Fotografia de: Curs de Xef Expert | CETT

Universitat de Barcelona
Introducció
Introducció

Introducció

Propera convocatòria: 04/10/2021
 

Amb el Curs de Xef Expert del CETT aconseguiràs la palanca transformadora per impulsar-te com a xef i cuiner superior. Incorporaràs el coneixement de diferents moviments artístics des d’una perspectiva culinària i crearàs experiències gastronòmiques úniques basades en la tècnica i la tradició.

Alhora et formaràs des d'una visió transdisciplinària de la gastronomia que incorpora àmbits com la saviesa, la bellesa, la ciència, l'art, la gestió i la innovació.

Aquest curs de cuina professional, vol aportar a xefs i cuiners amb experiència prèvia, la mestria* de les tècniques culinàries, la visió artística i el coneixement en la gestió professional d’un negoci per a desenvolupar la seva activitat amb rigor, creativitat i eficiència competitiva.

Mestria: Gran habilitat i destresa per ensenyar o fer alguna cosa.

Galeria Cooking Expert 01

Curs Xef Expert

Curs Xef Expert

Curs Xef Expert

Curs Xef Expert

Curs Xef Expert

Curs Xef Expert

Curs Xef Expert
Curs Xef Expert

OBJECTIUS DEL CURS

Tècnica. Aprendre, revisar, actualitzar i perfeccionar les tècniques avançades de la cuina tradicional, contemporània i la del futur.

Tradició. Comprendre les cuines acadèmiques i mundanes, les cultures, la història, l’evolució i les últimes tendències de la gastronomia.

Art i bellesa. Descobrir els àmbits de la bellesa, la creació i els moviments artístics. Aplicar-los a la cuina professional per produir emocions mitjançat la gastronomia.

Pensament. Desenvolupar sentit crític constructiu entorn la creació culinària i la gestió optimitzada de recursos.

Ciència. Aprofundir en el coneixement dels processos culinaris, els fonaments de la física i la química, la botànica i altres disciplines aplicades a les arts culinàries

Utilitat pràctica. Gestionar eficientment un negoci gastronòmic per a la generació de valor econòmic i laboral com a xef-empresari del segle XXI.

Perfecciona’t per ser un/a xef expert amb cultura gastronòmica i artística, capaç de dissenyar i elaborar experiències culinàries memorables i rendibles. Actualitza’t per crear o optimitzar un negoci de l’àmbit de la restauració o la gastronomia, propi o aliè, amb visió de futur i aprofita les instal·lacions especialitzades del CETT. Tenim un professorat amb cuiners experts en actiu i som un centre amb més de 50 anys d'experiència formant professionals de la gastronomia.

PER QUÈ ESTUDIAR EL CURS DE XEF EXPERT DEL CETT?

Desenvoluparàs la mestria a la cuina tot dominant les tècniques tradicionals, les d’avantguarda, les darreres innovacions tecnològiques i els fonaments de la física i la química a la cuina per projectar-los i desenvolupar la teva cuina creativa.

Coneixeràs els diferents moviments artístics i culturals al llarg de la història. Sabràs entendre el context actual i com aplicar-los a la gastronomia: tant en la composició de plats com en el disseny de cartes i la comunicació i fotografia culinària entre altres perspectives.

Et diferenciaràs d'altres xefs per l’equilibri entre pensament i acció, aprofundint en la cuina i les arts culinàries amb una mirada ampla i multidisciplinària.

Treballaràs amb producte de proximitat així com amb ingredients d’arreu del món al mateix temps que exploraràs la seva versatilitat i les seves aplicacions. A més seràs conscient dels efectes mediambientals i socials de la gestió de proveïdors i productors.

Adquiriràs coneixements per gestionar un negoci de restauració. Comprendràs els models del negoci i conceptes gastronòmics així com les eines per a la gestió eficient i la rendibilitat. Obtindràs visió empresarial per dirigir el negoci amb ètica i amb cura per les relacions humanes.

Aprendràs amb una metodologia 100 % pràctica hands on, integrant de forma evolutiva noves tècniques culinàries combinades amb cultura gastronòmica, art i gestió.

Acceleraràs el teu aprenentatge gràcies a les dues setmanes immersives d’alt rendiment on combinem classes pràctiques i tallers amb visites professionals i altres activitats d’alt valor.

El professorat està format per experts en actiu que et transmetran la seva experiència.

Tindràs una experiència formativa molt enriquidora gràcies als teus companys del curs. Coneixeràs professionals en un entorn divers i multicultural amb qui compartiràs les mateixes inquietuds.

Tindràs accés al Centre de Recursos per reforçar, completar i ampliar la teva formació amb tota mena de recursos bibliogràfics.

Gaudiràs dels més de 6500 m² d’instal·lacions de primer nivell del CETT amb els darrers equipaments i aules de cuina especialitzades.

És un curs de formació contínua per professionals del CETT. Tenim 50 anys d’experiència formant cuiners i el suport de la Universidad de Barcelona.

Aprèn una formació per professionals! Aconsegueix noves habilitats i especialitza't en un sector amb alta demanda i moltes sortides.

Aquest curs de cuina professional va dirigit a totes aquelles persones professionals de la gastronomia, amb coneixements i experiència a la cuina, que volen evolucionar i transformar la seva carrera professional:

Xefs de cuina que requereixen consolidació i perfeccionament

  • Cuiners/eres que vulguin progressar professionalment
  • Xefs-Emprenedors
  • Xefs propietaris o gestors d’un establiment de restauració o de gastronomia que vulguin repensar el seu negoci
  • Qualsevol persona interessada en aquestes temàtiques amb formació prèvia com: Graduats en cuina (Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques) amb experiència professional o similar

No cal tenir una titulació universitària, llicenciatura, diplomatura o grau, per a accedir a aquesta formació. Veure l’apartat de títol per més informació.

Desenvolupa les teves passions a un centre amb instal·lacions especialitzades i un gran reconeixement del sector. Tenim el suport d’una universitat de renom i més de 50 anys formant professionals de la gastronomia

Aules tècniques de cuina i restauració

Fotografia de: Curs de Xef Expert | CETT

Aula cuina dolça

Fotografia de: Curs de Xef Expert | CETT

Aula tecno-culinària

Fotografia de: Curs de Xef Expert | CETT
Aula sommelier
Fotografia de: Curs de Xef Expert | CETT

Aula Tecno-culinària

Fotografia de: Curs de Xef Expert | CETT
Aula de Pre-elaboracions
Fotografia de: Curs de Xef Expert | CETT

Aula de cuina dolça

Les sortides profesionals d'aquest curs del xef expert són:

  • Xef gastronòmic a qualsevol establiment de restauració d'àmbit nacional o internacional
  • Xefs-Emprenedors i Xefs-empresaris
  • Assessor/a gastronòmic/a per a restaurants
  • Assessor/a gastronòmic/a per a altres empreses de sectors com el disseny, l’edició o les arts plàstiques i visuals
  • Gerent d'un negoci de gastronomia propi o aliè

Aules tècniques de cuina i restauració

Fotografia de: Curs de Xef Expert | CETT

Aula cuina dolça

Fotografia de: Curs de Xef Expert | CETT

Aula tecno-culinària

Fotografia de: Curs de Xef Expert | CETT
Aula sommelier
Fotografia de: Curs de Xef Expert | CETT

Aula Tecno-culinària

Fotografia de: Curs de Xef Expert | CETT
Aula de Pre-elaboracions
Fotografia de: Curs de Xef Expert | CETT

Aula de cuina dolça