Fotografia de: CETT i Universitat de Barcelona, 25 anys de relació  | CETT
Universitat de Barcelona

El CETT i la Universitat de Barcelona celebren 25 anys d’adscripció en la inauguració del curs acadèmic

21.10.2022
 
El CETT i la Universitat de Barcelona celebren 25 anys d’adscripció en la inauguració del curs acadèmic

El CETT i la Universitat de Barcelona (UB) han celebrat els 25 anys d’adscripció del centre de formació referent en turisme, hoteleria i gastronomia a la universitat en la inauguració del curs acadèmic celebrada aquest divendres a l’Hotel Alimara BCN. Unes 200 persones han assistit a l’acte, que ha inclòs la lliçó inaugural del Dr. Joan Tugores, exrector de la UB i director de la Càtedra UB de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT.


Aliança CETT-UB

El CETT és centre adscrit a la UB des de 1997. Amb el pas del títol de Tècnic en Empreses i Activitats Turístiques (TEAT) a la Diplomatura de Turisme, actual Grau de Turisme, es va iniciar l'etapa universitària dels estudis superiors de Turisme i el desenvolupament del turisme com a disciplina acadèmica. Al llarg d’aquest quart de segle de relació, s’hi han sumat altres estudis universitaris, com el Grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques i el de Negoci Digital i Innovació en Turisme a més de diversos màsters, formacions de postgrau i doctorats. De la relació entre el CETT i la UB, també n’ha sorgit la Càtedra UB de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT, amb l’objectiu d’impulsar la recerca i la transferència de coneixement en els seus àmbits d’actuació.

Renovació del compromís entre el CETT i la UB

La vigència de l’aliança entre el CETT i la UB ha marcat els parlaments de l’acte. En aquest sentit, el vicerector de Relacions Institucionals, Comunicació i Política Lingüística de la UB, Jordi Matas, ha remarcat: “Després de 25 anys de relació acadèmica entre el CETT i la UB, el balanç que podem fer és extraordinàriament positiu. S’ha fet una molt bona feina per consolidar un centre universitari de referència de turisme, hoteleria i gastronomia”. Segons Matas, “el CETT té una sòlida cultura universitària, defensa amb convicció els principis i valors universitaris, fomenta la responsabilitat social, incentiva la formació multidisciplinar, impulsa la recerca de qualitat i té una permanent vocació innovadora. Amb aquesta filosofia de treball que ha anat construint, com a centre adscrit de la UB, en els darrers cinc lustres, el CETT ha esdevingut un model d’èxit en un àmbit clau per al progrés del nostre país”.

Al seu torn, la presidenta del CETT, la Dra. Maria Abellanet i Meya, s’ha mostrat orgullosa de formar part de la UB: “La implantació dels estudis de turisme a la universitat va ser una fita molt important per al CETT que es va emprendre amb el millor soci acadèmic possible, la UB, amb qui s’ha establert una aliança sòlida i estable, basada en la confiança, el rigor acadèmic i el compromís d’ambdues institucions. Una aliança que es manté renovada i activa per consolidar el posicionament universitari del CETT-UB d’acord amb els nous desafiaments”. En aquest sentit, Abellanet ha remarcat: “Amb un ferm compromís amb la societat i el país i amb un esperit de transformació constant, el CETT contribueix a la professionalització, excel·lència i progressiva regeneració del turisme i la gastronomia, aportant coneixement i talent per a la consecució d’un sector més productiu i sostenible”.

Lliçó inaugural del Dr.Tugores

Davant d’un públic format per autoritats, professorat, alumnat i personal de serveis, el Dr. Tugores, exrector de la UB i director de la Càtedra UB de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT, ha pronunciat la lliçó Reptes per a un món complex: lliçons d’un cas d’èxit. En un context ple de reptes per al turisme, l’hoteleria i la gastronomia, el doctor ha posat en valor l’entesa entre el CETT i la UB, “una conjunció de lideratges que ha aportat racionalitat i rigor gràcies a la complementarietat entre una institució privada i una pública de primer nivell de qualitat”.

Dra. Maria Abellanet i Meya
Dr. Jordi Matas
Dr. Joan Tugores
Públic de l'acte acadèmic