Fotografia de: El projecte ‘La ciència que s’adquireix a la cuina’ crea una app i un Centre Virtual d’Aprenentatge | CETT
Universitat de Barcelona

El projecte ‘La ciència que s’adquireix a la cuina’ crea una app i un Centre Virtual d’Aprenentatge

25.03.2019
 
El projecte ‘La ciència que s’adquireix a la cuina’ crea una app i un Centre Virtual d’Aprenentatge

• El projecte crea i implementa un Model Educatiu Transversal i Interdisciplinari (METI) amb la cuina i la gastronomia com a eix principal

• La app desenvolupada ja està disponible per Android i iOS

• A més, es publicarà un llibre amb l’Editorial Trea per difondre els resultats

El projecte ‘La ciència que s’adquireix a la cuina’, iniciat al juliol de 2018, destaca la creació i implementació d’un Model Educatiu Transversal i Interdisciplinari (METI) en el qual la cuina i la gastronomia constitueixen un autèntic eix que vehiculi disciplines científiques diverses.

El projecte contempla implementar un Model Educatiu Digital (MED) que tingui com a canal principal una aplicació mòbil, ja disponible per Android i iOS, acompanyada de la creació d’un Centre Virtual d’Aprenentatge (CVA) sota la figura d’una pàgina web, on es durà a terme la difusió dels plantejaments del projecte i dels seus resultats, així com la possibilitat de crear una Comunitat Virtual amb tots els agents involucrats.

El projecte

‘La ciència que s’adquireix a la cuina’ es basa en el disseny de tallers presencials de cuina adaptables a qualsevol institució educativa que disposi, si és possible, de laboratori físic/químic o cuina.

El projecte, finançat per la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) del Ministeri d’Economia i Competitivitat, s’ha dut a terme per un equip interdisciplinari format per membres del grup DhiGeCS (Didàctica de la Història, la Geografia i altres Ciències Socials), investigadors de les Facultats d’Educació, Farmàcia i de Ciències de l’Alimentació de la UB, i del Campus de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT-UB.

El projecte va posar punt final a mesos de recerca amb l’exposició i debat dels resultats davant de nombrosos investigadors al simposi ‘Educació per a la ciutadania i mètode científic en l’Educació Secundària’, celebrat a la Universitat de Barcelona (UB) el 18 i 19 de febrer de 2019.

Els resultats

El resultat material del projecte és un conjunt de kits didàctics pensats per a l’ús dels centres col·laboradors, susceptibles de ser utilitzats en qualsevol dels cursos de l’Educació Primària, Secundària o Universitària.

Tant les bases conceptuals com els resultats del projecte, seran difosos a través de la pròpia web i publicats mitjançant un llibre amb l’Editorial Trea. Els avenços es donaran a conèixer a través de les xarxes socials, la bibliografia científica generada, i de manera especial, a través de seminaris formatius.

Més informació: https://tallerdeprojectes.wixsite.com/website-8


Vols estudiar cuina? Descobreix el nostre Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques!

Categories
Campus CETT-UB CETT FECYT Projecte Ciència Cuina Gastronomia investigació
Material relacionat
website-8