Fotografia de: Pla d'estudis | Grau Mig de Tècnic en Cuina-Gastronomia i Serveis de Restauració

Universitat de Barcelona
Pla d'estudis

Pla d'estudis

Propera convocatòria: Setembre 2021
 

QUINES SÓN LES ASSIGNATURES DEL CICLE DE TÈCNIC EN CUINA I GASTRONOMIA I EN SERVEIS DE RESTAURACIÓ ?

Mòduls Hores
Preelaboració i conservació d'aliments 145
Tècniques culinàries 134
Processos bàsics de pastisseria y rebosteria 93
Operacions bàsiques en restaurant 198
Operacions bàsiques en bar-cafeteria 165
Ofertes gastronòmiques 22
Formació i orientació laboral 33
Anglès Tècnic 44
Seguretat i higiene en la manipulació d'aliments 66
Tecnologia de la informació aplicada* 77
Mòduls Hores
Preelaboració i conservació d'aliments 86
Tècniques culinàries UF ciència i cuina* 97
Processos bàsics de pastisseria y rebosteria 72
Productes culinaris UF cultura gastronòmica* 176
Postres en la restauració 77
Serveis al bar-cafeteria 99
El vi i el seu servei 33
Ofertes Gastronòmiques 44
Formació i orientació laboral 33
Anglès tècnic 44
Francès 45
Tècniques de comunicació en restauració 33
Servei de restaurant i esdev. especials 66
Mòduls Hores
Productes Culinaris 55
Postres en la restauració 22
El vi i el seu servei 33
Empresa i iniciativa emprendedora 66
Anglès tècnic 44
Francès 54
Tècniques de comunicació en restauració 33
Servei de restaurant i esdev. especials 88
Síntesi 594

*Unitat formativa pròpia del CETT

I la nostra formació pràctica?

FORMACIÓ PRÀCTICA EN EMPRESA

Durant els teus estudis del Cicle faràs un període de pràctiques professionals en el sector anomenat Formació en Centres de Treball (FCT). Gràcies a l’equip del departament de Career Services, podràs escollir entre les més de 900 empreses amb les quals el CETT té convenis de col·laboració.

  • La FCT la podràs desenvolupar en empreses col·laboradores del CETT, en restaurants d’alta cuina, en cadenes de restauració, en hotels o en empreses de col·lectivitats, segons les teves preferències.
  • Té per objectiu complementar i consolidar els teus coneixements, habilitats i competències tècniques en empreses reals del sector i en diferents tipologies d’empresa.
  • Amb la FCT començaràs la teva carrera professional dins d’un entorn laboral.
  • Recorda que, a més a més de la FCT, també realitzaràs la teva formació pràctica a les aules tècniques del centre i la formació pràctica Dual-CETT, a l’Aula Restaurant Fòrum i a les empreses pròpies del CETT.

CICLES TURISME

Fotografia de: Pla d'estudis | Grau Mig de Tècnic en Cuina-Gastronomia i Serveis de Restauració

Edifici del CETT

Fotografia de: Pla d'estudis | Grau Mig de Tècnic en Cuina-Gastronomia i Serveis de Restauració

Espai Eidos

Fotografia de: Pla d'estudis | Grau Mig de Tècnic en Cuina-Gastronomia i Serveis de Restauració

Centre de recursos

Fotografia de: Pla d'estudis | Grau Mig de Tècnic en Cuina-Gastronomia i Serveis de Restauració

Aules

Fotografia de: Pla d'estudis | Grau Mig de Tècnic en Cuina-Gastronomia i Serveis de Restauració

Espai Career Services

Fotografia de: Pla d'estudis | Grau Mig de Tècnic en Cuina-Gastronomia i Serveis de Restauració

Passadís

Fotografia de: Pla d'estudis | Grau Mig de Tècnic en Cuina-Gastronomia i Serveis de Restauració

Aules

Fotografia de: Pla d'estudis | Grau Mig de Tècnic en Cuina-Gastronomia i Serveis de Restauració

Centre de recursos

SÍNTESI

El Mòdul de Síntesi és el treball final de cicle que et permetrà aplicar el coneixement adquirit durant tot el cicle formatiu.

  • De manera pràctica i aplicada, aplicaràs els teus coneixements en un projecte de creació pròpia, amb l’oportunitat d’enfocar-lo en l’especialitat que més t’interessi.
  • Al mòdul de síntesi crearàs un projecte que podrà ser un servei o un establiment de restauració: hauràs de generar l’estructura d’empresa i dissenyar tota l’oferta, el seu servei i les estratègies de comercialització i venda que faràs servir.
  • Estaràs tutoritzat durant tot el procés de creació del projecte, per orientar-te i assegurar-ne un bon desenvolupament.

Aquestes activitats formen part del currículum formatiu i t’aporten coneixement i motivació durant el teu procés d’aprenentatge. Permeten que tinguis un contacte estret amb els professionals, les empreses, fires i actes, perquè coneguis de manera directa la realitat del sector.

  • Tastos i presentacions de productes d’alimentació i begudes: Empreses referents del sector presenten i expliquen els processos d’elaboració i es fa un tast dels productes per conèixer-ne les característiques i la seva aplicació en els àmbits culinaris i de la restauració.

  • Demostracions de professionals del sector o referents: Xefs, sommeliers, maîtres i professionals ofereixen demostracions i comparteixen el seu coneixement per aportar una visió de la professió i de les tendències més actuals que tenen lloc en el sector.

  • Visites a empreses del sector: Les empreses et permeten conèixer les seves instal·lacions per mostrar l’elaboració de productes alimentaris o de processos industrials d’elaboració d’estris o maquinària.

  • Fires i esdeveniments gastronòmics: Coneixeràs en primera persona els esdeveniments de referència del sector, i veuràs les oportunitats amb què et trobaràs quan esdevinguis un professional.

  • Participació en accions solidàries: Per transmetre’t el compromís social i com a actitud implícita en la nostra filosofia, el CETT participem en nombroses accions solidàries: el Gran Recapte dels Aliments, La Marató de TV3 o la Tapa Solidària amb el Casal dels Infants del Raval, entre d’altres.

  • La Trobada Gastronòmica: Cada any, organitzem la Trobada Gastronòmica, una jornada amb ponències, xerrades i demostracions al voltant d’una temàtica, amb col·laboradors de gran nivell del món de la cuina i la gastronomia. La Trobada és un nexe d’unió entre les empreses i el nostre alumnat. Apadrinada pel cuiner Carles Gaig, compta amb continguts especials i enriquidors, amb la participació de professionals de la gastronomia com Joan Roca, Fina Puigdevall, Nandu Jubany, germans Torres, Ferran Centelles o Javier de las Muelas, entre d’altres.

ACTIVITATS TURISME

Fotografia de: Pla d'estudis | Grau Mig de Tècnic en Cuina-Gastronomia i Serveis de Restauració

CETT Talent

Fotografia de: Pla d'estudis | Grau Mig de Tècnic en Cuina-Gastronomia i Serveis de Restauració
Cross Cultural Management
Fotografia de: Pla d'estudis | Grau Mig de Tècnic en Cuina-Gastronomia i Serveis de Restauració

Fest alumnes

Fotografia de: Pla d'estudis | Grau Mig de Tècnic en Cuina-Gastronomia i Serveis de Restauració

Fòrum Gastronòmic BCN

Fotografia de: Pla d'estudis | Grau Mig de Tècnic en Cuina-Gastronomia i Serveis de Restauració

CETT Talent

Fotografia de: Pla d'estudis | Grau Mig de Tècnic en Cuina-Gastronomia i Serveis de Restauració

Trobada  Gastronòmica

Fotografia de: Pla d'estudis | Grau Mig de Tècnic en Cuina-Gastronomia i Serveis de Restauració

Premis CETT Alimara

Fotografia de: Pla d'estudis | Grau Mig de Tècnic en Cuina-Gastronomia i Serveis de Restauració
Premis CETT Alimara
Fotografia de: Pla d'estudis | Grau Mig de Tècnic en Cuina-Gastronomia i Serveis de Restauració

Can Magí

Fotografia de: Pla d'estudis | Grau Mig de Tècnic en Cuina-Gastronomia i Serveis de Restauració

Classe Ciència Turística

Fotografia de: Pla d'estudis | Grau Mig de Tècnic en Cuina-Gastronomia i Serveis de Restauració

Obervatori CETT

CONTINUÏTAT D’ESTUDIS

Un cop superat el grau mitjà, et podràs seguir formant al CETT amb qualsevol d’aquests programes:

CICLES

Podràs continuar la teva formació amb els cicles formatius de grau superior del CETT. L’accés al grau superior és directe, sense fer cap prova d’accés, i se’t reconeixeran i convalidaran crèdits:

Tècnic Superior en Direcció de Cuina*

¿Vols saber-ne més?

Tècnic Superior en Direcció de Serveis en Restauració*

¿Vols saber-ne més?

Tècnic Superior de Gestió d’Allotjaments Turístics

¿Vols saber-ne més?

Tècnic Superior en Agències de Viatges i Gestió d'Esdeveniments

¿Vols saber-ne més?

*Per tal d’afavorir la compatibilitat dels estudis amb oportunitats laborals, aquests dos cicles s’imparteixen també en modalitat semipresencial.

ALTRES CICLES

Tècnic Superior de Màrqueting i Publicitat*

¿Vols saber-ne més?

*Titulació en tràmit d’autorització del Departament d’Educació.

DIPLOMES D’EXTENSIÓ UNIVERSITÀRIA

Per cursar els Diplomes d’Extensió Universitària només hauràs de demostrar una experiència professional prèvia. Els Diplomes d’Extensió Universitària són cursos d’especialització amb titulació pròpia de la UB.

Diploma Superior de Sommelier

¿Vols saber-ne més?

Diploma Superior en Cocteleria i Mixologia

¿Vols saber-ne més?

Diploma d’Alta Cuina

¿Vols saber-ne més?

Per més informació contacta amb l'equip d'orientació a l'estudiant