Fotografia de: Marc Trull, antic alumne del curs de Cocteleria i Mixologia CETT-UB, guanya el Rookie Challenge de Ron de Venezuela DOC | CETT
Universitat de Barcelona

Marc Trull, antic alumne del curs de Cocteleria i Mixologia CETT-UB, guanya el Rookie Challenge de Ron de Venezuela DOC

27.10.2016
 
Marc Trull, antic alumne del curs de Cocteleria i Mixologia CETT-UB, guanya el Rookie Challenge de Ron de Venezuela DOC

Els dies 24 i 25 d’octubre s’ha celebrat a Barcelona el Barcelona Rum Congress, un congrés destinat a bartenders, productors, head hunters, professionals i aficionats relacionats amb la comunitat global del Rom, on s’ha tractat en profunditat la situació i el futur d’aquest sector.

Durant el congrés s’ha celebrat per primera vegada el concurs Rookie Challenge, patrocinat per la DOC Rones de Venezuela, en el que s’ha escollit el bartender que els acompanyarà com a representant en diversos festivals internacionals dedicats al rom o als còctels durant l'any vinent. Marc Trull, antic alumne de la primera promoció del Curs de Cocteleria i Mixologia CETT-UB, amb Diploma d'Extensió Universitària, ha estat el guanyador en aquesta primera edició.

En una competició amb graduats de diverses escoles de cocteleria d'Espanya, cada un d'ells havia de fer la reversió d'un còctel clàssic de rom, que se'ls assignava per sorteig, i integrar-hi un ingredient sorpresa que els assignava un dels seus rivals. Al Marc li va tocar fer un “Presidente” integrant-hi salsa de soja, cosa que va fer amb la tècnica del In&Out (que vol dir "rentar" el got per dins amb la soja abans de servir-hi el còctel). El jurat va destacar que el còctel, malgrat la dificultat, estava totalment equilibrat.

El jurat va estar format per dos dels reconeguts professionals del sector: Salvatore Calabrese, un dels clàssics barmans vius més importants del món, i Ian Burrell, ambaixador mundial del rom.

Categories
rom CETT CETT-UB Marc Trull Barcelona Rum Congress Rookie Challenge turisme cocteleria