Fotografia de: Cicle Tècnic en Marquèting i Publicitat sector turístic | CETT
Universitat de Barcelona

“Les empreses demanen tècnics de màrqueting especialitzats en turisme”

14.01.2022
 
Gemma Albors, coordinadora del Cicle de Tècnic Superior en Màrqueting i Publicitat especialitat turística

Gemma Albors, coordinadora del Cicle de Tècnic Superior en Màrqueting i Publicitat especialitat turística

El CETT ofereix el Cicle de Tècnic Superior en Màrqueting i Publicitat especialitat turística. Aquesta formació permet aprendre les tasques específiques de màrqueting i publicitat de les empreses i organitzacions turístiques, un dels àmbits amb més sortides laborals del sector. Gemma Albors n’és la coordinadora.

A qui es dirigeix el cicle?

A joves creatius, bons comunicadors i apassionats pel turisme que vulguin dedicar-se professionalment a un àmbit molt demandat pel sector turístic. El màrqueting és imprescindible en el sector i aquest cicle forma futurs tècnics de màrqueting amb una base sòlida de coneixements sobre el turisme.

En què són diferencials aquests estudis?

Aquests estudis cobreixen la demanda de perfil de tècnic de màrqueting amb especialització del sector turístic. Aquests darrers anys hem observat que les empreses cada vegada més ens demanen aquest perfil tan específic. A més, amb la metodologia CETT els nostres alumnes poden combinar la part teòrica i pràctica en els mateixos esdeveniments del Grup CETT. També es capacita l’alumne en totes les eines digitals més actuals per a l’elaboració de plans de comunicació, gestió de canals de venda, organització de campanyes i RRPP, entre d’altres.

Alta inserció laboral

De què podrà treballar l’estudiant que completi els estudis?

Els perfils de sortida són diversos. Destacaria, però, el de tècnic superior en màrqueting turístic, RRPP i promoció turística, així com el de cap de Protocol i RRPP, community manager per a empreses turístiques. Per exemple, en cadenes hoteleres, empreses d’intermediació turística o agències de promoció turística, el ventall és ampli. Val a dir que segons l'últim estudi sobre la inserció laboral del 2021, elaborat pel Departament d’Educació i el Consell General de Cambres de Comerç, a Catalunya un 71 % dels estudiants de formació professional superior troba feina.

Quin és el perfil del professorat que imparteix les assignatures?

Els nostres docents majoritàriament són professionals del sector turístic que, a banda de la seva professió, tenen la vocació formativa i saben transmetre els seus coneixements, experiències i passió pel sector als nostres alumnes.

Quines pràctiques ofereix el CETT en aquest cicle?

Tenim una estreta relació amb les principals empreses del sector cultivada durant els més de cinquanta anys de presència al mercat formant professionals amb unes competències i uns valors molt apreciats pel teixit empresarial. En aquest cicle, es fan 400 hores de pràctiques (formació en centres de treball) en empreses a més de la part pràctica dels mòduls professionals que es fan a les aules i centres d’aplicació del Grup CETT.

Continuïtat dels estudis

Després de fer el cicle, es pot continuar la formació al CETT?

El CETT ofereix una àmplia oferta de continuïtat d’estudis tant de graus universitaris com diplomes d’extensió universitària que l’alumne podria cursar. Concretament, un cop finalitzat aquest cicle formatiu de grau superior, l’alumne pot continuar amb el Grau de Turisme. Li recomanaríem la menció de Direcció de Negocis Digitals Turístics.

Què li diria a algú que es plantegi fer aquest cicle, però que encara no hagi fet el pas?

Li faria tres preguntes. Creus en el teu talent creatiu i ets bon comunicador? T’agrada descobrir diferents cultures i viatjar? Vols incorporar-te al món laboral a curt termini? Si has respost que sí, aquest és el teu cicle formatiu.

Categories
cett cicle turisme marketing publicitat