La CETT Fundació organitza un mentoring sobre finançament no dilutiu per a 'startups'

08.01.2023
 
Mentoring sobre finançament no dilutiu 'start ups'

Mentoring sobre finançament no dilutiu 'start ups'

La CETT Fundació ha celebrat una sessió especial sobre finançament no dilutiu per a startup. Dins el programa de mentoring de la CETT Fundació, s'ha fet una trobada formativa conduïda pel mentor Miguel Carreterolink title here, responsable del programa d'acceleració FI Boost i del vehicle d'inversió FI Nvest, dins de la companyia FI Group. Carretero també és cofundador de la startup Nanostine i professor del CETT-UB.


El repte del finançament d’start ups

En aquesta sessió de finançament de startups han assistit els projectes guanyadors de la XVIII edició dels Premis CETT Emprenedors al sector turístic, hoteler i gastronòmic: Beder, Noah i Ikurius, així com alumnat dels màsters del CETT-UB. A la vetllada s'han pogut comentar els temes següents sobre aquest àmbit del finançament de les startups:

  • deduccions fiscals R+D+i
  • bonificacions a la seguretat social per personal investigador
  • ajuts públics
  • els programes propis de l’empresa FI Group.
  • altres instruments actualment accessibles per als projectes emprenedors

Miguel Carretero ha destacat que “sens dubte, hi ha grans oportunitats en matèria de finançament no dilutiu per a les startups. És una àrea sobre la qual, en moltes ocasions, no es presta una gran atenció, però, tot i això, pot aportar un gran valor diferencial al creixement d'una startup, minimitzant el grau de dilució dels socis”. En altres paraules, hi ha diverses maneres d'augmentar el capital sense la necessitat que els socis de l'empresa perdin poder dins la companyia.

Per altra banda, el director del programa d'Emprenedoria de la CETT Fundació, el Dr. Enric López C., indica que és “fonamental per als projectes d'emprenedoria al nostre sector turístic, hoteler i gastronòmic, conèixer els diversos instruments de finançament als que tenen accés per ajudar-los en la seva acceleració. Des de la CETT Fundació ajudem aquesta funció i, ho fem, en aquest i altres casos, gràcies a la col·laboració del nostre equip de mentors i mentores experts”.

Fotografia de: Finançament no dilutiu startup | CETT Fundació
Finançament no dilutiu start ups
Finançament no dilutiu start ups