Fotografia de: Màster en Turisme LGTB | Màster en Turisme LGTB

Universitat de Barcelona
Oferta acadèmica >
Màster en Turisme LGTB
Màster en Turisme LGTB

Màster en Turisme LGTB

Propera convocatòria: Febrer 2023
 

Especialitza't en turisme LGBT!

Amb el Màster en Turisme LGTB adquiriràs les competències personals i professionals per dirigir, gestionar l’oferta i l’atenció turística al col·lectiu LGTB. És l’únic màster en Turisme LGTB atorgat per la Universitat de Barcelona i el CETT amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona.

Al CETT-UB som conscients dels nous reptes que planteja la transformació del Turisme a causa de la digitalització i la sostenibilitat i, sobretot, la incorporació de la perspectiva de gènere al sector. El col·lectiu LGTB presenta necessitats i característiques específiques en termes d’inclusió, seguretat i comunicació, així com un nombre més gran de viatges o estades més llargues, entre d’altres. En conseqüència, es necessita una nova figura que gestioni l’adaptació dels negocis i les destinacions a aquesta demanda de turisme LGTB.

El sector necessita nous perfils altament capacitats per poder adaptar-se a aquest context i generar noves oportunitats de negoci mitjançant la promoció de bones pràctiques.

Uneix-te a un programa internacional únic

Lidera el canvi del sector en favor d'un nou model turístic basat en el respecte i la inclusivitat. El nostre Màster en Turisme LGTB et permetrà:

 • Aprofundir en els aspectes essencials del sector turístic vinculats al col·lectiu LGTB.
 • Desenvolupar productes turístics innovadors dirigits al col·lectiu LGTB.
 • Detectar noves tendències del mercat dirigides al col·lectiu LGTB.
 • Crear productes turístics inclusius que reconeguin la diversitat i la diferència.
 • Dissenyar experiències creatives orientades al col·lectiu LGTB.
 • Descubreix més raons per estudiar turisme LGTB.

El Màster és 100 % online i en anglès, fet que et permetrà més flexibilitat per organitzar-te el temps segons les teves necessitats. Podràs assistir a sessions en directe sense haver-te de desplaçar, accedir a les sessions gravades i fer les activitats d’avaluació de manera més dinàmica. A més, el programa t’ofereix una estada opcional al final dels continguts temàtics. Aquesta estada inclou visites a empreses i organitzacions líders en turisme enfocat al col·lectiu LGTB.

Un nou Turisme,

Metodologia i avaluació

El Màster en Turisme LGTB es realitza 100% en línia i en anglès a través d'un format modular seqüencial. La seva metodologia d'aprenentatge es basa en el Just-in-Time Teaching (JiTT), el Self-study, Masterclass i Expert talks, a més de visites a professionals i organitzacions.

Per què turisme LGTB ?

Dins el Màster hi ha una aposta clara per a entendre el col·lectiu de forma global i transversal, motiu pel qual s’incorpora la comprensió de totes les identitats i de conceptes, com ara la performativitat de gènere, íntimament relacionats amb la concepció positiva del terme queer.

D’altra banda tot i que als estudis de gènere, l’antropologia o la sociologia, han desenvolupat recerca sobre el col·lectiu usant qualsevol dels acrònims més coneguts (LGTBI, LGTBQ, i LGTBQ+), si ens centrem en l’àmbit turístic, no hi ha literatura específica que hi faci referència. Per tot això hem escollit el terme LGTB, entenent que, donada la naturalesa del màster, considerem que és un terme més ampli, que no específic, i calen més estudis des d’una perspectiva turística.

Per qué estudiar el màster de Turisme LGTB?

Aquest Màster s’orienta al coneixement dels aspectes més rellevants relacionats amb la diversitat del col·lectiu LGTB, les seves motivacions i inquietuds i la seva relació amb el sector turístic. Aprendràs, també, aspectes relacionats amb qüestions legals, socials o els drets d’aquest col·lectiu en el món i els seus efectes en el turisme.

Estudiaràs elements estructurals per a una creació sostenible de productes i experiències turístiques amb la finalitat de donar resposta a les necessitats de la demanda i de l’oferta turística.

Així, el programa s’estructura en quatre mòduls, que et permetran entendre, entre d’altres, el concepte d’identitat i els elements culturals i diferencials del col·lectiu.

EXCEL·LÈNCIA ACADÈMICA i ÈXIT

 • Innovaràs i crearàs: el Màster et permetrà innovar en nous productes turístics relacionats amb el col·lectiu LGTB. Així mateix, et permetrà crear propostes singulars basades en les necessitats i motivacions del col·lectiu.
 • Dissenyaràs experiències úniques: el Màster compta amb continguts orientats a la creació d’experiències que inclouen les particularitats del col·lectiu LGTB.
 • Incorporaràs una perspectiva diferent: el programa t’introduirà a nous conceptes que et permetran aplicar enfocaments diversos en la gestió, com ara l’antropologia, la sociologia i els estudis de gènere, i el seu nexe amb el turisme i el col·lectiu LGTB.
 • Adquiriràs una visió 360º del sector turístic: a través dels continguts a classe, les activitats formatives amb organitzacions, les propostes i projectes del CETT-UB, els docents i els col·laboradors que visiten l’aula. Així, al llarg del curs podràs participar activament en activitats transversals com l’Smart Tourism Congress Barcelona, l’Observatori de Turisme del CETT o el CETT-Talent.
 • Enfortiràs els teus coneixements sobre la gestió de l’oferta dirigida a aquest col·lectiu.
 • Comprendràs el comportament de la seva demanda per adaptar-te a les seves necessitats i a les noves tendències de consum des d’una perspectiva reflexiva i crítica.

UN PROGRAMA ÚNIC

 • 100 % online i en anglès.
 • El Màster et permetrà desenvolupar pràctiques en multitud d’empreses, organitzacions i institucions turístiques, gràcies a l’àmplia xarxa de contactes de què disposa el CETT. Podràs triar si desenvolupes les pràctiques al teu lloc d’origen, a Barcelona o en altres països a través de la signatura d’un conveni de pràctiques.
 • Viu una experiència única: l’estada optativa que t’ofereix el programa inclou visites a empreses i organitzacions turístiques amb àmplia trajectòria i experiència de treball amb el col·lectiu LGTB.
 • Aconsegueix una titulació única: és l’únic Màster en Turisme LGTB d’àmbit internacional i atorgat per la Universitat de Barcelona i el CETT amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona.

UNEIX-TE A UNA NOVA GENERACIÓ DE LÍDERS TURÍSTICS

 • Transforma la teva carrera professional: els coneixements adquirits et permetran emprendre un nou camí en la teva vida professional, ja sigui perquè vols renovar el sector, perquè vols ser emprenedor o perquè l’has descobert com una oportunitat laboral.

APRENDRÀS DELS PROFESSIONALS

 • El contacte amb experts del sector turístic i amb els teus companys de classe a través dels debats i fòrums et permetrà crear una xarxa pròpia a escala nacional i internacional que t’ajudarà a promoure la teva carrera professional. Així mateix, la xarxa única d’ALUMNI-CETT et permetrà connectar amb més de 19.000 professionals del sector presents a tot el món.
 • Forma’t amb els millors: el Màster compta amb un claustre docent únic amb una reputada i sòlida trajectòria, tant professional com acadèmica. A més, hi participen professionals en actiu i gestors i experts de l’Ajuntament de Barcelona.

Què opinen els estudiants de màster del CETT?

Danilly Condori
El que més m'agrada del CETT són els professors. Són professionals que porten dècades treballant en el sector i la veritat és que es nota.

Danilly Condori

Especialitat Direcció de Restauració del Màster Oficial de Direcció Hotelera i de Restauració
Ilaria Coribello
He triat aquesta formació per a millorar com a professional del sector i pel seu enfocament pràctic cap al món de la gestió.

Ilaria Coribello

Màster Oficial d'Innovació de la Gestió Turística

Quins objectius alcanzarás amb el màster en Turisme LGTB?

L’objectiu general del Màster en Turisme LGTB és formar professionals reflexius i crítics capaços d’entendre les particularitats del col·lectiu LGTB a partir de l’adquisició de coneixement actualitzat i especialitzat per gestionar empreses i destinacions més inclusives i sense discriminacions.

Els objectius específics que s’assoleixen amb aquest Màster són:

 • Formar professionals amb una sòlida base formativa pel que fa a la perspectiva de gènere i el col·lectiu LGTB, per innovar en el sector turístic i garantir el desenvolupament i l’evolució d’institucions, així com de les organitzacions i destinacions turístiques.
 • Aportar a l’estudiant els instruments i les tècniques necessàries per a l’anàlisi i el diagnòstic dels reptes estratègics actuals i futurs del sector turístic vinculats al col·lectiu LGTB, per garantir el respecte, la igualtat i la sostenibilitat d’empreses i destinacions.
 • Fomentar la creativitat perquè es puguin generar propostes innovadores, transversals i respectuoses que transformin el sector turístic.

Quines competencies adquiriràs amb aquest màster?

 1. Desenvolupar l’esperit crític i reflexiu: el Màster promou el teu esperit crític i reflexiu a través dels casos presentats, el debat i, en definitiva, la reflexió conjunta.
 2. Enfortir el treball autònom: el programa fomenta les habilitats d’aprenentatge autodirigit necessàries per al teletreball i les activitats laborals en entorns digitals.
 3. Identificar projectes innovadors: els continguts i activitats desenvolupats al llarg del Màster permeten identificar idees i projectes innovadors en l’àmbit turístic vinculat al col·lectiu LGTB.
 4. Millorar les competències digitals: el Màster promou l’ús d’eines digitals en el sector turístic. Això contribueix al desenvolupament de les competències digitals, claus en els processos de gestió de qualsevol àmbit empresarial, a més de ser una característica molt valorada avui en dia en el mercat laboral.

Other_

Fotografia de: Màster en Turisme LGTB | Màster en Turisme LGTB

Fòrum Gatronòmic

Fotografia de: Màster en Turisme LGTB | Màster en Turisme LGTB

Centre de recursos

Fotografia de: Màster en Turisme LGTB | Màster en Turisme LGTB

Recepció

Fotografia de: Màster en Turisme LGTB | Màster en Turisme LGTB

Aules 

Fotografia de: Màster en Turisme LGTB | Màster en Turisme LGTB

Aules

Itinerari general

El Màster s’estructura en quatre mòduls:

Fonaments
Història
Destinacions LGTB
Creació d'experiències

En el primer mòdul aprendràs els fonaments conceptuals de la perspectiva de gènere i del col·lectiu LGTB. Així doncs, treballaràs el concepte d’identitat des d’una perspectiva antropològica i històrica, els elements culturals i diferencials del col·lectiu, els seus drets i la seva diversitat. També es tractaran conceptes rellevants com el concepte d’interseccionalitat.

En el segon mòdul tractaràs temes vinculats a la història del turisme LGTB, l’impacte turístic d’aquest col·lectiu, la demanda turística i els seus perfils diversos. A més, tractaràs les seves motivacions i comportament des d’una perspectiva holística, i descobriràs aquelles particularitats que incideixen de manera directa en el turisme.

El tercer mòdul t’introduirà en la relació destinació turística i col·lectiu LGTB, en la qual s’analitzaran els nous mercats, les tendències i, en general, les noves destinacions LGTB des d’una mirada territorial, social i cultural. Aquests conceptes et permetran entendre els elements d’atracció d’aquestes destinacions i com potenciar-los a través del disseny d’accions de planificació turística, comunicació i màrqueting.

El quart i últim mòdul et permetrà tractar la creació d’experiències turístiques orientades al col·lectiu LGTB. Així doncs, analitzaràs l’oferta turística LGTB formada per allotjaments, comerços, establiments d’oci i esdeveniments esportius, entre d’altres. Així, podràs dissenyar propostes alternatives i innovadores que respectin les particularitats, les necessitats i, sobretot, els drets del col·lectiu LGTB.

Fonaments

En el primer mòdul aprendràs els fonaments conceptuals de la perspectiva de gènere i del col·lectiu LGTB. Així doncs, treballaràs el concepte d’identitat des d’una perspectiva antropològica i històrica, els elements culturals i diferencials del col·lectiu, els seus drets i la seva diversitat. També es tractaran conceptes rellevants com el concepte d’interseccionalitat.

Història

En el segon mòdul tractaràs temes vinculats a la història del turisme LGTB, l’impacte turístic d’aquest col·lectiu, la demanda turística i els seus perfils diversos. A més, tractaràs les seves motivacions i comportament des d’una perspectiva holística, i descobriràs aquelles particularitats que incideixen de manera directa en el turisme.

Destinacions LGTB

El tercer mòdul t’introduirà en la relació destinació turística i col·lectiu LGTB, en la qual s’analitzaran els nous mercats, les tendències i, en general, les noves destinacions LGTB des d’una mirada territorial, social i cultural. Aquests conceptes et permetran entendre els elements d’atracció d’aquestes destinacions i com potenciar-los a través del disseny d’accions de planificació turística, comunicació i màrqueting.

Creació d'experiències

El quart i últim mòdul et permetrà tractar la creació d’experiències turístiques orientades al col·lectiu LGTB. Així doncs, analitzaràs l’oferta turística LGTB formada per allotjaments, comerços, establiments d’oci i esdeveniments esportius, entre d’altres. Així, podràs dissenyar propostes alternatives i innovadores que respectin les particularitats, les necessitats i, sobretot, els drets del col·lectiu LGTB.

Finalment, hauràs de desenvolupar un Treball Final de Màster per obtenir el títol.

Professionals, experts, directius, emprenedors i titulats universitaris

El Màster en Turisme LGTB del CETT-UB dona resposta a la necessitat del sector turístic d’atreure i incorporar perfils experts en la gestió de l’oferta dirigida al col·lectiu LGTB.

Es tracta, doncs, d’un programa internacional innovador que vol contribuir a la progressiva transformació del turisme sobre la base del coneixement, la perspectiva de gènere, la digitalització i la sostenibilitat.

El programa de Màster s’enfoca en cinc perfils:

 • Professionals i experts del sector turístic: Professionals del sector que volen actualitzar els seus coneixements i competències professionals. Experts que desitgen especialitzar-se en la gestió del turisme per al col·lectiu LGTB com a futur professional.

 • Responsables d’administracions públiques: Encarregats de la gestió de destinacions turístiques que volen aplicar els coneixements adquirits al seu àmbit d’acompliment.

 • Emprenedors en turisme: Persones amb iniciativa interessades a emprendre i desenvolupar projectes des d’una visió actualitzada del sector i que volen entendre les necessitats del col·lectiu LGTB.

 • Professionals enfocats a la docència i la investigació: Persones interessades a enfocar el seu futur en l’àmbit de la investigació i/o la docència en aquesta matèria.

 • Titulats universitaris: Estudiants amb titulació universitària que desitgen enfocar la seva carrera professional i ampliar els seus contactes professionals en l’àmbit del Màster.

Masters 2020

Fotografia de: Màster en Turisme LGTB | Màster en Turisme LGTB

Jardí

Fotografia de: Màster en Turisme LGTB | Màster en Turisme LGTB

Aules 

Fotografia de: Màster en Turisme LGTB | Màster en Turisme LGTB

Aules 

Fotografia de: Màster en Turisme LGTB | Màster en Turisme LGTB

Aules

Fotografia de: Màster en Turisme LGTB | Màster en Turisme LGTB

Passadís 

Àmbits professionals

Aquest Màster et permetrà desenvolupar la teva carrera professional en la gestió turística i la creació d’experiències orientades al col·lectiu LGTB, així com la docència i/o la investigació aplicada a:

 • Organitzacions i institucions turístiques
 • Administracions públiques
 • Empreses turístiques
 • Organitzacions i equipaments orientats al col·lectiu LGTB
quins son els àmbits laborals del máster de restauració i hoteleria

Sortides professionals

Les principals sortides professionals dels nostres estudiants d'aquest Màster són:

 • Gestoria en Destination Management Organizations (DMO)
 • Gestoria de destinacions de l’administració pública
 • Gestoria turística de l'administració pública
 • Consultoria turística en els àmbits tractats al màster
 • Assessoria en empreses especialitzades
 • Emprenedoria
 • Docència i investigació
 

Com és la metodologia del màster en Turisme LGTB?

El Màster en Turisme LGTB 100 % online i en anglès ofereix un format modular seqüencial. La seva metodologia es fonamenta en les següents eines pedagògiques:

JUST-IN-TIME TEACHING (JiTT)
Combina idees de l’enfocament de la classe invertida amb la col·laboració i participació de l’alumnat en el disseny de les activitats d’aprenentatge. Consta de tres fases fonamentals:

 • Fase 1. Estudi previ guiat (aprenentatge fora de l’aula per part dels estudiants amb materials seleccionats pel professorat).
 • Fase 2. Anàlisi de l’aprenentatge i ajust del disseny de la sessió (revisió per part del professorat per ajustar i redissenyar la sessió).
 • Fase 3. Retroalimentació i assegurament de l’aprenentatge (el professorat utilitza les respostes de l’alumnat per contribuir a una comprensió més profunda dels continguts).

SELF-STUDY
Treballa de manera autònoma el material educatiu i les microcàpsules formatives disponibles a l’aula virtual proposades pels docents i els experts.

MASTERCLASS
A través de l’aula virtual. En algunes assignatures, depenent del contingut, es proposen sessions sincròniques per treballar de manera pràctica i participativa.

EXPERT TALKS
Entra en contacte directe amb experts del sector a través de la participació en xerrades que tracten casos d’estudi. Professionals avalats per les seves trajectòries comparteixen experiències amb tu i et conviden a crear debat i fomentar el networking.

DOS SETMANES A BARCELONA
El Màster ofereix una estada professional optativa de dues setmanes a la ciutat de Barcelona. Durant aquest període, la metodologia presencial consisteix en:

 • Visites professionals a organitzacions: durant l’estada, l’agenda inclourà visites professionals i d’oci tals com la visita a l’Ajuntament de Barcelona, al Centre LGTBI de Barcelona, als hotels Axel o a la destinació LGTB Sitges. Totes aquestes activitats et permetran entendre i viure la realitat del Turisme i la seva relació amb el col·lectiu LGTB d’una manera experiencial. A més, construiràs una xarxa sòlida de contactes que aprofitaràs en la teva carrera professional.
 • Seminaris docents: sessions diàries en les quals es fan classes presencials temàtiques i interactives que reforcen els continguts tractats al llarg del programa. Així mateix, rebràs la visita a l’aula de líders del sector turístic i del col·lectiu LGTB, que compartiran les seves experiències amb tu en primera persona.

Avaluació

L’avaluació és contínua, no hi ha exàmens finals. Faràs diverses activitats, individuals o en grup, que es corresponen amb les temàtiques tractades en els mòduls de cada assignatura, que els docents avaluen de manera progressiva. Cada activitat té assignat un percentatge sobre la nota final que es correspon a la dificultat i el temps requerit per realitzar-la.

Visió global del programa del màster en Turisme LGTB

El Màster s’estructura en quatre mòduls seqüencials, i cada mòdul té un conjunt de temàtiques; així, els mòduls I i II tenen 6 i 9 ECTS, respectivament, i els mòduls III i IV presenten 15 i 18 ECTS, respectivament. En total, el programa compta amb 60 crèdits del sistema europeu d’acumulació i transferència de crèdits (ECTS), que es completen en un any. Finalment, presentaràs el Treball Final de Màster (TFM), que correspon a 12 ECTS.

Detall dels mòduls i les assignatures:

Mòdul I: Perspectiva de gènere i col·lectiu LGTBIQ (6 ECTS)

 • Tema 1. Col·lectiu LGTBIQ: una aproximació social
 • Tema 2. Introducció a la perspectiva de gènere
 • Tema 3. La comunitat LGTBIQ des de l’antropologia i la sociologia
 • Tema 4. Generació de coneixement en clau de gènere

Mòdul II: Col·lectiu LGTB i Turisme (9 ECTS)

 • Tema 1. Introducció i història del Turisme LGTB
 • Tema 2. Impacte del Turisme LGTB en l’actualitat
 • Tema 3. Turisme LGTB i comunitat local
 • Tema 4. Gestió de la diversitat i la diferència en el sector turístic
 • Tema 5. La demanda turística LGTB

Mòdul III: Destinacions, mercats i col·lectiu LGTB (15 ECTS)

 • Tema 1. Destinacions turístiques consolidades i emergents per al col·lectiu LGTB
 • Tema 2. Detecció de noves tendències del mercat LGTB: nous mercats, nous productes i destinacions
 • Tema 3. Comunicació i promoció en el mercat LGTB
 • Tema 4. Casos pràctics d’èxit

Mòdul IV: Productes i experiències turístiques per al col·lectiu LGTB (18 ECTS)

 • Tema 1. Creativitat i innovació en productes inclusius
 • Tema 2. Oferta orientada al col·lectiu LGTB
 • Tema 3. Turisme experiencial i d’emocions orientat al col·lectiu LGTB
 • Tema 4. Reptes de futur del turisme LGTB
 • Tema 5. Casos pràctics

Treball Final de Màster (12 ECTS)

L’elaboració i presentació del treball final és indispensable per obtenir la titulació. El desenvolupament del treball és individual i a cada estudiant se li assignarà un tutor que l’acompanyarà en el desenvolupament del citat treball. El TFM posseeix un caràcter integrador que reuneix el conjunt de competències que s’han desenvolupat al llarg del curs. Es presentarà via online i serà avaluat per un tribunal d’experts.

Treball final de màster

L’assignatura Treball Final de Màster (TFM) (12 ECTS) és la culminació de l’aprenentatge del Màster, on es reflecteixen les competències que hagis adquirit, així com la seva aplicació i desenvolupament. Es tracta d’un treball d’aplicació empresarial i/o acadèmica. En aquest treball, segons els teus interessos i motivacions professionals, aprofundiràs en algun aspecte de l’especialització escollida.

Per aconseguir la titulació de Màster és imprescindible superar aquesta assignatura integradora. Així, el TFM és un instrument per formar els nostres estudiants en l’anàlisi de problemàtiques i fets turístics mitjançant els mètodes d’investigació a partir de la identificació i utilització de diferents variables, a més de ser l’instrument per a l’avaluació de les competències del Màster amb una perspectiva globalitzadora.

El desenvolupament del TFM es realitza individualment. Hauràs de realitzar un treball propi amb la tutorització d’un professor i podràs escollir entre tres tipologies:

 • Projectes d’investigació aplicada vinculats als Grups d’Investigació del CETT-UB.
 • Projectes d’aplicació professional plantejats per empreses i/o institucions col·laboradores.
 • Plans d’empresa o business plan per al desenvolupament d’idees de negoci.

Cada estudi és únic i necessita un tractament i una atenció diferencial adequats als seus objectius i temàtica, i on el criteri del tutor marcarà la teva pauta a seguir com a estudiant.

Pràctiques a empreses i institucions de primer nivell

Durant el teu període formatiu al CETT-UB, gaudiràs de l’oportunitat de fer pràctiques en empreses i institucions de primer nivell, amb l’objectiu d’aplicar i complementar els coneixements adquirits a la formació acadèmica i, a la vegada, afavorir l’adquisició de competències que et preparin per a l’exercici d’activitats professionals.

Les pràctiques tenen dues modalitats:

 • Curriculars: vinculades a assignatures del programa que estàs cursant i que formen part del seu currículum acadèmic; per tant, obligatòries.
 • Extracurriculars: no incloses dins del pla d’estudis i que tenen un caràcter voluntari.

La realització de les pràctiques es desenvolupa mitjançant convenis de cooperació universitat-empresa i estan tutelades per professors experts en cadascuna de les matèries.

El CETT-UB et facilitarà la consecució d’aquelles oportunitats més adequades al teu perfil professional i a les teves motivacions, entre les més de 900 peticions per part d’empreses que rebem anualment. De la mateixa manera, t’ajudarem a contactar i t’acompanyarem en l’accés a les empreses i les institucions més atractives per als teus objectius professionals.

Com a característica diferencial al mercat, el CETT-UB consta d’un grup d’empreses pròpies dedicades a la formació i a l’oferta de serveis d’hoteleria i turisme de qualitat, perquè apliquis aquests coneixements pràctics sense sortir del Campus:

 • Hotel Alimara
 • Residència Universitària Àgora BCN
 • Aula Restaurant
 • Summum Restaurant & Bar

Si vols més informació, visita l’espai de Career Services , contacta amb nosaltres a través del correu electrònic careerservices@cett.cat o també ens pots visitar a la primera planta del Campus.

El màster en Turisme LGTB et dona una doble titulació:

 • Titulació pròpia de la Universitat de Barcelona: Màster propi en Turisme LGTB

 • Titulació pròpia del CETT, Barcelona School of Tourism, Hospitality & Gastronomy: Màster universitari en Turisme LGTB

 

El CETT al teu servei

Com a alumne del CETT gaudeix de tots els avantatges que el centre posa a la teva disposició:

 • Accés al Centre de Recursos per a l’aprenentatge i la investigació:

  • La Universitat de Barcelona compta amb un ampli catàleg de bases de dades per consultar documents, reports i articles científics, entre d’altres.
  • Disposar dels recursos propis del CETT per a reforçar, completar i ampliar la formació. Tota la informació (tant física com digital) es troba disponible en els diferents espais dedicats a aquesta funció.
  • Accés gratuït a tota la llibreria digital de recursos de l'Organització Mundial del Turisme (OMT).
 • Com a centre adscrit a la Universitat de Barcelona, gaudim dels avantatges de formar part de la universitat més prestigiosa de l’Estat: Biblioteques UB · Servei d’Esports UB · Carnet Som UB

 • Descomptes a l’Escola d’Idiomes Moderns de la Universitat de Barcelona. A més, gràcies al carnet universitari de la Universitat de Barcelona gaudiràs de promocions en productes i serveis com òptiques, restaurants, tecnologia, farmàcies, allotjament, viatges i activitats d’oci, entre d’altres.

 • El CETT disposa de diferents serveis de restauració com el Fòrum o l'Aula Restaurant CETT. El Fòrum és un espai que afavoreix la creativitat i l'intercanvi cultural de l'alumnat. Disposa d'una variada oferta gastronòmica, saludable, de temporada, que s'adapta als diferents moments del dia. Així mateix, també es pot menjar a l'Aula Restaurant CETT, un restaurant de carta amb les mateixes característiques que un restaurant gastronòmic real.

 • Formar part de la comunitat CETT Alumni per estar en contacte amb l’àmplia xarxa d’exalumnes de la Universitat.

Masters 2020

Fotografia de: Màster en Turisme LGTB | Màster en Turisme LGTB

Jardí

Fotografia de: Màster en Turisme LGTB | Màster en Turisme LGTB

Aules 

Fotografia de: Màster en Turisme LGTB | Màster en Turisme LGTB

Aules 

Fotografia de: Màster en Turisme LGTB | Màster en Turisme LGTB

Aules

Fotografia de: Màster en Turisme LGTB | Màster en Turisme LGTB

Passadís 

 • Descompte a la Residència Universitària Internacional Àgora BCN. Som l'únic centre universitari de turisme que compta amb una residència d'estudiants perquè puguis allotjar-te aquí mentre estudies. Com a estudiant de CETT tindràs unes condicions exclusives. Pregunta'ns sense compromís.

2020

Fotografia de: Màster en Turisme LGTB | Màster en Turisme LGTB

Residència Àgora BCN

Fotografia de: Màster en Turisme LGTB | Màster en Turisme LGTB
Residència Àgora BCN
Fotografia de: Màster en Turisme LGTB | Màster en Turisme LGTB
Residència Àgora BCN
Fotografia de: Màster en Turisme LGTB | Màster en Turisme LGTB
Residència Àgora BCN
Fotografia de: Màster en Turisme LGTB | Màster en Turisme LGTB
Residència Àgora BCN

Els espais d'aprenentatge

Al CETT apostem per crear un context d’aprenentatge que consolidi el model formatiu propi, amb recursos d’alt valor afegit orientats a la vivència, l’experimentació, el fet de compartir i l’aprenentatge, en un Campus únic.

El nostre alumnat disposa de diversos espais polivalents d’aprenentatge: l’Espai Eidos, La Plaça, l’Espai de Creativitat i Innovació, les Aules d’Informàtica o l’Aula Recepció, entre d’altres.

A més, si ets un estudiant internacional, també disposaràs de l'Oficina de Relacions Internacionals que t'ajudarà i assessorarà amb els tràmits que necessitis.

Instal·lacions CETT

CETT International support

Perquè entenem el repte que suposa viure en un entorn que no és el teu, el Campus CETT-UB posa a la teva disposició l’Oficina de Relacions Internacionals (ORI), com a àrea destinada a l’orientació, l’assessorament i l’atenció als estudiants internacionals dels programes de Màster.

L’equip d’aquesta àrea et donarà informació pertinent relacionada amb aspectes logístics de la vida a Barcelona tals com l’empadronament, la tramitació del número d’identitat d’estranger (NIE) o la recerca d’allotjament a la ciutat.

Tràmits relacionats amb la teva estada acadèmica

L’equip d’ORI et brindarà informació actualitzada sobre els tràmits a desenvolupar un cop siguis a la ciutat, orientant-te sobre documents imprescindibles com el número d’identitat d’estranger (NIE), el padró o registre oficial de l’Ajuntament o el carnet universitari.

Idiomes

Si la teva llengua materna no és el castellà, l’equip d’ORI et proporcionarà consells sobre com i on aprendre’l. També t’indicarà on aprendre català, fet que et facilitarà la teva integració a la vida diària de la ciutat. A més, podràs enfortir el castellà a través dels cursos certificats que ofereix el nostre Departament d’Idiomes del CETT-UB. Per contra, si el que vols és practicar de manera informal qualsevol altre idioma, podràs participar de manera gratuïta al nostre programa d’intercanvi lingüístic entre estudiants del CETT-UB.

Allotjament

El CETT-UB som l’únic centre universitari de turisme que compta amb una residència d’estudiants, Àgora BCN, amb preus assequibles per a la comunitat d’estudiants CETT. També comptem amb el nostre propi hotel de quatre estrelles, l’Hotel Alimara, en el qual tant tu com els teus familiars i amics podreu gaudir d’avantatges i descomptes.

Suport a la teva carrera professional

Al CETT-UB disposes de tot un equip de professionals experts que vetllaran per la teva trajectòria professional des del moment en què formis part de la nostra comunitat.

Volem que estiguis informat i preparat per aconseguir els objectius professionals que t’hagis marcat. Amb aquesta motivació, trobaràs un equip de persones que t’acompanyaran durant el procés de manera personalitzada.

Gràcies a la col·laboració de les principals empreses del sector turístic podràs conèixer i posar en pràctica les eines més útils per accedir i desenvolupar-te en el mercat laboral.

El servei que posem a la teva disposició es basa en tres pilars fonamentals:

 • Orientació professional contínua centrada en tu, identificant els punts forts del teu perfil, analitzant la teva experiència i formació prèvia, i tenint en compte les teves principals motivacions de creixement.
 • Una estreta relació amb els principals actors del sector turístic, cultivada durant els més de 50 anys de presència en el mercat formant professionals amb unes competències i uns valors molt apreciats pel teixit empresarial.
 • Disseny i desenvolupament de tot un ventall d’activitats, espais de debat i eines que posem a la teva disposició i que et capaciten per afrontar qualsevol repte que et trobis durant tota la teva carrera professional.

D’aquesta manera, et convidem a participar en un procés dinàmic i adaptat a les teves expectatives que engloba les següents fases:

Definició de les teves fites professionals

 • Anàlisi profunda del teu perfil d’entrada.
 • Establiment d’objectius realistes i seguiment del teu roadmap.
 • Orientació en el disseny i desenvolupament del teu Pla de Carrera personalitzat.

Disseny i elaboració de les eines principals de relació amb el mercat laboral

 • Revisió i correcció de currículums i cartes de presentació, adeqüant l’objectiu professional a les demandes del mercat.
 • Carta de recomanació. L’alumnat que us trobeu en un procés de selecció podreu comptar amb les referències del CETT-UB.
 • Accés als principals canals d’investigació i accés d’oportunitats de pràctiques i laborals
 • Gestió d’ofertes i autocandidatures. Et donem suport per fer més visible el teu perfil davant les empreses i headhunters, donant-te referències per a la teva candidatura.
 • Seguiment de candidatures. T’ajudem a saber en quin punt del procés de selecció es troba la teva candidatura.

Entrenament personalitzat

 • Orientació sobre la recerca d’oportunitats professionals.
 • Simulació d’entrevistes de treball i feedback sobre els aspectes que es poden millorar.
 • Entrevistes per competències i mentoring per a aquells perfils amb dificultats a l’hora de seguir el procés de recerca de feina i/o amb risc d’exclusió social.
 • Preparació de presentacions perquè coneguis de primera mà les necessitats de les empreses, perquè puguis analitzar les possibilitats de vinculació a curt i mitjà termini amb una organització, i intercanviar inquietuds amb professionals de referència.

Networking i dinamització d’activitats

 • Presentacions corporatives durant el teu període formatiu.
 • Classes magistrals orientades a conèixer sectors estratègics.
 • Dinàmiques i reptes corporatius incorporats a les teves sessions formatives.
 • Marketplaces i fires d’ocupació presencials i virtuals on més d’un centenar d’empreses participen anualment al Campus en la captació personalitzada de talent.

Job Center d’accés exclusiu

 • Gestió de més de 900 oportunitats de pràctiques anualment.
 • Gestió de més de 1.500 oportunitats laborals anualment.
 • Seguiment de les candidatures presentades.
 • Adaptació de models curriculars i cartes de presentació personalitzats.

A més, des de Career Services t'ajudaran a trobar i gestionar les pràctiques curriculars i extracurriculars que més s'adaptin a tu.

Si vols més informació, visita l’espai de Career Services , contacta amb nosaltres a través del correu electrònic careerservices@cett.cat o també ens pots visitar a la primera planta del Campus.

Career Services

Career Services està format per un equip de professionals que orienta i ajuda l’alumnat al llarg dels seus estudis, i li facilita el contacte amb les millors empreses per tal d’afavorir-ne el desenvolupament professional i la futura inserció laboral.

Estar a prop dels antics alumnes

CETT Alumni va néixer com a Associació d’Antics Alumnes del CETT-UB l’1 de març de 1994, com una iniciativa per oferir un servei als antics alumnes, com un espai de referència personal i professional, i un punt de trobada per a experts del sector turístic, gastronòmic i hoteler, amb un vincle comú, el CETT-UB.

Como a associació d’antics alumnes del CETT-UB, té com a missió principal potenciar la relació entre aquests i, així, crear una xarxa de professionals. El nexe comú és ser antics alumnes de les diferents promocions i formacions del CETT-UB.

Els principals objectius de CETT Alumni són:

 • Promoure el permanent desenvolupament professional dels seus associats a tots els nivells i afavorir l’accés al món laboral, la promoció professional i la formació contínua. Fomentar la creació d’un marc idoni per a l’intercanvi dels coneixements i experiències entre els antics alumnes, oferint-los l’associació com a punt de trobada del món professional.
 • Facilitar el coneixement i el networking a través de jornades, ponències, sopars col·loqui i sessions d’experts. CETT Alumni vol ser un centre d’opinió i influència sobre l’entorn turístic.
 • Establir acords amb altres entitats, per afavorir sinergies que generin valor als antics alumnes associats.

Residència Àgora BCN

Som l'únic centre universitari de turisme que compta amb una residència d'estudiants, la Residència Universitària Internacional Àgora BCN. Com a alumne de qualsevol de les nostres titulacions gaudiràs de descomptes exclusius perquè puguis allotjar-te aquí mentre estudies. Pregunta'ns sense compromís!

agora

Hotel Alimara

Com a part de les nostres empreses comptem amb el nostre propi hotel de quatre estrelles, l'Hotel Alimara. Situat al peu de la serra de Collserola i dins del propi Campus CETT, en ell tant tu com els teus familiars podreu gaudir d'avantatges i descomptes.

Hotel Alimara

 

Volem formar els millors professionals per a un turisme responsable

Per això, per accedir al Màster en Turisme LGTB, et recomanem:

 • Imprescindible tenir un nivell B2 d’anglès, del marc comú europeu de referència per a les llengües, per poder cursar el Màster.
 • Tenir ganes de treballar en equip i capacitat d’empatia.
 • Tenir un gran sentit ètic.
 • Ser crític i amb capacitat reflexiva.
 • Comptar amb habilitats analítiques i organitzatives enfocades a la direcció d’empreses.

Què necessito per accedir al màster?

Podràs accedir al Màster des de qualsevol grau vinculat a les branques de coneixement de les ciències socials i humanitats, especialment els derivats de les anteriors diplomatures i llicenciatures en l’adaptació a l’EEES.

Els candidats que no procedeixin de les titulacions mencionades anteriorment hauran de cursar els complements de formació.

Complements de formació

Amb els complements de formació definits al Màster es pretén garantir que els estudiants no provinents d’estudis de l’àmbit de l’empresa tinguin un coneixement bàsic del concepte, l’estructura i les particularitats dels aspectes vinculats al màrqueting i a la gestió econòmico-financera en l’àmbit de l’hospitalitat.

Titulacions d’entrada que requereixen de la matriculació i superació de complements de formació per a la obtenció del títol de màster:

Titulacions Complements de formació
Diplomatura en Turisme o el títol de Tècnic en Empreses i Activitats Turístiques No es requereixen complements
Grau en Turisme .
Diplomatura en Ciències Empresarials .
Llicenciatura / Grau en Economia .
Llicenciatura / Grau en Administració i Direcció d'Empreses .
Diplomatura o Grau en Nutrició Humana i Dietètica Es requereixen els complements de formació: Turisme Global 9 ECTS
Llicenciatura o Grau en Dret .
Llicenciatura o Grau en Ciències del Treball .
Qualsevol altre Grau .

Assignatures definides com a complements de formació del màster:

 • Gestió d'Allotjament 6 ECTS - estudiants de l'especialització de Direcció Hotelera.
 • Gestió de Restauració 6 ECTS - estudiants de l'especialització de Direcció de Restauració.
 • Gestió Econòmica-Financera en les Empreses Turístiques 6 ECTS - estudiants de qualsevol de les dues especialitzacions.

Total complements: 12 ECTS.

Consulta el preu del Màster en Turisme LGTB

MatrículaTaxes UB*PreuPreu Total
400€556,24€3.449,40€3849,40€

*Aquest import correspon al perentatge que l'alumne d'un centre adscrit ha d'abonar en concepte de serveis acadèmics a la Universitat de Barcelona i es paga al mateix temps que la matrícula. Aquest import està exempt de qualsevol tipus de descompte.

Housing

Consultar preu amb allotjament "PACK CETT-ÀGORA"

Bonificació

Bonificació

Bonificació

Titulació bonificable a través de FUNDAE

Finançament

Finançament

Encara tens dubtes?

Coneix totes les nostres beques

CETT Fundació, amb el ferm convenciment que la formació i la transmissió de coneixement són fonamentals, amplia el programa d’ajudes que ja oferia anualment als estudiants i inclou noves beques per al curs 2022/2023.

A part, el CETT-UB també donarà l’opció de fer el pagament en 6, 10 o 12 mesos mitjançant finançament bancari, amb el qual s’aplicarà un descompte del 5 % de l’import de les quotes. Informa’t sobre les condicions especials.

Accedeix a tota la informació sobre els processos i els indicadors de qualitat del CETT-UB

 

El nostre equip d'orientació respon

Alexandra Miquel

Orientació de Màsters i Postgraus

Óscar Palacios

Orientació de Màsters i Postgraus