Fotografia de: Màster en Turisme LGTB | CETT-UB | Online

Universitat de Barcelona
Introducció
Introducció

Introducció

Propera convocatòria: Febrer 2022
 

Amb el Màster en Turisme LGTB adquiriràs les competències personals i professionals per dirigir, gestionar l’oferta i l’atenció turística al col·lectiu LGTB. És l’únic màster en Turisme LGTB atorgat per la Universitat de Barcelona i el CETT amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona.

Al CETT-UB som conscients dels nous reptes que planteja la transformació del Turisme a causa de la digitalització i la sostenibilitat i, sobretot, la incorporació de la perspectiva de gènere al sector. El col·lectiu LGTB presenta necessitats i característiques específiques en termes d’inclusió, seguretat i comunicació, així com un nombre més gran de viatges o estades més llargues, entre d’altres. En conseqüència, es necessita una nova figura que gestioni l’adaptació dels negocis i les destinacions a aquesta demanda turística.

El sector necessita nous perfils altament capacitats per poder adaptar-se a aquest context i generar noves oportunitats de negoci mitjançant la promoció de bones pràctiques.

Uneix-te a un programa internacional únic i lidera el canvi del sector en favor d'un nou model turístic basat en el respecte i la inclusivitat.

El nostre Màster en Turisme LGTB et permetrà:

 • Aprofundir en els aspectes essencials del sector turístic vinculats al col·lectiu LGTB.
 • Desenvolupar productes turístics innovadors dirigits al col·lectiu LGTB.
 • Detectar noves tendències del mercat dirigides al col·lectiu LGTB.
 • Crear productes turístics inclusius que reconeguin la diversitat i la diferència.
 • Dissenyar experiències creatives orientades al col·lectiu LGTB.
 • Descubreix més raons per estudiar aquest màster.

El Màster és 100 % online i en anglès, fet que et permetrà més flexibilitat per organitzar-te el temps segons les teves necessitats. Podràs assistir a classes en directe sense haver-te de desplaçar, accedir a les sessions gravades i fer les activitats d’avaluació de manera més dinàmica. A més, el programa t’ofereix una estada opcional al final dels continguts temàtics. Aquesta estada, de dues setmanes, inclou visites a empreses i organitzacions líders en turisme enfocat al col·lectiu LGTB. Podràs visitar, entre d’altres, l’Ajuntament de Barcelona, el Centre LGTBI de Barcelona i l’Hotel Axel, pioners en Turisme LGTB.

Metodologia i Avaluació

El Màster en Turisme LGTB es realitza 100% en línia i en anglès a través d'un format modular seqüencial. La seva metodologia d'aprenentatge es basa en el Just-in-Time Teaching (JiTT), el Self-study, Masterclass i Expert talks, a més de visites a professionals i organitzacions.

Per què turisme LGTB ?

Dins el Màster hi ha una aposta clara per a entendre el col·lectiu de forma global i transversal, motiu pel qual s’incorpora la comprensió de totes les identitats i de conceptes, com ara la performativitat de gènere, íntimament relacionats amb la concepció positiva del terme queer.

D’altra banda tot i que als estudis de gènere, l’antropologia o la sociologia, han desenvolupat recerca sobre el col·lectiu usant qualsevol dels acrònims més coneguts (LGTBI, LGTBQ, i LGTBQ+), si ens centrem en l’àmbit turístic, no hi ha literatura específica que hi faci referència. Per tot això hem escollit el terme LGTB, entenent que, donada la naturalesa del màster, considerem que és un terme més ampli, que no específic, i calen més estudis des d’una perspectiva turística.

PER QUÈ ESTUDIAR EL MÀSTER DE TURISME LGTB?

Aquest Màster s’orienta al coneixement dels aspectes més rellevants relacionats amb la diversitat del col·lectiu LGTB, les seves motivacions i inquietuds i la seva relació amb el sector turístic. Aprendràs, també, aspectes relacionats amb qüestions legals, socials o els drets d’aquest col·lectiu en el món i els seus efectes en el turisme.

Estudiaràs elements estructurals per a una creació sostenible de productes i experiències turístiques amb la finalitat de donar resposta a les necessitats de la demanda i de l’oferta turística.

Així, el programa s’estructura en quatre mòduls, que et permetran entendre, entre d’altres, el concepte d’identitat i els elements culturals i diferencials del col·lectiu.

EXCEL·LÈNCIA ACADÈMICA i ÈXIT

 • Innovaràs i crearàs: el Màster et permetrà innovar en nous productes turístics relacionats amb el col·lectiu LGTB. Així mateix, et permetrà crear propostes singulars basades en les necessitats i motivacions del col·lectiu.
 • Dissenyaràs experiències úniques: el Màster compta amb continguts orientats a la creació d’experiències que inclouen les particularitats del col·lectiu LGTB.
 • Incorporaràs una perspectiva diferent: el programa t’introduirà a nous conceptes que et permetran aplicar enfocaments diversos en la gestió, com ara l’antropologia, la sociologia i els estudis de gènere, i el seu nexe amb el turisme i el col·lectiu LGTB.
 • Adquiriràs una visió 360º del sector turístic: a través dels continguts a classe, les activitats formatives amb organitzacions, les propostes i projectes del CETT-UB, els docents i els col·laboradors que visiten l’aula. Així, al llarg del curs podràs participar activament en activitats transversals com l’Smart Tourism Congress Barcelona, l’Observatori de Turisme del CETT o el CETT-Talent.
 • Enfortiràs els teus coneixements sobre la gestió de l’oferta dirigida a aquest col·lectiu.
 • Comprendràs el comportament de la seva demanda per adaptar-te a les seves necessitats i a les noves tendències de consum des d’una perspectiva reflexiva i crítica.

UN PROGRAMA ÚNIC

 • 100 % online i en anglès.
 • El Màster et permetrà desenvolupar pràctiques en multitud d’empreses, organitzacions i institucions turístiques, gràcies a l’àmplia xarxa de contactes de què disposa el CETT. Podràs triar si desenvolupes les pràctiques al teu lloc d’origen, a Barcelona o en altres països a través de la signatura d’un conveni de pràctiques.
 • Viu una experiència única: l’estada optativa que t’ofereix el programa inclou visites a empreses i organitzacions turístiques amb àmplia trajectòria i experiència de treball amb el col·lectiu LGTB.
 • Aconsegueix una titulació única: és l’únic Màster en Turisme LGTB d’àmbit internacional i atorgat per la Universitat de Barcelona i el CETT amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona.

UNEIX-TE A UNA NOVA GENERACIÓ DE LÍDERS TURÍSTICS

 • Transforma la teva carrera professional: els coneixements adquirits et permetran emprendre un nou camí en la teva vida professional, ja sigui perquè vols renovar el sector, perquè vols ser emprenedor o perquè l’has descobert com una oportunitat laboral.

APRENDRÀS DELS PROFESSIONALS

 • El contacte amb experts del sector turístic i amb els teus companys de classe a través dels debats i fòrums et permetrà crear una xarxa pròpia a escala nacional i internacional que t’ajudarà a promoure la teva carrera professional. Així mateix, la xarxa única d’ALUMNI-CETT et permetrà connectar amb més de 19.000 professionals del sector presents a tot el món.
 • Forma’t amb els millors: el Màster compta amb un claustre docent únic amb una reputada i sòlida trajectòria, tant professional com acadèmica. A més, hi participen professionals en actiu i gestors i experts de l’Ajuntament de Barcelona.

Què opinen els estudiants de màster del CETT?

Danilly Condori
El que més m'agrada del CETT són els professors. Són professionals que porten dècades treballant en el sector i la veritat és que es nota.
Danilly Condori
Especialitat Direcció de Restauració del Màster Oficial de Direcció Hotelera i de Restauració
Ilaria Coribello
He triat aquesta formació per a millorar com a professional del sector i pel seu enfocament pràctic cap al món de la gestió.
Ilaria Coribello
Màster Oficial d'Innovació de la Gestió Turística

QUINS OBJECTIUS ESTUDIAR EL MÀSTER DE TURISME LGTB?

L’objectiu general del Màster en Turisme LGTB és formar professionals reflexius i crítics capaços d’entendre les particularitats del col·lectiu LGTB a partir de l’adquisició de coneixement actualitzat i especialitzat per gestionar empreses i destinacions més inclusives i sense discriminacions.

Els objectius específics que s’assoleixen amb aquest Màster són:

 • Formar professionals amb una sòlida base formativa pel que fa a la perspectiva de gènere i el col·lectiu LGTB, per innovar en el sector turístic i garantir el desenvolupament i l’evolució d’institucions, així com de les organitzacions i destinacions turístiques.
 • Aportar a l’estudiant els instruments i les tècniques necessàries per a l’anàlisi i el diagnòstic dels reptes estratègics actuals i futurs del sector turístic vinculats al col·lectiu LGTB, per garantir el respecte, la igualtat i la sostenibilitat d’empreses i destinacions.
 • Fomentar la creativitat perquè es puguin generar propostes innovadores, transversals i respectuoses que transformin el sector turístic.

QUINES COMPETÈNCIES ADQUIRIRÀS AMB EL MÀSTER EN TURISME LGTB?

Les competències que adquiriràs són:

 1. Desenvolupar l’esperit crític i reflexiu: el Màster promou el teu esperit crític i reflexiu a través dels casos presentats, el debat i, en definitiva, la reflexió conjunta.
 2. Enfortir el treball autònom: el programa fomenta les habilitats d’aprenentatge autodirigit necessàries per al teletreball i les activitats laborals en entorns digitals.
 3. Identificar projectes innovadors: els continguts i activitats desenvolupats al llarg del Màster permeten identificar idees i projectes innovadors en l’àmbit turístic vinculat al col·lectiu LGTB.
 4. Millorar les competències digitals: el Màster promou l’ús d’eines digitals en el sector turístic, a més de formar-te en competències digitals transversals. Això contribueix al desenvolupament de les competències digitals, claus en els processos de gestió de qualsevol àmbit empresarial, a més de ser una característica molt valorada avui en dia en el mercat laboral.

Other_

Fotografia de: Màster en Turisme LGTB | CETT-UB | Online

Fòrum Gatronòmic

Fotografia de: Màster en Turisme LGTB | CETT-UB | Online

Centre de recursos

Fotografia de: Màster en Turisme LGTB | CETT-UB | Online

Recepció

Fotografia de: Màster en Turisme LGTB | CETT-UB | Online

Aules 

Fotografia de: Màster en Turisme LGTB | CETT-UB | Online

Aules

ITINERARI GENERAL

El Màster s’estructura en quatre mòduls:

Fonaments
Història
Destinacions LGTB
Creació d'experiències

En el primer mòdul aprendràs els fonaments conceptuals de la perspectiva de gènere i del col·lectiu LGTB. Així doncs, treballaràs el concepte d’identitat des d’una perspectiva antropològica i històrica, els elements culturals i diferencials del col·lectiu, els seus drets i la seva diversitat. També es tractaran conceptes rellevants com el concepte d’interseccionalitat.

En el segon mòdul tractaràs temes vinculats a la història del turisme LGTB, l’impacte turístic d’aquest col·lectiu, la demanda turística i els seus perfils diversos. A més, tractaràs les seves motivacions i comportament des d’una perspectiva holística, i descobriràs aquelles particularitats que incideixen de manera directa en el turisme.

El tercer mòdul t’introduirà en la relació destinació turística i col·lectiu LGTB, en la qual s’analitzaran els nous mercats, les tendències i, en general, les noves destinacions LGTB des d’una mirada territorial, social i cultural. Aquests conceptes et permetran entendre els elements d’atracció d’aquestes destinacions i com potenciar-los a través del disseny d’accions de planificació turística, comunicació i màrqueting.

El quart i últim mòdul et permetrà tractar la creació d’experiències turístiques orientades al col·lectiu LGTB. Així doncs, analitzaràs l’oferta turística LGTB formada per allotjaments, comerços, establiments d’oci i esdeveniments esportius, entre d’altres. Així, podràs dissenyar propostes alternatives i innovadores que respectin les particularitats, les necessitats i, sobretot, els drets del col·lectiu LGTB.

Fonaments

En el primer mòdul aprendràs els fonaments conceptuals de la perspectiva de gènere i del col·lectiu LGTB. Així doncs, treballaràs el concepte d’identitat des d’una perspectiva antropològica i històrica, els elements culturals i diferencials del col·lectiu, els seus drets i la seva diversitat. També es tractaran conceptes rellevants com el concepte d’interseccionalitat.

Història

En el segon mòdul tractaràs temes vinculats a la història del turisme LGTB, l’impacte turístic d’aquest col·lectiu, la demanda turística i els seus perfils diversos. A més, tractaràs les seves motivacions i comportament des d’una perspectiva holística, i descobriràs aquelles particularitats que incideixen de manera directa en el turisme.

Destinacions LGTB

El tercer mòdul t’introduirà en la relació destinació turística i col·lectiu LGTB, en la qual s’analitzaran els nous mercats, les tendències i, en general, les noves destinacions LGTB des d’una mirada territorial, social i cultural. Aquests conceptes et permetran entendre els elements d’atracció d’aquestes destinacions i com potenciar-los a través del disseny d’accions de planificació turística, comunicació i màrqueting.

Creació d'experiències

El quart i últim mòdul et permetrà tractar la creació d’experiències turístiques orientades al col·lectiu LGTB. Així doncs, analitzaràs l’oferta turística LGTB formada per allotjaments, comerços, establiments d’oci i esdeveniments esportius, entre d’altres. Així, podràs dissenyar propostes alternatives i innovadores que respectin les particularitats, les necessitats i, sobretot, els drets del col·lectiu LGTB.

Finalment, hauràs de desenvolupar un Treball Final de Màster per obtenir el títol.

El Màster en Turisme LGTB del CETT-UB dona resposta a la necessitat del sector turístic d’atreure i incorporar perfils experts en la gestió de l’oferta dirigida al col·lectiu LGTB.

Es tracta, doncs, d’un programa internacional innovador que vol contribuir a la progressiva transformació del turisme sobre la base del coneixement, la perspectiva de gènere, la digitalització i la sostenibilitat.

El programa de Màster s’enfoca en cinc perfils:

 1. Professionals i experts del sector turístic
  Professionals del sector que volen actualitzar els seus coneixements i competències professionals. Experts que desitgen especialitzar-se en la gestió del turisme per al col·lectiu LGTB com a futur professional.

 2. Responsables d’administracions públiques
  Encarregats de la gestió de destinacions turístiques que volen aplicar els coneixements adquirits al seu àmbit d’acompliment.

 3. Emprenedors en turisme
  Persones amb iniciativa interessades a emprendre i desenvolupar projectes des d’una visió actualitzada del sector i que volen entendre les necessitats del col·lectiu LGTB.

 4. Professionals enfocats a la docència i la investigació
  Persones interessades a enfocar el seu futur en l’àmbit de la investigació i/o la docència en aquesta matèria.

 5. Titulats universitaris
  Estudiants amb titulació universitària que desitgen enfocar la seva carrera professional i ampliar els seus contactes professionals en l’àmbit del Màster.

Masters 2020

Fotografia de: Màster en Turisme LGTB | CETT-UB | Online

Jardí

Fotografia de: Màster en Turisme LGTB | CETT-UB | Online

Aules 

Fotografia de: Màster en Turisme LGTB | CETT-UB | Online

Aules 

Fotografia de: Màster en Turisme LGTB | CETT-UB | Online

Aules

Fotografia de: Màster en Turisme LGTB | CETT-UB | Online

Passadís 

Aquest Màster et permetrà desenvolupar la teva carrera professional en la gestió turística i la creació d’experiències orientades al col·lectiu LGTB, així com la docència i/o la investigació aplicada a:

 • Organitzacions i institucions turístiques
 • Administracions públiques
 • Empreses turístiques
 • Organitzacions i equipaments orientats al col·lectiu LGTB
quins son els àmbits laborals del máster de restauració i hoteleria

SORTIDES PROFESSIONALS

Les principals sortides professionals dels nostres estudiants d'aquest Màster són:

 • Gestoria en Destination Management Organizations (DMO)
 • Gestoria de destinacions de l’administració pública
 • Gestoria turística de l'administració pública
 • Consultoria turística en els àmbits tractats al màster
 • Assessoria en empreses especialitzades
 • Emprenedoria
 • Docència i investigació