creativa.

Other_

Fotografia de: Màster Oficial Direcció Hotelera i Restauració | CETT-UB | Presecencial

Fòrum Gatronòmic

Fotografia de: Màster Oficial Direcció Hotelera i Restauració | CETT-UB | Presecencial

Centre de recursos

Fotografia de: Màster Oficial Direcció Hotelera i Restauració | CETT-UB | Presecencial

Recepció

Fotografia de: Màster Oficial Direcció Hotelera i Restauració | CETT-UB | Presecencial

Aules 

Fotografia de: Màster Oficial Direcció Hotelera i Restauració | CETT-UB | Presecencial

Aules

ITINERARI GENERAL

En una primera part, el Màster tracta les assignatures comunes de les dues especialitats, per establir les bases dels sistemes de gestió empresarial específica per al sector hoteler i de restauració. En una segona part, es permet l’especialització en la gestió empresarial a través de les seves dues especialitats concretes:

itinerari del màster amb les seves especialitats

Especialitats del Màster de Direcció Hotelera i de Restauració

Les especialitats són itineraris d’aprenentatge que et proporcionen un major expertise en la teva trajectòria acadèmica i professional. Així, el Màster et permet triar entre dues especialitats. Tot i que, si en vols cursar més d’una, contacta amb el nostre equip d’orientació a futurs estudiants i te’n donaran tots els detalls.

ESPECIALITAT DE DIRECCIÓ HOTELERA
ESPECIALITAT DE DIRECCIÓ DE RESTAURACIÓ

Aquesta especialitat es focalitza en els aspectes més rellevants de la direcció d’empreses hoteleres. Coneixeràs des dels aspectes operatius del sector, amb assignatures com Direcció d’Operacions en Allotjament, fins a la part estratègica, amb assignatures com Direcció de Màrqueting i Direcció Economicofinancera.

El conjunt de totes les matèries permet comprendre i entendre la sostenibilitat, la responsabilitat social empresarial, l’anàlisi d’inversions o l’enfocament customer centric. Es tracta d’elements estratègics que contribueixen a la diferenciació en un mercat turístic competitiu i dinàmic.

Vull saber més

Aquesta especialitat se centra a comprendre el món de la restauració des d’una perspectiva orientada a resultats d’empresa.

L’aprenentatge es fa a través d’una immersió profunda en casos reals d’empreses líders en el mercat, fet que proporciona una noció molt precisa del mercat i els reptes actuals.

Assignatures com Innovació en Productes i Serveis o Gestió d’Experiències permeten identificar les necessitats del client en contextos particulars. Altres assignatures com Direcció d’Operacions o Càtering i Col·lectivitats t’ensenyaran les eines tecnològiques més recents per gestionar i rendibilitzar negocis o esdeveniments gastronòmics.

Vull saber més

ESPECIALITAT DE DIRECCIÓ HOTELERA

Aquesta especialitat es focalitza en els aspectes més rellevants de la direcció d’empreses hoteleres. Coneixeràs des dels aspectes operatius del sector, amb assignatures com Direcció d’Operacions en Allotjament, fins a la part estratègica, amb assignatures com Direcció de Màrqueting i Direcció Economicofinancera.

El conjunt de totes les matèries permet comprendre i entendre la sostenibilitat, la responsabilitat social empresarial, l’anàlisi d’inversions o l’enfocament customer centric. Es tracta d’elements estratègics que contribueixen a la diferenciació en un mercat turístic competitiu i dinàmic.

Vull saber més

ESPECIALITAT DE DIRECCIÓ DE RESTAURACIÓ

Aquesta especialitat se centra a comprendre el món de la restauració des d’una perspectiva orientada a resultats d’empresa.

L’aprenentatge es fa a través d’una immersió profunda en casos reals d’empreses líders en el mercat, fet que proporciona una noció molt precisa del mercat i els reptes actuals.

Assignatures com Innovació en Productes i Serveis o Gestió d’Experiències permeten identificar les necessitats del client en contextos particulars. Altres assignatures com Direcció d’Operacions o Càtering i Col·lectivitats t’ensenyaran les eines tecnològiques més recents per gestionar i rendibilitzar negocis o esdeveniments gastronòmics.

Vull saber més

DURADA

El pla d’estudis del Màster Oficial de Direcció Hotelera i de Restauració té una durada d’un curs acadèmic equivalent a un any.

El Màster Oficial de Direcció Hotelera i de Restauració és un programa d’estudis pensat per a empresaris, estudiants i emprenedors. Aquest títol universitari t’ofereix una visió transversal de l’hoteleria i la restauració sense renunciar a especialitzar-te.

El Màster respon a la necessitat de la indústria hotelera i de restauració d’incorporar nous perfils executive. Líders amb una base sòlida en direcció i gestió empresarial per afrontar els canvis del sector.

Es dirigeix a totes aquelles persones que necessiten reforçar els seus coneixements sobre la gestió, l’organització i la planificació dels negocis d’hotels, empreses i establiments de restauració, ja sigui per conèixer les últimes tendències o per ascendir professionalment.

El Màster s’enfoca a 4 perfils:

  • Directius i professionals que exerceixin càrrecs de gestió turística

L’actual conjuntura social i econòmica requereix que els professionals del sector hagin d’actualitzar els seus coneixements i competències professionals, i que hagin de conèixer les últimes tendències i eines que afecten l’àmbit de la seva especialització professional.

  • Propietaris d’allotjaments turístics i restaurants

Empresaris i propietaris que volen perfeccionar les seves estratègies, tècniques i instruments per a la gestió i la direcció.

  • Emprenedors

Persones amb iniciativa interessades a emprendre i desenvolupar projectes en aquest sector, que volen conèixer les claus d’èxit del negoci hoteler i de la restauració, comprendre els seus riscos i aprofundir en la gestió i la direcció d’empreses.

  • Titulats universitaris

Persones amb titulació universitària i un mínim de dos anys d'experiència que volen millorar la seva carrera i ampliar els seus contactes professionals en l'àmbit de la restauració i l'allotjament turístic.

Masters 2020

Fotografia de: Màster Oficial Direcció Hotelera i Restauració | CETT-UB | Presecencial

Jardí

Fotografia de: Màster Oficial Direcció Hotelera i Restauració | CETT-UB | Presecencial

Aules 

Fotografia de: Màster Oficial Direcció Hotelera i Restauració | CETT-UB | Presecencial

Aules 

Fotografia de: Màster Oficial Direcció Hotelera i Restauració | CETT-UB | Presecencial

Aules

Fotografia de: Màster Oficial Direcció Hotelera i Restauració | CETT-UB | Presecencial

Passadís 

Aquest màster amb un enfocament pràctic i professional, et permetrà desenvolupar la teva carrera en els següents àmbits laborals:

  • Administració pública
  • Agències de viatges
  • Hostaleria
  • Indústria i Operacions
  • Gastronomia i restauració
  • Tecnologia
  • Hoteleria
  • Màrqueting i Esdeveniments
  • Consultoria
  • Tecnologia
  • Educació
quins son els àmbits laborals del máster de restauració i hoteleria

SORTIDES PROFESSIONALS

Les principals sortides laborals són:

  • Director gerent d’empreses o grups hotelers o de restauració
  • Responsable corporatiu d’àrees en cadenes hoteleres o de restauració
  • Director d’Aliments i Begudes (Food & Beverage)
  • Responsable de màrqueting d’una organització hotelera
  • Director de Divisió Hotelera en grups de negocis
  • Supervisor d’operacions de centres de col·lectivitat
  • Consultor o formador per a empreses d’allotjaments turístics
  • Emprenedor en el sector de l’allotjament i de la restauració

Els nostres Alumni opinen

Isabel Baez
Isabel Baez
SEA Manager Central Europe at AccorHotels (Paris)
Jordi Noguera
Jordi Noguera
Executive Chef & Co-owner, Foc Restaurant (Singapore)
Natalia Mateu
Natalia Mateu
Project Management Office, The Sydney Opera House (Sydney)