Fotografia de: Grau de Direcció Hotelera | Grau universitari CETT-UB

Universitat de Barcelona

Grau Universitari CETT-UB

Especialització dins de Grau de Turisme
Propera convocatòria: Setembre 2021
 

L’Especialitat de Direcció Hotelera del Grau Turisme del CETT-UB és una oportunitat única per estudiar la carrera que t’apassiona i començar el teu futur. Gràcies al conjunt de coneixements i experiències que viuràs al CETT- UB, aprendràs els mecanismes necessaris per a la direcció, gestió i administració hotelera, així com de tot tipus d’establiments d’allotjament.

Imagina’t poder estudiar en una classe, obrir una porta i entrar a un hotel on aplicar tots els coneixements que acabes d’aprendre. Imagina’t un centre amb el seu propi hotel, restaurant i residència. Un lloc de trobada on l’alumnat, professors, experts i clients comparteixen sinergies. Defineix el teu futur i estudia al CETT-UB l’especialitat en Direcció Hotelera.

Actualment, estan sorgint diferents tendències al sector turístic dels allotjaments com les cadenes de neo-hostels low cost, conceptes emergents com el bleisure, o l’auge dels allotjaments ecològics i sostenibles. Tot això sumat a una realitat molt dinàmica i als reptes generals que afronta el sector del turisme: la digitalització, la sostenibilitat, els nous tipus de client i la creació de models turístics responsables i ètics.

L’Especialització de Direcció Hotelera del Grau de Turisme del CETT-UB t’obrirà les portes al món professional i podràss desenvolupar una carrera en allò que t’apassiona. La formació teoricopràctica que adquiriràs al llarg d’aquesta titulació et donarà totes les habilitats i competències que un director d’allotjaments turístics ha de tenir.

El Grau de Turisme del CETT-UB et transforma:

 • Podràs posar en pràctica els coneixements adquirits directament a les empreses d’aplicació d’allotjament del centre: l’Hotel Alimara, o la Residència Universitària Internacional Àgora BCN.
 • Obtindràs, opcionalment, dues titulacions universitàries en tan sols quatre anys: la del CETT-UB i la d’una de les tres universitats internacionals col·laboradores del CETT-UB a França, Finlàndia i Estats Units, gràcies als dobles Graus internacionals.
 • Et beneficiaràs de diferents opcions de mobilitat acadèmica. Disposem de més de 50 convenis amb universitats estrangeres.
 • Gaudiràs d’un clima internacional amb estudiants universitaris i un equip docent arribat d’arreu del món.
 • Les teves amistats d’avui seran la teva xarxa professional del demà. Tu i els teus companys de classe formareu part d’una nova generació de directius experts en el sector hoteler.
 • Som el centre que més hores lectives d’anglès i d’una segona llengua imparteix: 30 crèdits d’anglès i fins a 27 crèdits d’una segona llengua com el francès o l’alemany, així com castellà per als estudiants internacionals.
 • T’aprofitaràs de l’estreta vinculació del CETT-UB amb el sector empresarial i les administracions turístiques.
 • Més del 85 % dels nostres alumnes troba feina tres mesos després d’haver finalitzat el Grau (Font: AQU).
 • Descobreix més raons per estudiar aquesta especialitat.

Aquest grau de turisme i direcció hotelera és una menció universitària que et permetrà especialitzar-te i adquirir tots els coneixements relacionats amb la gestió hotelera i l’hospitality management.

Un nou Turisme,

METODOLOGIA I AVALUACIÓ

El Grau de Turisme té un sistema d'aprenentatge 100% pràctic, aplicat i real. Tu seràs el centre de tot el procés i aprendràs gràcies a la teva participació activa en les diferents activitats.

PER QUÈ ESTUDIAR L'ESPECIALITAT DE DIRECCIÓN HOTELERA DEL GRAU DE TURISME?

Amb l’Especialitat en Direcció Hotelera CETT-UB adquiriràs totes les experiències i coneixements necessaris per gestionar i dirigir amb èxit establiments hotelers, però també càmpings, clubs de vacances, residències rurals, apartaments turístics, creuers, etc. Tot això amb una visió internacional i sostenible que et capacitarà per respondre als nous reptes del sector.

ELS CONEIXEMENTS QUE NECESSITES PER LIDERAR EL SECTOR HOTELER

 • Sabràs com definir i organitzar un model de negoci innovador.
 • Coneixeràs les estratègies d’e-marketing, comunicació i branded content per promocionar empreses d’allotjament.
 • Et mantindràs al dia de les últimes tendències en hoteleria com les cadenes de neo-hostels low cost, conceptes emergents com el bleisure, o l’auge dels allotjaments ecològics i sostenibles.
 • Aprendràs a idear propostes hoteleres per adaptar-te als nous perfils de clients, ja siguin millennials, turistes rurals, viatgers a la recerca del luxe o nòmades digitals.

EL SECTOR HOTELER DES DE DINS, LITERALMENT

 • Aprendràs i experimentaràs com dirigir allotjaments turístics reals sense sortir del centre abans de començar les teves pràctiques professionals.
 • Podràs formar-te a les seves empreses d’aplicació pràctica dins del centre: l’Hotel Alimara Barcelona, de quatre estrelles, i la Residència Universitària Internacional Àgora BCN.
 • Descobriràs el sector de la restauració des de dins gràcies als restaurants Aula Restaurant i Summum.
 • Faràs les teves pràctiques professionals en hotels i allotjaments turístics nacionals i internacionals referents del sector com: AC Hotels by Marriot, Bahía Príncipe Hotels & Resorts, Barceló Hotels & Resorts, H10 Hotels, Costa Cruceros, Eurostars Hotels, Fairmont - Juan Carlos I, Four Seasons Hotels, Hotel Arts-Ritz Hilton, Hotel Chancellor San Francisco, Hotel Roger Smith, Hotusa, Majestic Hotel Group, NH Hotel Group, Royal Caribbean Cruises, Starwood Hotels - Hotel W, i molts més!
 • Experimentaràs la indústria dels hotels i allotjaments turístics gràcies a un extens programa d’activitats entre les quals destaquen una visita als hotels Meliá per conèixer la seva estratègia de fidelització de clients o un viatge a Mallorca en un creuer per conèixer un allotjament singular, entre d’altres.
 • Crosstraining perquè coneguis els diferents departaments d’una empresa gràcies a les pràctiques incloses als itineraris d’intensificació. Informa-te’n sense compromís.

UN TÍTOL I UNA DOBLE TITULACIÓ A LA TEVA MIDA

 • Podràs obtenir un doble títol de grau universitari en tan sols quatre anys, cursant els dobles graus internacionals i estudiant tres cursos al CETT i un curs a la universitat escollida (Grenoble École de Management de França, JAMK University of Applied Sciences de Finlàndia o Michigan State University d’Estats Units). Així obtindràs el Títol Oficial de Grau de Turisme CETT i el títol oficial d’un d’aquests centres. Amb el doble Grau, aconseguiràs un avantatge competitiu per a la teva inserció laboral.
 • Obtindràs la titulació de Graduat en Turisme amb Menció oficial en Direcció Hotelera per la UB.
 • Podràs personalitzar el teu perfil professional gràcies als itineraris d’intensificació de l’especialització. En cursar un itinerari d’intensificació rebràs diploma d’expert en la temàtica escollida expedit pel CETT.

CREANT COMUNITAT CETT

 • Tindràs a la teva disposició el departament d’experts en orientació i assessorament de carreres professionals Career Services i la Borsa Laboral del CETT, amb més de 1.200 ofertes nacionals i 80 d’internacionals a l’any.
 • Podràs fer networking i ampliar la teva xarxa de contactes personal i professional a través de les diferents activitats de classe.
 • Formaràs part de la xarxa CETT Alumni, amb més de 19.800 antics alumnes del CETT a tot el món.
 • T’obrirà les portes al mercat laboral: el 45 % de l’alumnat del Grau de Turisme del CETT-UB ha trobat feina abans d’acabar el Grau i, un cop graduat, el 90 % ho ha fet abans de tres mesos.

UN GRAU INTERNACIONAL I MULTILINGÜE

 • El Grau de Turisme del CETT-UB et convertirà en un professional multilingüe altament sol·licitat. Al llarg del grau hauràs de cursar 30 crèdits d’anglès i fins a 27 crèdits d’una segona llengua gràcies als itineraris d’intensificació.
 • Podràs sol·licitar una beca Erasmus per estudiar a Europa o una beca SICUE de mobilitat nacional.
 • El CETT té més de 50 universitats de 25 països de quatre continents, como la Michigan State University (Estats Units), la Hanyang University (Corea del Sud), el William Angliss Institute (Austràlia), la Universitat del Quebec (Canadà), la Haaga-Helia University of Applied Sciences (Finlàndia) o la Breda University of Applied Sciences (Països Baixos), entre moltes altres.
 • Completaràs la teva formació, addicionalment, en acabar el Grau amb els International Minor Programs – els cursos de postgrau multidisciplinaris en universitats internacionals de prestigi–, participar en l’Advanced Management Program crosstraining destinat al coneixement d’organitzacions i models de gestió empresarials.

Què en pensen els nostres estudiants de Grau del CETT?

Mariona Abadias
El CETT et prepara per ser un professional versàtil d'una forma molt creativa

Mariona Abadias

Grau de Turisme
Marta Magro
El fet que el CETT sigui reconegut internaciolmanent fa que disposin de convenis de mobilitat internacional amb gairebé a qualsevol destí.

Marta Magro

Grau de Turisme
Nheru González
El que més m'agrada del CETT és la proximitat i expertesa dels professors, al final són professionals que estan treballant actualment en el món de l'hoteleria o el turisme i et permeten com a estudiant, exprimir-los i aprendre moltes coses

Nheru González

Grau de Turisme

El Grau de Turisme té un enfocament multidisciplinari, motiu pel qual no es requereixen coneixements addicionals per accedir-hi. Amb la formació dels teus estudis preuniversitaris serà suficient, tot i que et recomanem que tinguis nocions d’humanitats i ciències socials.

Si procedeixes d’una formació professional, podràs sol·licitar el reconeixement de crèdits i fer un itinerari a mida. Pregunta’n tots els detalls al nostre equip d’orientació a l’estudiant!

El perfil d’accés recomanat per als futurs estudiants del Grau és:

 • Tenir un bon nivell d’idiomes i especialment d’anglès.
 • Disposar de coneixements bàsics en gestió d’empreses turístiques i hoteleres.
 • Tenir habilitats analítiques i organitzatives.
 • Tenir capacitat crítica i reflexiva.
 • Ser capaç d’estudiar les dinàmiques de creixement i internacionalització empresarial.
 • Empatia i ganes de treballar en equip.
 • Tenir un gran sentit ètic.
 • Interès per viatjar, gaudir del coneixement d’altres cultures i el contacte amb altres realitats.

Masters 2020

Fotografia de: Grau de Direcció Hotelera | Grau universitari CETT-UB

Jardí

Fotografia de: Grau de Direcció Hotelera | Grau universitari CETT-UB

Aules 

Fotografia de: Grau de Direcció Hotelera | Grau universitari CETT-UB

Aules 

Fotografia de: Grau de Direcció Hotelera | Grau universitari CETT-UB

Aules

Fotografia de: Grau de Direcció Hotelera | Grau universitari CETT-UB

Passadís 

UN VIATGE EXPERIENCIAL D’APRENENTATGE

El pla d’estudis del Grau de Turisme es compon de quatre cursos de 60 ECTS cadascun. Els dos primers són comuns per a tot l’alumnat. En el 3r i 4t curs estudiaràs les assignatures corresponents a les mencions.

itinerari del grau amb les seves especialitats

DURADA

El pla d’estudis del Grau s’estructura en quatre anys acadèmics, a raó de 60 crèdits ECTS cadascun. Els dos primers cursos acadèmics són de formació comuna per a la totalitat de l’alumnat, i els dos restants es dediquen a la menció escollida.

En acabar els teus estudis de l’Especialitat de Direcció Hotelera del Grau de Turisme podràs treballar en:

 • Establiments hotelers
 • Centres termals
 • Càmpings
 • Clubs de vacances
 • Residències rurals
 • Apartaments turístics
 • Creuers
Ambits d'aplicació del Grau

De manera més específica, quan acabis la Menció en Direcció Hotelera del Grau de Turisme podràs treballar com a:

 • Director o subdirector d’hotel
 • Governanta
 • Responsable d’organització de congressos/esdeveniments
 • Director comercial
 • Director de l’àrea d’allotjament
 • Revenue manager
 • Cap de recepció
 • Departament d’administració
 • Event sales manager
 • F&B manager
 • Guest relations
 • Key account manager
 • Responsable de reserves
 • Social media/Community manager
 • Gestor d’allotjament a cases rurals, apartaments turístics, residències, hospitals i similars

A més sempre disposaràs del departament de Career Services que t'ajudaran en el teu desenvolupament professional. Vine, estem a la primera planta del Campus!

Els nostres Alumni opinan

Berta Tortajada

Berta Tortajada

Event producer a IVORY WORLDWIDE
Ricard Camps

Ricard Camps

Director fundador de BERLIN LOCAL GUIDE / Manager a CULTOURBERLIN
Un nou Turisme,

Vine a les nostres sessions informatives i resoldrem els teus dubtes.

Viu l'experiencia CETT

#ThroughExperiences