Fotografia de: Sostenibilitat, turisme rural i ecoturisme | CETT
Universitat de Barcelona

El 86% dels usuaris del turisme rural es consideren viatgers ecoturistes, segons l'Observatori de Turisme Rural

01.06.2022
 

El 86% dels usuaris del turisme rural es consideren viatgers ecoturistes. Aquesta és una de les dades de l'Informe de Sostenibilitat de l'Observatori de Turisme Rural, el projecte de recerca de turisme rural més gran de l'Estat espanyol impulsat per EscapadaRural, CETT-UB i Netquest per generar coneixements experts i aportar dades de valor sobre el sector del turisme rural.


Activitat turística sostenible

L'estudi també constata que la sostenibilitat és un aspecte molt important per als viatgers que practiquen turisme rural. Un 41% dels usuaris que es consideren ecoturistes valoren gaudir de la naturalesa de manera responsable com un aspecte prioritari en triar les seves vacances.

Turisme i sostenibilitat

Les dades de l'Informe de Sostenibilitat de l'Observatori de Turisme Rural han estat conegudes amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient. Entre altres aspectes que els resultats revelen, cal destacar que els nous usuaris dins del turisme rural tenen més en compte l'aspecte de sostenibilitat a l'hora d'escollir la destinació de vacances que els repetidors (44,1% vs. 40,5%)

En paral·lel, el 58% dels allotjaments rurals afirma que ja ofereix una activitat turística sostenible, el 26% estan en vies d'implantar-la i el 73% afirma que és atractiu tenir una oferta orientada a l'ecoturista.

turisme rural ecoturisme