Des del començament dels temps, el menjar ha estat associat no només a la subsistència, sinó també al plaer.
Aquest curs se centrarà en la cultura del menjar, explorant com l'alimentació uneix famílies, nacions i imperis, i com individus i societats han desafiat convencions i hàbits arrelats. El curs farà un recorregut per la història del menjar, des dels festins pagans i religiosos bacanals fins a l'auge de l'alta cuina aristocràtica, passant per l'aparició dels restaurants i cafès moderns.
Al llarg d'aquest recorregut, es prestarà una atenció especial a les transformacions que van sorgir com a resultat dels intercanvis del “vell món” entre l'Europa cristiana, el nord d'Àfrica islàmic i Àsia, i els intercanvis del “nou món” després del descobriment i la colonització d'Amèrica.
Aquest curs interdisciplinari farà servir lectures d'història, art, estudis culturals i sociologia. Parem especial atenció a Barcelona i al món mediterrani, que han estat centres d'innovació.
- Preu: 900€
- Nombre de crèdits: 6 ECTS / 3 US
- Duració: 1 semestre
- Horari de primavera: per determinar
- Podràs inscriure't en un sol curs o diversos cursos per semestre.
- Després de completar amb èxit un curs, rebreu un certificat de la Universitat a través del vostre programa d'estudis a l'estranger d'origen.