Dia Mundial del Turisme 2025 | Turisme i transformació sostenible

23.09.25
Imatge
Día Mundial del Turismo 2025

El 27 de setembre es commemora el Dia Mundial del Turisme, una efemèride que reivindica el paper clau del turisme a la societat i l’economia actual. Enguany, l’Organització Mundial del Turisme, sota el lema “Turisme i transformació sostenible”, posa el focus en la defensa de l’activitat turística responsable amb impacte positiu per a tothom.  

Com cada any, commemorem el Dia Mundial del Turisme, enguany, en promoció d’una activitat turística responsable, transformadora i sostenible. 

Des del CETT, com a centre de formació referent en la creació, generació i transferència de coneixement en l’àmbit turístic, compartim aquesta visió transformadora i col·laborem per formar professionals que es comprometen amb la millora contínua del sector. Posem la sostenibilitat com a eix estructural de la nostra activitat en totes les seves esferes.

FORMACIÓ

Posem la sostenibilitat com a eix estructural de la nostra activitat en totes les seves esferes i la incorporem de manera transversal als plans d’estudi des del vessant teòric i a través de projectes experiencials que la fonamenten. 

Un Exemple d’aquesta visió és el projecte dut a terme per l’alumnat de grau amb motiu del Dia Mundial del Turisme 2025. Amb l'elaboració de vídeos dedicats a esdeveniments sostenibles en els àmbits de la restauració, l’hostaleria i la gastronomia, el CETT  reflecteix el seu compromís amb la formació de professionals conscients de la importància d’incorporar criteris sostenibles en el sector turístic.

Transformació conscient de l’activitat hotelera: cas d’èxit de l’Hotel Alimara

Amb motiu del Dia Mundial del Turisme, compartim algunes bones praxis en sostenibilitat i benestar en l’activitat turística aplicades per l’Hotel Alimara, l’hotel universitari del Campus CETT. 

L’Hotel Alimara, ha estat reconegut amb el Certificat Biosphere, el segell sobre sostenibilitat més prestigiós d’Europa. Aquesta distinció que integra en els seus requisits els 17 dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) en cinc àmbits diferents: canvi climàtic, medi ambient, social, economia i cultura, i des de l’Alimara s’ha treballat per poder complir una certificació així d’exigent.  

L’hotel aplica diferents mesures per a la reducció del consum d’aigua mitjançant la recol·lecta de l’aigua sobrant del seu restaurant, el Summum, per regar les plantes i el jardí. Amb aquesta iniciativa, emmarcada en una estratègia que aposta per una gestió responsable i alineada amb els ODS, s’estalvien més 2.600 litres d’aigua, un 25% menys. El compromís del Summum va més enllà de la sostenibilitat, també s’utilitzen productes locals i de proximitat per a confeccionar un menú sostenible.  

D’altra banda, es treballa activament per la conscienciació en l’estalvi d’aigua per part dels hostes. Així, s’ofereix l’opció de retirar les tovalloles només quan es llencin a terra i, a més, s’han retirat els taps de la banyera per estalviar aigua.  

Alhora, l’Alimara ha impulsat accions per millorar el benestar de les persones, com la incorporació de llits elevables que faciliten la feina del personal de neteja. I, en matèria d’inclusió, s’han implementat mesures que afavoreixen la comunicació de persones amb discapacitat auditiva

Categories
Institucional
Turisme i Hoteleria