Fotografia de: El secretari general de l'OMT rep la medalla d'honor del CETT | CETT
Universitat de Barcelona

El secretari general de l'OMT rep la medalla d'honor del CETT

21.11.2019
 
El secretari general de l'OMT rep la medalla d'honor del CETT
• El secretari general de l’OMT, Zurab Pololikashivili, ha anunciat el projecte al CETT, on ha rebut la primera medalla d’honor del centre per la seva contribució al desenvolupament d’un turisme sostenible

• Pololikashvili ha mostrat el seu compromís en el desenvolupament d’accions conjuntes entre la Organització Mundial el Turisme i el CETT-UB per “començar els pròxims 50 anys junts”

• A l’acte de lliurament hi han assistit representants de les principals institucions com el director general de Turisme, Octavi Bono, o el director de turisme de l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Suñol

L’entrega d’aquesta medalla coincideix amb la celebració, enguany, del 50è aniversari del CETT i, segons ha explicat la Dra. Maria Abellanet, CEO del CETT, “es tracta d’un reconeixement a la implicació de Pololikashvili, i a l’entitat que representa, per la seva contribució en el desenvolupament d’un model turístic més sostenible i responsable a escala internacional”.

A l’acte, que ha tingut lloc aquest matí a l’Hotel Alimara Barcelona, hi han assistit diversos representants de les principals institucions del territori, com ara el director general de Turisme, Octavi Bono, el director de turisme de l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Suñol, el delegat del rector de la UB als centres adscrits, Dr. Gaspar Rosselló, la vicepresidenta 3a de la Cambra de Comerç de Barcelona, Roser Xalabarder i el president del comitè executiu de Turisme de Barcelona, Eduard Torres. 

“El paper del món acadèmic i dels centres de coneixement, com el CETT, és fonamental a l’hora d’assolir l’excel·lència i la professionalització del sector”
 Zurab Pololikashvili

Zurab Pololikashvili ha aprofitat la seva intervenció per agrair al centre aquest reconeixement i ha volgut destacar “el paper fonamental del món acadèmic i dels centres de coneixement, com el CETT, a l’hora d’assolir l’excel•lència i la professionalització d’un sector que creix ràpidament”. 

L’OMT, entitat de referència a escala global, és l’òrgan encarregat de la promoció d’un turisme responsable, sostenible i accessible per a tothom. Una meta que el CETT comparteix i que determina la seva tasca com a membre de la Junta Directiva de Membres Afiliats de l’OMT, òrgan assessor de les Nacions Unides a través del qual el centre universitari col•labora en la definició dels objectius, la missió i el programa de treball d’aquesta organització.

Aposta per la transformació en el 50è aniversari del centre

Aquesta primera medalla d’honor coincideix amb el 50è aniversari de la creació del CETT, que ha preparat nombrosos actes i esdeveniments per a commemorar aquesta fita. En el marc d’aquesta celebració, el centre, que s’ha consolidat com a referent del sector gràcies a la seva funció com a transmissors de coneixement, ha apostat per renovar la seva identitat i per desenvolupar algunes de les seves línies estratègiques com és la internacionalització, la recerca aplicada i la connexió de talent. 

“Apostar per un sector responsable amb el seu entorn i que aporti valor a la societat forma part de l’ADN del CETT i estem convençuts que  la implicació de totes les administracions i d’organisme com l’OMT resulta fonamental per a poder aconseguir aquest propòsit”, assenyalava Maria Abellanet. 

CETT, impulsors de coneixement turístic des de 1969

Amb una trajectòria de 50 anys, el CETT és el centre universitari de referència de turisme, hoteleria i gastronomia, adscrit a la Universitat de Barcelona, que ofereix formació a tots els nivells: universitària, postgrau i de doctorat, formació professional, formació contínua per a professionals i la formació en línia. Amb una clara vocació internacional i un model formatiu basat en la qualitat, el rigor, la innovació i els estudis aplicats, el CETT és també un centre de recerca que vetlla per aportar valor al sector des de la seva experiència i des de l’aposta per la responsabilitat i la sostenibilitat com a eixos clau per al desenvolupament d’aquests àmbits. Actualment, el CETT forma part de la Junta Directiva de Membres Afiliats de l’Organització Mundial del Turisme (OMT). Fundat per Gaspar Espuña i Berga, el Grup també compta amb la Fundació CETT, òrgan que aglutina les accions de Responsabilitat Social Empresarial de l’entitat, i amb empreses del sector com l’Hotel Alimara Barcelona i la residència universitària internacional, Àgora BCN. 

Categories
OMT ODS ONU Turisme Barcelona Sostenibilitat 50 anys