Fotografia de: Un taller sobre peixos poc coneguts, proposta del CETT-UB i GranBlau en la Setmana de l’Alimentació Sostenible | CETT
Universitat de Barcelona

Un taller sobre peixos poc coneguts, proposta del CETT-UB i GranBlau en la Setmana de l’Alimentació Sostenible

20.10.2021
 
Un taller sobre peixos poc coneguts, proposta del CETT-UB i GranBlau en la Setmana de l’Alimentació Sostenible

El CETT-UB i GranBlau han organitzat aquest dimarts a les instal·lacions del centre universitari un acte per difondre peixos poc coneguts. La proposta, que forma part de la Setmana de l’Alimentació Sostenible, ha consistit en un taller de cuina i una demostració culinària d’aprofitament de les parts menys nobles amb el professor del CETT-UB Mikel Díez.

A la demostració, s’ha explicat com aprofitar els caps de la sardina per fer-ne una “morcilla” d’aquest ingredient i com convertir el fetge de rap en un royal. També s’hi ha mostrat com es poden elaborar gofres a partir de la farina de les espines i les escates triturades, i com fer marshmallows amb la gelatina de les escates de peix.

També ha estat present a l’acte Núria Gustems, propietària de Gran Blau, que ha remarcat que “ser sostenible és una actitud i tothom ho ha de ser”.

No és l’única demostració culinària d’aquesta setmana en què el CETT-UB participa. El centre universitari coorganitza amb Ametller Origen una demostració de cuina innovadora d’aprofitament de fruites i verdures de temporada, en la qual el cuiner Felipe Celis ensenyarà a fer àpats sans, creatius i divertits. L'activitat es farà aquest dijous al Mercat d'Autors Barcelona (Carrer de Numància, 47) a les 17.00h. Cal inscriure-s'hi en aquest enllaç.

Categories
gastronomia sostenibilitat barcelona