Fotografia de: Grau de Negoci Digital i Innovació en Turisme | Grau universitari CETT-UB

Universitat de Barcelona
Introducció
Introducció

Introducció

Propera convocatòria: Setembre 2022
 

El Grau de Negoci Digital i Innovació en Turisme del CETT-UB et permetrà fer el pas definitiu per iniciar la teva carrera professional. Al llarg de la teva formació aprendràs i viuràs el conjunt d’experiències necessàries per poder crear, gestionar i transformar empreses turístiques, hoteleres i gastronòmiques, així com implantar els sistemes i instruments per a la gestió smart de les destinacions turístiques.

Imagina poder combinar uns estudis sobre turisme i negoci digital. Aprendre en un centre formatiu amb el seu propi hotel, restaurant i residència. Un centre que, a la vegada, fos el punt de trobada d’alumnes, experts del sector turístic i clients. Defineix el teu futur i estudia amb nosaltres el Grau de Negoci Digital i Innovació en Turisme!

Gràcies als coneixements que adquiriràs al llarg del grau podràs participar en la digitalització del sector i crear nous productes i experiències turístiques. Actualment, empreses i organitzacions del sector turístic necessiten professionals molt qualificats per liderar els seus processos d’innovació i de transformació digital.

El Grau del CETT-UB et transforma:

 • Aprendràs, directament amb els millors experts del sector turístic i del negoci digital, la visió empresarial i tecnològica per a la direcció i la gestió intel·ligent d’empreses i destinacions turístiques en l’entorn digital.
 • Desenvoluparàs el teu propi projecte d’empresa durant el grau i podràs provar-lo directament a les nostres pròpies empreses i als laboratoris d’aprenentatge i experimentació de les nostres instal·lacions. Aquestes empreses són l’Hotel Alimara, la Residència Universitària Internacional Àgora BCN i el Restaurant Summum.
 • Accediràs a l’avantguarda de la transformació digital en turisme. A més de les diferents assignatures del programa, el Grau inclou multitud de visites a empreses, xerrades d’experts i l’assistència a esdeveniments que et permetran experimentar la indústria del turisme de primera mà.
 • Faràs un gran pas en la teva carrera professional, gràcies al contacte amb la realitat del sector a través de les empreses pròpies i a l’estreta relació amb el teixit empresarial.
 • Tindràs un sistema d’aprenentatge vivencial basat en la resolució de casos i problemàtiques reals, amb la col·laboració d’empreses i partners del CETT-UB.
 • Accediràs a un elevat nombre d’ofertes de pràctiques gràcies als més de 900 convenis del CETT-UB amb empreses nacionals i internacionals.
 • Tindràs al teu abast els recursos de la UB, del CETT i de l'Organització Mundial del Turisme (OMT).
 • Descobreix més raons per a estudiar aquest Grau.
Un nou Turisme,

METODOLOGIA I AVALUACIÓ

El Grau de Negoci Digital i Innovació en Turisme té un sistema d'aprenentatge 100% pràctic, aplicat i real. Tu seràs el centre de tot el procés i aprendràs gràcies a la teva participació activa en les diferents activitats. A més incorpora nous continguts enfocats al turisme digital, però també orientats al desenvolupament de projectes emprenedors o intraemprenedors.

UN GRAU I DOS MENCIONS

El grau disposa de dos itineraris d'especialització també anomenades mencions. Les menciones et permetran aprofundir en diferents àrees segons els teus interessos i motivacions. Gràcies a aquestes especialitats aconseguiràs millorar la teva futura inserció laboral així com un perfil professional molt més competitiu i més valorat entre les empreses i organitzacions del sector.

Centre col·laborador:

Centre Col·laborador

PER QUÈ ESTUDIAR EL GRAU DE NEGOCI DIGITAL I INNOVACIÓ EN TURISME DEL CETT-UB?

Aquest grau es focalitza en la incidència de les noves tecnologies en els negocis i organismes turístics, tant a l’hora de crear i dissenyar nous projectes com per adequar i transformar els que ja existeixen.

Gràcies al compendi d’assignatures i activitats del nostre grau, et prepararàs per participar en la digitalització del sector turístic. Sabràs adaptar-te a la constant evolució de la tecnologia per generar nous productes i experiències turístiques.

TRANSFORMA EL SECTOR TURÍSTIC

 • Desenvoluparàs les competències clau per liderar els processos d’innovació i de transformació digital en turisme.
 • Adquiriràs el mindset digital, amb una visió completa del màrqueting, de la comunicació i dels consumidors turístics. Això et permetrà connectar amb diferents tipus de persones i generar experiències turístiques de gran impacte.
 • Desenvoluparàs un perfil dual, molt reclamat per les empreses del sector per millorar la seva competitivitat, amb coneixements del negoci turístic i les tecnologies digitals.
 • Et dedicaràs a la indústria turística i a la digitalització, activitats econòmiques imprescindibles a escala mundial i amb unes previsions de creixement molt elevades en els pròxims anys.
 • Treballaràs en un sector clau que connecta cultures, països i persones, cosa que facilita gaudir de la bellesa, riquesa i diversitat del món. Al mateix temps, aquest sector permet cultivar relacions i compartir emocions, i genera felicitat.
 • Ajudaràs a crear experiències vitals basades en cultures, paisatges i sabors que obren la porta de les emocions i el creixement personal.

APRÈN AMB ELS MILLORS

 • El Grau compta amb un professorat amb una prestigiosa i sòlida trajectòria professional en l’àmbit del màrqueting digital, la innovació, la sostenibilitat i l’smart tourism.
 • Coneixeràs les últimes tendències sobre la transformació digital en turisme. Al llarg dels teus estudis tindràs l’oportunitat d’assistir a esdeveniments, visites a empreses i participar en conferències de professionals del sector perquè puguis viure la indústria turística en primera persona.
 • Col·laboraràs en projectes amb empreses i organitzacions del sector, com Vodafone, Ajuntament de Barcelona, La Roca Village, etc.
 • Visitaràs fires turístiques com IBTM, Smart Tourism Congress CETT Barcelona, 4YFN, Mobile World Congress o B-Travel, entre d’altres.
 • Potenciaràs el teu desenvolupament professional i personal. El CETT-UB ocupa la 4a posició en el rànquing d’ocupabilitat a Catalunya.
 • El reconeixement del sector del perfil del nostre alumnat, per les seves competències transversals i habilitats directives.
 • L’estreta vinculació amb el sector empresarial i les administracions turístiques locals.

EMPRÈN I CREA LA TEVA PRÒPIA EMPRESA O PRODUCTE TURÍSTIC

 • Crearàs la teva pròpia empresa des del tercer i quart curs del grau. Així assumiràs la responsabilitat del teu creixement professional i directiu, al mateix temps que integres tots els aspectes necessaris per a l’èxit de la teva iniciativa.
 • Comptaràs amb l’ajuda personalitzada de l’equip docent i de professionals del sector associats al CETT-UB, que seran els mentors del teu projecte empresarial.
 • Podràs desenvolupar la teva pròpia empresa o ajudar una empresa real amb un projecte innovador.
 • Podràs utilitzar les empreses pròpies del CETT com a laboratoris d’aprenentatge i experimentació de les teves idees, projectes o prototips, testant-los per identificar àrees de millora. Aquestes empreses són l’Hotel Alimara, la Residència Universitària Internacional Àgora BCN i el Restaurant Summum.

UNA TITULACIÓ UNIVERSITÀRIA ÚNICA

 • És l’únic grau universitari oficial d’Espanya sobre el desenvolupament digital de les empreses i organitzacions turístiques. Aconseguiràs una titulació oficial única, expedida per la Universitat de Barcelona i el CETT, amb reconeixement acadèmic i professional en l’àmbit internacional.
 • Podràs escollir entre dos itineraris d’especialització segons els teus interessos i motivacions. Escolliràs especialitzar-te en el desenvolupament de nous models de negocis turístics, o bé enfocaràs la teva carrera cap a la gestió intel·ligent de les destinacions turístiques d’acord amb la tecnologia, la innovació i la sostenibilitat.
 • El prestigi del CETT, amb 50 anys de trajectòria i experiència reconeguda en el sector, i de la UB.

Per accedir al Grau és molt aconsellable haver cursat un batxillerat de l’itinerari de ciències i tecnologia o de l’itinerari d’humanitats i ciències socials.

Per descomptat també pots venir d’un títol de tècnic superior de formació professional, en aquest cas hauries d’haver cursat els programes vinculats a les famílies professionals d’hoteleria i turisme, comerç i màrqueting, administració i direcció d’empresa, informàtica o comunicacions.

El perfil d’accés recomanat per als futurs estudiants del Grau requereix:

 • Empatia i ganes de treballar en equip.
 • Tenir un gran sentit ètic.
 • Comptar amb habilitats analítiques i organitzatives.
 • Tenir capacitat crítica i reflexiva.
 • Tenir un bon nivell d’idiomes, indispensable per formar-te i per a la teva carrera professional.
 • Ser capaç d’estudiar les dinàmiques del sector internacionalment.

Masters 2020

Fotografia de: Grau de Negoci Digital i Innovació en Turisme | Grau universitari CETT-UB

Jardí

Fotografia de: Grau de Negoci Digital i Innovació en Turisme | Grau universitari CETT-UB

Aules 

Fotografia de: Grau de Negoci Digital i Innovació en Turisme | Grau universitari CETT-UB

Aules 

Fotografia de: Grau de Negoci Digital i Innovació en Turisme | Grau universitari CETT-UB

Aules

Fotografia de: Grau de Negoci Digital i Innovació en Turisme | Grau universitari CETT-UB

Passadís 

UN VIATGE EXPERIENCIAL D’APRENENTATGE

El Grau s’estructura en quatre cursos acadèmics. Cada any faràs 60 ECTS. En el 3r i 4t curs estudiaràs les assignatures corresponents a les especialitats, també anomenades mencions. Durant tot aquest període, el procés d’aprenentatge ha estat dissenyat com un viatge experiencial que et permetrà millorar el teu perfil professional amb l’adquisició de les diferents competències clau.

itinerari del grau amb les seves especialitats

Aquest itinerari formatiu està compost per vuit fases d’aprenentatge:

 1. Comprendre les claus i fonaments de l’entorn digital en turisme
 2. Entendre l’impacte de les tecnologies disruptives
 3. Crear una idea de negoci amb diferents metodologies
 4. Dissenyar el producte o servei turístic
 5. Dissenyar l’estratègia de màrqueting digital
 6. Seleccionar les inversions necessàries
 7. Comprendre la importància de la dada per a la presa de decisions
 8. Desenvolupar l’esperit emprenedor
Un nou Turisme,

Vols saber més coses sobre les mencions?

Una menció és una especialitat dins del grau que et permetrà estudiar més matèries d’un tema concret per guanyar experiència i coneixements. A més, la menció que cursis apareixerà en la teva titulació oficial, conforme has adquirit les competències professionals associades. Dins el grau podràs especialitzar-te cursant les següents mencions:

DURADA

El pla d’estudis del Grau s’estructura en quatre anys acadèmics, a raó de 60 crèdits ECTS cadascun. Els dos primers cursos acadèmics són de formació comuna per a la totalitat de l’alumnat, i els dos restants es dediquen a la menció escollida.

En acabar els estudis del Grau de Negoci Digital i Innovació en Turisme del CETT-UB podràs treballar en quatre àmbits d’aplicació en destinacions, organitzacions i empreses turístiques:

 • Start-ups del sector turístic o que prestin serveis al sector turístic
 • Empreses de base tecnològica que donin servei a empreses del sector turístic
 • Empreses de disseny de productes i serveis turístics
 • Empreses d’intermediació (agències de viatges, majoristes, minoristes, centrals de reserves...)
 • Allotjaments turístics (hotels, hotels rurals, balnearis, paradors...)
 • Empreses d’oci i cultura (parcs temàtics, espectacles, museus...)
 • Empreses de restauració (cadenes de restaurants...)
 • Empreses de transport (companyies aèries, transport marítim de passatgers...)
Ambits d'aplicació de la carrera de tecnologia aplicada al turisme

De manera més específica, quan acabis el Grau podràs treballar com a:

 • Gestor de projectes en empresa turística (E-Commerce, màrqueting digital, comunicació digital, smart cities...)
 • Gestor d’innovació en l’empresa turística
 • Gestor de Customer Experience
 • Dissenyador d’experiències digitals i plataformes turístiques
 • Dissenyador de nous models de negoci turístic
 • Desenvolupador web i App
 • Tècnic analista web turística
 • Assessor per al desenvolupament d’infraestructures, productes i serveis en destinacions intel·ligents
 • Analista i gestor del coneixement turístic a la destinació
 • Intraemprenedor en empreses del sector turístic

A més sempre disposaràs del departament de Career Services que t'ajudaran en el teu desenvolupament professional. Vine, estem a la primera planta del Campus!

Un nou Turisme,

Vine a les nostres sessions informatives i resoldrem els teus dubtes.

Viu l'experiencia CETT

#ThroughExperiences