Fotografia de: La ponència de Paula Fernández-Ochoa en 3 frases | CETT
Universitat de Barcelona

3 reflexions de Paula Fernández-Ochoa per iniciar el curs acadèmic

30.10.2023
 
3 reflexions de Paula Fernández-Ochoa per iniciar el curs acadèmic

El darrer 25 d'octubre, Paula Fernández-Ochoa, consultora i fundadora de +MoreThanLaw i Vivir corRiendo, va ser l'encarregada de la ponència de la Lliçó Inaugural del 54è curs acadèmic del CETT-UB amb el títol "No tengo fuerzas para rendirme".

Durant la benvinguda, la Dra. Maria Abellanet i Meya, presidenta del CETT, va donar pas a la ponència de Paula Fernández-Ochoa animant a l'alumnat a ser conscients amb el seu entorn:"La societat necessita persones preparades per al futur. Persones amb coneixements i consciència social per afrontar els reptes que se'ns presentaran. Persones com vosaltres". Xavier Triadó, vicerector de Transformació Digital de la Universitat de Barcelona, va tancar l'acte d'inauguració del 54è curs acadèmic.

Durant aquesta ocasió Paula Fernández-Ochoa va donar alguns consells als estudiants sobre com enfrontar-se als reptes de la vida universitària i professional. T'ho vas perdre? No et preocupes, te'n fem un breu resum!

1. "Sigues tu el canvi!"

Paula Fernández-Ochoa va explicar a l'alumnat que no és suficient desitjar un canvi, hem de voler activar-lo, formar-ne part. "Cal mullar-se, apel·lar a l'acció".

Per animar els estudiants del CETT a continuar perseguint les seves metes, Fernández-Ochoa va explicar que "heu de ser molt conscients que teniu per davant una finestra d'oportunitats, però les heu d'afrontar des de l'actitud, des del talent responsable, amb ganes de canviar el món".

2. "La vida és atrevir-se a fer passes"

Amb la intenció de fer veure a l'alumnat que sí que poden ser motors de canvi, l'encarregada de la ponència, va posar èmfasi en el fet que són els futurs professionals qui tenen el poder de canviar les coses petites del dia a dia. "L'èxit és el resultat de la passió" va dir Fernández-Ochoa que també va puntualitzar que el present "és fluctuant, haurem d'anar reinventant-nos en un mercat tan canviant".

3. "No tinc forces per rendir-me"

Fent referència al títol de la seva ponència Fernández-Ochoa va posar èmfasi en el fet que "cal tenir clar quin és el vostre objectiu, que us mou, empenta i us fa no rendir-vos mai".

Paula Fernández-Ochoa va tancar la seva intervenció parlant sobre el talent creat a través de la formació: "el talent que aquí us estan forjant, és talent responsable. Feu les coses amb il·lusió i ganes".