Noves tendències en gastronomia i cuina

In
Modalitat: Presencial
Durada: 3 o 4 setmanes (Summer School)
Data començament: 01/07/2019
Idiomes: Castellà, Anglès

Assignatures


Gastronomia: Les Perspectives Espanyoles de cara a les Globals

Gastronomia – L'Ambaixadora Mundial del Turisme

Gastronomia Tradicional Espanyola


Innovació Culinària

Aplicacions Tècniques i Tecnologies Innovadores per a la Cuina

Taller d'Avantguarda en Pastisseria


PROJECTE FINAL (OPCIÓ 4 SETMANES)


GASTRONOMIA: LES PERSPECTIVES ESPANYOLES EN FRONT A LES GLOBALS

GASTRONOMIA, L’EMBAIXADORA MUNDIAL DEL TURISME

Objectius:

  • Conèixer la història de la cuina europea.
  • Investigar les noves tècniques culinàries aplicades a la alta cuina.

Continguts:

  • La cuina europea en un cercle de reinvenció constant: una introducció al primer restaurant, la nouvelle cuisine, la cuina de fusió i la alta cuina.
  • España es torna internacional - exportant cuiners i receptes espanyoles.
  • L'impacte del turisme enogastronòmic.
  • La indústria del vi en Espanya.
  • Introducció al tast de vins.
  • Degustació de vins espanyols d’una sola varietat.

GASTRONOMÍA TRADICIONAL ESPANYOLA

Objectius:

  • Analitzar el sector de càtering a Espanya.
  • Aprendre les tradicions regionals i les tendències culinàries de la cuina espanyola.

Continguts:

  • Introducció: El sector de la restauració en Espanya, els segments i l'estructura del mercat de la restauració.
  • La varietat de la cuina espanyola, els plats tradicionals i productes de qualitat de cada comunitat autònoma.

INNOVACIÓ CULINÀRIA

APLICACIONS TÈCNIQUES I TECNOLOGIES INNOVADORES PER LA CUINA

Objectius:

  • Obtenir les habilitats tècniques necessàries per desenvolupar tant la cuina basada en els mètodes tradicionals com la d'avantguarda. Amb això es pretén modernitzar l'oferta i, al mateix temps, adaptar els desenvolupaments tecnològics innovadors.
  • Analitzar noves tècniques culinàries aplicades a la alta cuina.

Continguts:

  • L'evolució dels gustos dels consumidors.
  • Cuina d'avantguarda espanyola: textures, nitrogen líquid, escumes i gelificants.
  • Fusió de cuines de tot el món aplicades a la alta cuina.
  • L'impacte dels productes ecològics en la cuina: la seva aplicació culinària.
  • Gastronomia vegetariana i vegà: ingredients i nutrició.
  • Intoleràncies alimentàries i al·lèrgies: alternatives creatives.
  • “Superaliments”, salut i nutrició.

TALLER D'AVANTGUARDA EN PASTISSERIA

Objectius:

  • Familiaritzar als professionals interessats amb les receptes clàssiques renovades i les noves interpretacions de la pastisseria actual per ajudar-los en l'anàlisi, disseny i aplicació pràctica en el camp de càtering.

Continguts:

  • Elaboracions clàssiques i les noves tendències en pastisseria contemporània
  • Evolució dels gustos dels consumidors.
  • Matèries primes i productes bàsics.
  • Nous ingredients de pastisseria: verdures, herbes, espècies i flors
  • Elaboracions principals.
  • Estructura i decoració dels pastissos.

Exemples de visites professionals:

  1. BODEGAS AVGVSTVS FORUM
  2. BIRRA 08

ASSIGNATURES