Fotografia de: Màsters de turisme, hoteleria i gastronomia | CETT
Universitat de Barcelona

“La formació és fonamental en un entorn dinàmic com el que vivim”

03.03.2022
 
“La formació és fonamental en un entorn dinàmic com el que vivim”

L’Open Master Week del CETT-UB té lloc entre el 22 i el 24 de març. En tres dies, professionals i acadèmics de referència del turisme, l’hoteleria i la gastronomia analitzaran els reptes d’aquests àmbits en sessions presencials i en línia obertes al públic. La coordinadora de l’Open Master Week, la doctora María del Pilar Leal, parla de la iniciativa.


Debat sobre el futur del sector turístic

A qui es dirigeix l’Open Master Week?

L’Open Master Week està dirigida a tot el nostre alumnat de màsters i postgraus, però també a qualsevol persona que estigui interessada en els debats, discussions i tendències del sector turístic i de l’hospitality, perquè comptarem amb públic tant nacional com internacional.

Per què és interessant l’Open Master Week per als professionals?

Perquè volem contribuir als darrers debats i discussions de l’actualitat turística. Volem que tant els nostres estudiants com els professionals del món del turisme i de l'hospitality puguin preguntar, qüestionar i, sobretot, visionar el futur del sector a partir d'extreure les seves conclusions.

I per als estudiants?

És evident que aquest tipus d’iniciatives complementen el procés de formació dels nostres estudiants a la vegada que permeten fer networking entre ells mateixos i amb la resta de professionals que es trobaran durant la setmana.

Cadascun dels dies se centra en una temàtica concreta. Quines són i per què s’han triat aquestes?

Cada dia busca centrar-se en una temàtica d’actualitat que a més està lligada amb la naturalesa dels nostres programes. El primer dia el titulem Transformació digital i innovació al sector de l'hospitality. El segon dia parlarem de Sostenibilitat, nous valors i reptes del sector turístic i gastronòmic. L’últim dia tractarem la Gestió Turística en entorns dinàmics, amb la qual parlarem de la COVID-19, la seguretat i la gestió de la crisi. En aquest sentit, cal ressaltar també el CETT Talent com una trobada amb les empreses del sector.

Màsters i postgraus, claus per al futur laboral

Quin paper juga la formació de màsters i postgraus en el futur laboral dels professionals del turisme, l’hoteleria i la gastronomia?

La formació és fonamental en entorns dinàmics com el que vivim. Per tant, està demostrat per diferents estudis tant en l'àmbit europeu com global que la formació permet una millor sortida professional basada en l’upgrading de les habilitats hard i soft dels nostres alumnes, fet que els permet ser més competitius en entorns canviants.

En què és diferencial el CETT-UB a l’hora d’ajudar en el futur laboral d’aquests professionals?

El CETT treballa les habilitats abans esmentades. Per tant, els estudiants surten amb uns coneixements i habilitats que els permeten ser flexibles, resilients, empàtics i molt competitius. Així queda reflectit a les nostres estadístiques d’inserció laboral del CETT i en els nostres alumnis, que donen molt de valor a la formació que impartim des de fa més de 50 anys. Som un centre de referència i això no és casualitat: és un treball de molts anys que continuem fent des de totes les àrees donant una visió i experiència 360° als nostres alumnes.

Estudiants Turisme CETT-UB EMCUP

Dra. María del Pilar Leal
La formació del CETT permet a l'alumnat ser més competitiu en entorns canviants

Dra. María del Pilar Leal

Coordinadora de l'Open Master Week
Categories
opne master week turisme hospitality management cett-ub