Fotografia de: CETT Fundació celebra la Jornada d'Emprenedoria amb Toni Mascaró | CETT
Universitat de Barcelona

Toni Mascaró, a la Jornada d’Emprenedoria de CETT Fundació: "La disrupció és global i arribarà a tots els sectors"

18.11.2021
 

El fundador i CEO d’eMascaró, Toni Mascaró, assegura que “el coronavirus ha accelerat allò que havia de venir en els propers anys i no tothom estava preparat per afrontar una pandèmia global que ens ha posat en una situació límit”. Mascaró ha fet aquest afirmació en la key note Transformació i innovació en un món disruptiu. Esteu preparats? que ha protagonitzat aquest dimecres a la Jornada d’Emprenedoria de CETT Fundació, on ha afegit que “la disrupció és global i arribarà a tots els sectors". Segons Mascaró, "cal veure els canvis que vénen com oportunitats" perquè "tancar els ulls davant la nova realitat no és la solució" sinó que "calen estratègia, talent, creativitat, adaptació, treball en equip, formació, digitalització i mentalitat innovadora" per afrontar un nou univers digital.

La key note de Mascaró ha estat un dels moments destacats d’aquesta jornada que pretén donar impuls a l’emprenedoria en el sector turístic, hoteler i gastronòmic. Un compromís que el president de CETT Fundació, Narcís Coll, ha remarcat en el discurs inaugural.

Entrega de premis a emprenedors i estudiants

La Jornada d’Emprenedoria de CETT Fundació també ha estat l’escenari de l’entrega de diversos premis i reconeixements. Les start-ups BiodropsHarBest Market i Oasis Hunters han estat reconegudes als XVII Premis Projectes Emprenedors de la CETT Fundació, que tenen la col·laboració de la Diputació de Barcelona i el suport i col·laboració del CETT i Àgora BCN, Residència Universitària Internacional. El premi consisteix en recursos econòmics i l’impuls d’un programa de mentoring amb professionals. Durant l’entrega dels reconeixements, Soledad Bravo, gerent de Serveis de Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona, ha destacat “la importància de tenir centres com el CETT que apostin per la formació i la innovació pel futur del sector turístic" i ha refermat el suport al projecte.

També s’han lliurat els Premis a l’Excel·lència Acadèmica de la CETT Fundació. D’una banda, aquests guardons reconeixen els millors treballs de recerca de batxillerat en turisme, hoteleria i gastronomia. De l’altra, el millor treball de final de cicles formatius de Grau Superior de l’Escola Tècnica Professional CETT i el millor treball de final de Grau del CETT-UB.

Abans de l’entrega dels premis, s’ha celebrat una taula rodona amb la participació de quatre start-ups guanyadores d’edicions passades dels Premis Projectes Emprenedors: Tasting INChartOKCultruta i Lov Ferments. L’ha moderada Joan Ramon Blaya, director dels programes de digitalització i innovació del CETT-UB.

El tancament de la jornada ha anat a càrrec del  Dr. José Antonio Pérez-Aranda, director de l’Escola Universitària CETT-UB, que ha subratllat que "l'emprenedoria forma part de l'ADN del CETT".

Oberta la participació per a la propera edició

Fins al 15 de juny de 2022, totes les persones físiques o empreses que s’hagin constituït a partir de gener de 2018 poden presentar la seva candidatura online. De forma específica, els premis també s’adrecen a aquells projectes emprenedors en fase inicial que ja tinguin un MVP (Minimum Viable Product) en el qual sigui necessari testejar i/o incorporar diferents elements clau que ajudin a la seva acceleració.