Fotografia de: La VII TROBADA GASTRONÒMICA del CETT reuneix les PROPOSTES més innovadores | CETT
Universitat de Barcelona

La VII TROBADA GASTRONÒMICA del CETT reuneix les PROPOSTES més innovadores

05.04.2013
 
La VII TROBADA GASTRONÒMICA del CETT reuneix les PROPOSTES més innovadores

Del 3 al 5 d'abril, l'Escola d'Hoteleria del CETT va celebrar la VII Trobada Gastronòmica. Un any més, la cita va reunir ponents de gran prestigi d’aquest món, com ara Carles Gaig, que va inaugurar el certamen amb una xerrada a 380 alumnes.

Carles Gaig, padrí de la Trobada, va iniciar les activitats de la primera jornada, dirigida a l’alumnat de l’EH del CETT. La seva lliçó magistral sobre les competències i actituds del professional de la cuina i de la sala va incloure una pinzellada sobre la necessitat de la formació per a un futur millor en els serveis de la restauració. A continuació, va arribar el torn de Joan Roca, el germà gran d’El Celler de Can Roca, 3* Michelin, que durant dues hores va parlar de filosofia, de conceptes, del procés creatiu, del treball, l’esforç i la dedicació aplicats al millor restaurant del món.

Joan Roca va instruir els estudiants sobre la profunditat culinària del Celler, i va fer un passeig per les darreres elaboracions, un menú degustació, les parts més marcades de la seva cuina, la cuina de la memòria, els cromatismes, la cuina de l’Escola... que van permetre aprofundir i interioritzar en el criteri, el concepte i la filosofia del millor restaurant.

La darrera intervenció del primer dia la va realitzar Manel Sarasa, de Wine is Social, una empresa innovadora en la venda en línia de vins, que ha identificat els perfils de gustos dels seus associats i personalitzat les eleccions de vins per a la seva clientela, de la mà de sommeliers tan interessants com ara Ferran Centelles, d’elBulli. Sarasa, com a responsable de l’empresa, va impartir una ponència molt engrescadora basada en el màrqueting en línia i en què féu referència a com es pot ser innovador a les noves empreses.

La resta de jornades, a més d’incloure ponències, es van centrar en els tallers, les demostracions i els tastos culinaris i gastronòmics. El primer dia va destacar-ne Gramona, que va oferir un tast de diferents escumosos, de la mà de Toni Pérez; Sergio i Javier Torres van representar el Restaurant Dos Cielos, 1* Michelin; hi va haver un taller de textures de Ferran Adrià, a càrrec de Solé Graells; una demostració culinària de cuina xinesa, de la mà del Restaurant Shangai i el seu xef, Apok Lam; i l’Institut del Cava va impartir una classe de diferents escumosos, a càrrec de Roso Gabarro. El 5 d’abril, per part de l’empresa Triticum, Xevi Ramon (pans amb ànima) i Albert Iglesias, van introduir el tast, el concepte i l’elaboració del pa. L’empresa Sempio va impartir un taller culinari i de degustació sobre l’aplicació en cuina de fusió de la salsa Jang Sauce. Els professionals i didàctics xefs Carles Tejedor, del Restaurant Via Veneto, 1* Michelin, i Jordi Herrera, del Restaurant Manairó, 1* Michelin, van protagonitzar una gran demostració culinària.

Finalment, Albert Roca va parlar de l’aplicació del vinagre d’Augustus i va oferir-ne una degustació; Cesar Villar va presentar un tast de destil·lats de l’empresa Amer Gourmet, i Albert Tinto va presentar el de les cerveses artesanes d’Art Cervesers

Categories
trobada gastronomica gastronomia cuina michelin tast demostracions
Material relacionat
trobadagastronomica.