Aquest curs analitzaràs el context sociocultural de Barcelona a través de la lent del menjar, per comprendre les complexitats que sorgeixen amb els processos migratoris. Exploraràs els orígens de les 'cuines nacionals', examinant com la cultura alimentària sempre ha estat modelada per la immigració i l'intercanvi.
Aprofundiràs en el paisatge migrant de Barcelona, fem servir el menjar per discutir temes relacionats amb la identitat personal i col·lectiva dels migrants, l'adaptació, l'assimilació, l'ajust, l'autenticitat i la fusió.
Comprendràs en el panorama alimentari modern de la ciutat, parant atenció a les influències portades per la immigració i la globalització, analitzant les dinàmiques de poder, la preservació cultural, els interessos econòmics i més.
Aquest curs serà especialment interessant per a perfils dels camps d'antropologia, sociologia, història, estudis de mitjans, estudis culturals, geografia, negocis i comunicació.
- Nombre de crèdits: 6 ECTS / 3 US
- Duració: 1 semestre
- Podràs inscriure't en un sol curs o diversos cursos per semestre.
- Després de completar amb èxit un curs, rebreu un certificat de la Universitat a través del vostre programa d'estudis a l'estranger d'origen.