Fotografia de: Curs CETT en Innovació en pastisseria | Innovació en pastisseria

Universitat de Barcelona
Oferta acadèmica >
Innovació en pastisseria

Innovació en pastisseria

Propera convocatòria: 16/05/2024
 

Explora diferents àmbits d'especialització i innovació

Aquest mòdul del Diploma de Pastisseria Gastronòmica, que ara pots cursar en format independent de curs de curta durada, t'aportarà una visió actual i especialitzada de la cuina dolça. Treballarem matèries d'especialització tradicionals com la xocolata o el sucre artístic i també altres àmbits de recent aparició com la pastisseria vegana i de substitució.

Amb aquest curs aconseguiràs una mirada innovadora dins del món de la pastisseria.

Competències genèriques

  • Realitzar els procediments d'elaboració de postres per a persones amb necessitats alimentàries específiques, evitant les contaminacions creuades.
  • Evitar el consum innecessari de recursos.
  • Reconèixer les propietats organolèptiques dels aliments per a la seva interacció i combinació en l'aplicació gastronòmica.
  • Capacitat de compromís ètic.
  • Relacionar els equips necessaris amb les diferents elaboracions.
pastisseria de restaurant

Objectius del curs

Created by potrace 1.16, written by Peter Selinger 2001-2019

Classificar i caracteritzar les diferents tècniques de diversos camps d'especialització i les seves possibilitats d'aplicació. 

Created by potrace 1.16, written by Peter Selinger 2001-2019

Identificar la seqüència de les diferents fases i punts clau en els processos d'execució de les diferents tècniques. 

Created by potrace 1.16, written by Peter Selinger 2001-2019

Aplicar conceptes tècnics i tecnologia amb visió innovadora en els processos d'elaboració culinària, identificant nous mercats i ofertes gastronòmiques. 

Created by potrace 1.16, written by Peter Selinger 2001-2019

Reconèixer els diversos tipus de necessitats alimentàries específiques. 

Created by potrace 1.16, written by Peter Selinger 2001-2019

Identificar aliments exclosos en cada necessitat alimentària específica. 

Created by potrace 1.16, written by Peter Selinger 2001-2019

Valorar els possibles perjudicis per a la salut de persones amb necessitats alimentàries específiques, causats per una inadequada manipulació o elaboració. 

Created by potrace 1.16, written by Peter Selinger 2001-2019

Realitzar els procediments d'elaboració de postres per a persones amb necessitats alimentàries específiques, evitant les contaminacions creuades. 

Created by potrace 1.16, written by Peter Selinger 2001-2019

Identificar elaboracions de pastisseria i rebosteria per a persones amb necessitats alimentàries especials, analitzant les característiques pròpies de cada situació. 

Created by potrace 1.16, written by Peter Selinger 2001-2019

Reconèixer els possibles productes substitutius i proposar postres alternatives que resulten adequats a les diferents particularitats alimentàries. 

Created by potrace 1.16, written by Peter Selinger 2001-2019

Reconèixer i aplicar els diferents conceptes relacionats amb zero waste, responsabilitat mediambiental i baix consum dins del món de la pastisseria. 

Metodologia i continguts

La metodologia utilitzada es fonamenta en la combinació de la teoria online asincrònica i la pràctica presencial. Aquesta combinació permet a l'alumne construir una base sòlida amb aplicació dels coneixements teòrics en les sessions presencials en els espais i aules tècniques especialitzades.

La metodologia online es basa en l'aprenentatge de la teoria i la realització de les activitats d'avaluació continua, utilitzant les eines digitals més innovadores, amb plantejaments didàctics i interactius.

La formació presencial es distribueix en sessions pràctiques de grups reduïts. S'ofereix una experiència formativa immersiva amb un model pedagògic 100% pràctic en aules especialitzades.

Durant aquest curs, et formaràs en:

  1. Innovació en pastisseria
  2. Pastisseria de substitució
  3. Bomboneria
  4. Xocolata artística
  5. Elaboracions amb sucre
  6. Pastisseria vegana
  7. Pastisseria i sostenibilitat

Calendari

Del 16/05/24 al 26/06/24

Teoria: online

Created by potrace 1.16, written by Peter Selinger 2001-2019

Pràctiques: Dilluns i dimarts de 16 a 20 h

Títol i preu

Crèdits: 5 ECTS

Títol propi CETT

700 euros (inclou jaqueta, gorra de cuiner i davantal)

Vols una formació més global?
Més informació