Fotografia de: Entrega dels Premis CETT Alimara 2022 | CETT
Universitat de Barcelona

Els Premis CETT Alimara reconeixen els projectes més innovadors i transformadors del turisme, l’hoteleria i la gastronomia

12.05.2022
 
Els Premis CETT Alimara reconeixen els projectes més innovadors i transformadors del turisme, l’hoteleria i la gastronomia

Els 37ns Premis CETT Alimara han distingit aquest dijous els projectes que durant l’últim any han aportat una visió innovadora en l’àmbit de les experiències, la digitalització, la sostenibilitat i la recerca aplicada als sectors turístic, hoteler i gastronòmic. L’entrega dels premis s’ha dut a terme en la cerimònia La Nit dels Alimara. Els Premis CETT Alimara Barcelona estan organitzats pel CETT, centre universitari de referència de turisme, hoteleria i gastronomia adscrit a la Universitat de Barcelona, juntament amb el Saló del Turisme B-Travel. Hi col·laboren l'Organització Mundial de Turisme i la Generalitat.


Premis a concurs

Through Experiences

Premien els productes, serveis o accions de màrqueting i comunicació d’organitzacions que, apel•lant la sensibilitat, generen una experiència inspiradora, emocional i/o motivacional en el seu públic o usuari. Per aquest ordre, els guanyadors han estat:

Through Digitalization

Premien estratègies i/o accions específiques, així com nous models de negoci, que posen en valor l’aposta de les organitzacions en l’aplicació de tecnologies relacionades amb l’àmbit digital per incrementar la seva competitivitat i eficiència, amb l’objectiu de millorar el valor afegit aportat als clients i la seva experiència d’usuari.

Through Sustainability

Premien estratègies i/o accions concretes que evidencien el compromís de les organitzacions amb la sostenibilitat i la responsabilitat social corporativa.

Through Research

Premien la recerca aplicada portada a terme tant des de l’àmbit acadèmic com des de l’empresarial, d’aquells estudis i/o accions concretes que ajudin a donar resposta als reptes que afronta el sector.


Premis fora de concurs

Premi Els 3 Pioners

La CETT Fundació lliura el seu premi Els 3 Pioners. El premi, creat conjuntament per la Fundació Jordi Comas Matamala, la CETT Fundació i la Fundació Climent Guitart, reconeix aquelles persones o institucions que, des de qualsevol àmbit, han sigut precursores i han contribuït al desenvolupament i la millora del turisme de Catalunya. Cada fundació atorga un premi Els 3 Pioners. En aquesta ocasió, recau en Narcís Coll Frigola per la seva dilatada i exemplar trajectòria en el sector turístic.

Mass Media del CETT

S’atorga a Alcarràs, llargmetratge que retrata un territori i un ofici (pagesia) i ha projectat Alcarràs i la llengua catalana al món amb actors no professionals per respectar la variant dialectal de la zona. El film ha generat un alt interès per visitar la zona amb una increment de visitants gràcies a la suma de la promoció audiovisual i els atractius turístics d’Alcarràs.

Alimara CAT

Coorganitzat amb la Generalitat de Catalunya (Direcció General de Política Lingüística i Direcció General de Turisme), premia un projecte d’alta qualitat que fa un bon ús del Català en l’àmbit del sector turístic, hoteler i gastronòmic. S’atorga a l’empresa El camí dels bons homes per l’ús impecable de la llengua catalana en nous continguts i registres que generen noves aplicacions lingüístiques.

Premi dels estudiants del CETT

Entre totes les candidatures presentades a concurs, el col·lectiu d’alumnes del CETT ha distingit Too Good to Go pel seu projecte contra el malbaratament alimentari.


Turisme més responsable i amb retorn econòmic i social

Després de la cerimònia, la CEO del CETT, la Dra. Maria Abellanet i Meya, ha afirmat: “El turisme s’està recuperant i demostra que té futur. Els Premis CETT Alimara posen de manifest com el sector afronta reptes com la digitalització, la sostenibilitat i el coneixement, sempre posant l’experiència dels clients al centre. Els premiats fan palès el compromís d’empreses i institucions per un turisme més responsable i amb retorn econòmic i social”.

Narcís Coll Frigola
Patronat de Turisme Costa Brava - Girona
Agència de Desenvolupament del Berguedà
Epel Neápolis
ID Tech & COM
Beroni
Turisme de Barcelona
Too Good to Go
Camping Bungalow Resort & Spa La Ballena Alegre
IFEMA Madrid
Direcció General de Turisme
IGLTA
'Alcarràs'
 El camí dels bons homes
Too Good To Go