Fotografia de: BioDrops, HarBest Market i Oasis Hunters reben el reconeixement dels Premis Projectes Emprenedors de CETT Fundació | CETT
Universitat de Barcelona

BioDrops, HarBest Market i Oasis Hunters reben el reconeixement dels Premis Projectes Emprenedors de CETT Fundació

07.10.2021
 

CETT Fundació, entitat inherent al CETT-UB, centre universitari de turisme, hoteleria i gastronomia, i que vetlla pel desenvolupament sostenible del sector i per la generació i transmissió de coneixement al voltant d’aquestes àrees, ha fet públics els guanyadors de la XVII edició dels Premis CETT Fundació Projectes Emprenedors en el sector turístic, hoteler i gastronòmic. A més de reconèixer la innovació de les propostes presentades, els guardons doten les iniciatives vencedores de recursos econòmics i posen el focus en la seva acceleració a través d’un programa de mentoring amb professionals.

Projectes guanyadors

El projecte guanyador de la XVII edició ha estat BioDrops, impulsat per Sergi Ferran i Aitor Susaño. La seva proposta vol donar solució a un dels grans reptes socials: la reducció de l’ús de plàstics. BioDrops dissenya i comercialitza envasos orgànics de cosmètica per oferir una alternativa ecològica als productes d’acollida que ofereixen els allotjaments hotelers, rurals i apartaments turístics. Ferran i Susaño asseguren que el reconeixement és “una gran oportunitat per fer créixer el nostre projecte i donar a conèixer un producte que creiem que serà una revolució al món dels amenities”.

En segon lloc, els premis han reconegut la iniciativa HarBest Market, que crea un espai en el qual els negocis de restauració poden adquirir fruites i hortalisses als agricultors, evitant els intermediaris de la cadena de subministrament i aconseguint, així, un estalvi del 20 al 30%. “És una oportunitat única poder formar part de la comunitat CETT i poder aprendre tant dels mentors com dels emprenedors i projectes que formen la fundació, així com una oportunitat de networking i visibilitat per al nostre projecte”, afirma Álvaro Pérez, CEO i cofundador de HarBest Market.

El tercer projecte guardonat ha estat Oasis Hunters, un market place que ofereix escapades rurals secretes i de proximitat. Apostant per l’experiència i l’aventura, la plataforma vol apropar el turisme rural a l’usuari d’una forma singular. Joshua Molina, CEO i cofundador d’Oasis Hunters, destaca que “haver rebut aquest reconeixement suposa que professionals i experts en turisme avalen el somni de dos joves emprenedors que provenen de mons professionals diferents al travel però que aposten per un turisme més sostenible i rural que faci costat al creixement de les petites economies locals i que, al mateix temps, promogui la cura de la Terra”.

Suport a l'emprenedoria

En nom de CETT Fundació, el seu president, Narcís Coll, remarca: "Estem molt contents que, en moments tan complexos per incerts, continuïn sorgint iniciatives emprenedores. Això és una mostra de l’empenta de les persones i del valor que té i possibilitats que ofereix un sector dels més afectats per la pandèmia, com és el turístic. Vull felicitar els guanyadors, però també la resta de finalistes, perquè tots els projectes han estat molt interessants. Cal agrair també la participació de tots els membres del jurat i les institucions que representen, ja que ens ajuden a fer millors aquests guardons".

El Dr. Enric López C., director d'Emprenedoria de CETT Fundació, afegeix: "Els projectes guardonats comparteixen elements comuns: idees innovadores, amb equips madurs, són projectes escalables i tenen vinculació amb la sostenibilitat. Sens dubte, és un molt bon punt de partida perquè els nostres mentors de CETT Fundació els puguin ajudar i accelerar".

La innovació i l’aportació de noves perspectives i de models de negoci al sector són dos dels factors que el Jurat ha tingut en compte a l’hora d’atorgar els premis, que compten amb el patrocini de la Diputació de Barcelona i amb el suport i col·laboració del CETT i Àgora BCN, Residència Universitària Internacional.

Biodrops
Harbest Market
Oasis Hunters
Categories
concurs emprenedors emprenedors projectes emprenedors