Fotografia de: Màster Desenvolupament i Llançament de Projectes Turístics | CETT
Universitat de Barcelona

“El Màster Oficial de Desenvolupament i Llançament de Projectes Turístics és el que millor et prepara per als reptes del sector”

14.07.2022
 
“El Màster Oficial de Desenvolupament i Llançament de Projectes Turístics és el que millor et prepara per als reptes del sector”

Mariona Abadias té 23 anys i va néixer a Mollet del Vallès. Es va graduar en Turisme al CETT l’any passat i va decidir estudiar el Màster Oficial de Desenvolupament i Llançament de Projectes Turístics. Just abans de graduar-se, va començar a treballar al departament de Career Services per gestionar CETT Alumni i el Job Center. Les seves aficions són la música, tocar la guitarra, la gastronomia i passar temps amb la seva gent.


Màsters de Turisme a Barcelona

Per què vas estudiar Màster Oficial de Desenvolupament i Llançament de Projectes Turístics?

Tenint en compte que ens trobàvem en una situació bastant ambigua i amb molts canvis, vaig decidir continuar la meva formació. A més, pel fet de ser Alumni, gaudia d’avantatges econòmics. Em vaig decantar pel Màster de Desenvolupament i Llançament de Projectes Turístics perquè, tot i estar enfocat en els projectes turístics, és molt transversal i et permet aplicar els coneixements a altres indústries.

Explica’t.

És el màster que, des del meu punt de vista, millor et prepara per donar resposta a les necessitats que actualment té el sector, com, per exemple, adaptar-se a les noves tecnologies i digitalitzar-se. També era una manera d'iniciar-me en el món de la gestió de projectes. Per últim, el que em va acabar de convèncer van ser les metodologies utilitzades. Aprens mitjançant projectes i això fa que la teva experiència a l’aula s’apropi molt a la realitat.

Quins coneixements t’ha aportat el màster?

Molts coneixements relacionats amb la gestió i el lideratge de projectes. Hem cursat assignatures molt diverses, des de finances a màrqueting, project management i big data. És un màster molt variat i transversal que et permet entendre i familiaritzar-te amb les diferents àrees d’un negoci, cosa necessària a l’hora de liderar i prendre decisions. No només això: les metodologies que usem t’ensenyen a treballar la creativitat, a trobar solucions innovadores a reptes reals i a millorar la nostra capacitat crítica en el moment de valorar aquelles que tenen futur i aquelles que s’han de treballar més. També he entès com funcionen els nous models de negoci i he treballat tècniques per millorar i adaptar aquelles empreses que necessitin reinventar-se.

Per quina de les tres especialitzacions del màster t’has decantat i per què?

Tot i que les tres especialitzacions (Emprenedoria i Innovació Corporativa en Turisme, Internacionalització d’Empreses Turístiques i Transformació Digital d’Empreses i Experiències Turístiques) em cridaven molt l’atenció, em vaig decantar per aquesta última perquè les assignatures em semblaven més atractives. A més a més, el turisme és un sector canviant, cada vegada més digital i que necessita perfils que fomentin la transformació cap a un model més sostenible i aquesta especialitat et prepara per fer-ho.


Estudiar màster de Turisme al CETT

Quina valoració fas del professorat del CETT?

El professorat és un dels punts forts del màster, per no dir el que més. La Noemí Roig, el Jordi Puigbó, el Daniel Esteban, el Miguel Sánchez... Tots són professionals amb una gran i exitosa trajectòria per la qual cosa poder estar amb ells aprenent no només la teoria sinó de les seves experiències és una gran oportunitat. També, la proximitat que han mostrat tots sempre amb nosaltres aporta un gran valor i, sens dubte, contribueix molt en el nostre aprenentatge.

Has pogut fer pràctiques?

Fa poc vaig començar les pràctiques a EMMA, un projecte de transformació digital de Radisson Hotels Group dissenyat per unificar i gestionar les diferents àrees de negoci de tots els hotels de la cadena. Concretament, estic amb el Head of EMMA program & Head of EMMA PMO per la qual cosa tinc l'oportunitat de veure com s’aplica tota la teoria que ens han ensenyat en gestió de projectes: metodologies Agile, treballar amb programes especialitzats en la gestió de projectes, quina dependència hi ha entre els diferents Workstreams, com gestionen els recursos...

Què li diries a algú que està pensant a estudiar aquest màster, però que encara no s’hagi decidit?

Li diria que si el que busca és aventurar-se en el món de la innovació, lideratge i transformació digital, no dubti a fer-lo. Com ja he dit, aquest màster et prepara per no només entendre la transformació del turisme sinó per formar-ne part, i aquests perfils són necessaris.

Es pot treballar i estudiar el màster?

Si el que preocupa és poder compaginar-lo amb altres responsabilitats, no hi ha problema. Ja està pensat per això. Tot i que li has de dedicar temps, la part positiva és que, gràcies a les metodologies que se segueixen, la majoria de projectes es desenvolupen en grup i aprofitant l’horari lectiu. Constantment, combines la part teòrica amb la pràctica.

Com et veus laboralment d’aquí a cinc anys?

No podria dir en quina posició em veig, perquè no ho sé, però sí que a poc a poc vaig veient quines coses m’agraden i em motiven i quines no. Al llarg de la carrera sempre he intentat aprofitar al màxim totes les oportunitats i provar, provar i provar. D’aquí a cinc anys, m’agradaria haver guanyat experiència en la gestió de projectes, sobretot en aquells que comportin un canvi positiu en el sector o, qui sap, potser fins i tot emprenent el meu propi... Sigui el que sigui, vull treballar en un àmbit que em motivi i em faci sortir de la zona de confort.