Fotografia de: Debat Michelin sobre gastronomia i sostenibilitat | CETT
Universitat de Barcelona

Vinyet Capdet, al Debat de la Gala Michelin: “Els professionals han d’estar ben formats per garantir una gastronomia sostenible”

29.11.2021
 
Vinyet Capdet, al Debat de la Gala Michelin: “Els professionals han d’estar ben formats per garantir una gastronomia sostenible”

La coordinadora d'estudis del Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques del CETT-UB, Vinyet Capdet, ha destacat la importància que els professionals estiguin ben formats per garantir una gastronomia sostenible. Capdet ha dit aquestes paraules en el Debat de la Gala Michelin Gastronomia i Sostenbilitat, en el qual ha afegit: “El professional ha de tenir un coneixement 360 graus, perquè com més coneixement, menys malbaratament”.


La coordinadora d’estudis del Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques ha subratllat que el CETT-UB aborda els diversos àmbits de la sostenibilitat en totes les formacions que ofereix, des dels cicles formatius al màster en Gastronomia Sostenible. Segons Capdet, “és molt important estructurar els continguts acadèmics perquè els futurs professionals tinguin les bases per fer un món millor”.

En aquest sentit, Capdet ha argumentat: “L’alimentació i la gastronomia dibuixen els nostres paisatges, i depèn de com consumim, com cuinem i quina proposta gastronòmica oferim dibuixarem un paisatge o un altre. Per això, amb una visió humanista i d’innovació, hem de tractar la sostenibilitat en diversos eixos: el mediambiental, l’econòmic, el social, que és molt important en nous models de negoci, i el cultural, amb el patrimoni culinari”.

Participants del debat sobre gastronomia i sostenibilitat

Xefs i gastronomia sostenible

Capdet ha aportat la visió acadèmica i formativa en gastronomia sostenible en un debat on també han participat els xefs Ricard Camarena (restaurant Ricard Camarena) i Ángel León (restaurant Aponiente) i Elvira Fernández (restaurant El Llar de Viri). Camarena ha apuntat la importància del producte en la gastronomia sostenible. Per la seva banda, León ha emfatitzat que “el principi de ser sostenible és estimar la natura”. En el seu torn, Fernández ha recordat que moltes de les accions en sostenibilitat que ara es duen a terme es basen a recuperar allò que es feia anys enrere per aprofitar-ho tot.

A més de Capdet, Camarena, León i Fernández, hi ha hagut les intervencions del xef Rodrigo de la Calle (restaurant El Invernadero), dels productors ecològics Toni Missiano i Rafael Monge, i del regidor de Turisme de l’Ajuntament de València Emiliano García.

El debat sobre gastronomia i sostenibilitat ha estat l’avantsala de la celebració de la Gala Michelin Espanya & Portugal. L’acte tindrà lloc el 14 de desembre al Museu de les Ciències de València.

Categories
cett gastronomia sostenible