Fotografia de: Hotel Alimara: empresa-universitat sector hoteler | CETT
Universitat de Barcelona

Hotel Alimara, empresa-universitat en el sector hoteler

08.06.2023
 
Hotel Alimara, empresa-universitat en el sector hoteler

L'Hotel Alimara ha tingut una destacada presència en l'última edició del TecnoHotel Fòrum, celebrada al Palau de Congressos de Barcelona (Fira de Montjuïc). Aquest esdeveniment, organitzat anualment per TecnoHotel, l'única revista especialitzada a l'Estat espanyol a analitzar i comunicar les tendències i claus rellevants per als líders turístics en el segle XXI, és una cita imprescindible per a les empreses tecnològiques i professionals del sector hoteler. Durant aquest congrés, es van explorar les últimes tendències en Revenue Management, la gestió del talent, el màrqueting digital i el sector de l'experiència del client.


TecnoHotel Fòrum: Destacada presència de l'Hotel Alimara en l'edició més recent

El representant de l'Hotel Alimara en aquesta edició va ser Álvaro Arrieta, director del Màster en Direcció Hotelera i Restauració del CETT-UB. En la seva ponència, Arrieta va abordar un tema d'importància crucial per al sector hoteler: les oportunitats de col·laboració entre empreses i universitats, prenent com a exemple el cas d'èxit de l'Hotel Alimara.

El model d'hotel universitari: Innovació i responsabilitat social a través de l'Alimara Lab

Durant la seva ponència, el director del Màster en Direcció Hotelera i Restauració va posar de relleu les quatre dimensions principals del model d'hotel universitari, segons el seu criteri: la formació, que busca integrar l'aprenentatge en una experiència gastronòmica i hotelera innovadora; la R+D+I, que investiga, desenvolupa i innova en solucions sostenibles per a la indústria hotelera; els serveis hospitality, amb l'objectiu de proporcionar serveis excel·lents i memorables als clients; i la dimensió vinculada a la societat, per a fomentar la responsabilitat social i la creació d'una comunitat CETT integrada al seu entorn, generant un impacte social positiu.

Arrieta també va presentar alguns dels projectes més destacats del model d'hotel universitari que estan desenvolupant conjuntament el CETT i l'Hotel Alimara, com les similituds entre un hospital i un hotel universitaris, el revolucionari projecte gastronòmic "Gastrosense" i l'Alimara Lab.

L'Alimara Lab és un espai d'experimentació que actua com a laboratori de recerca aplicada per a la indústria hotelera. A través del seu grup de recerca, desenvolupament i innovació, el laboratori treballa per millorar l'experiència del client, augmentar l'eficiència de l'establiment i promoure la sostenibilitat mitjançant l'ús de la tecnologia. També es realitzen proves pilot i prototips de productes i serveis abans del seu llançament al mercat, i s'impulsen programes d'inclusió social, suport a l'educació, responsabilitat social i col·laboració amb les comunitats locals.

Álvaro Arrieta

Álvaro Arrieta

Categories
CETT Recerca Universitat de Barcelona