Fotografia de: Setmana presencial del Curs d’Iniciació a la Sommelieria | CETT
Universitat de Barcelona

Els matisos del vi a la setmana presencial del Curs d’Iniciació a la Sommelieria - copia

20.02.2023
 
Els matisos del vi a la setmana presencial del Curs d’Iniciació a la Sommelieria - copia

L’alumnat del Curs d’Iniciació a la Sommelieria ha participat aquest febrer a la Setmana presencial d’aquest programa del CETT. Aquesta formació, que es cursa majoritàriament a distància, incorpora una setmana especial en la qual tots els participants es troben presencialment per a entrar en contacte amb el món vinícola d’una manera diferent.


Paisatges del vi al Curs d’Iniciació a la Sommelieria

Segons la coordinadora de la formació Natalia Roig, “la setmana presencial permet consolidar mitjançant la pràctica els continguts desenvolupats i estudiats en els mòduls cursats d'octubre a febrer. L’alumnat es retroba per enfortir les sinergies que s'han anat creant durant la semipresencialitat, i experimentant en viu la docència de l'expert que ha tingut en cada mòdul”, afegeix Roig. Durant els tres dies es perfecciona la tècnica de tast i els conceptes més importants de viticultura i enologia tastant més de 60 referencies de vins.

Entre els dies 14 i 16 de febrer han tingut lloc sessions destinades a descobrir les noves tendències i innovacions en el món de la sommelieria, monogràfics sobre la metodologia del tast i l’anàlisi sensorial i espais destinats especialment als sabors del vi. A banda d’això, la setmana presencial ha inclòs una sortida als Cellers Parés Baltà (Penedès) i trobades especials amb protagonismes especial de la DO Montsant i les marques del segell Grandes Pagos de España.

Estudiar Sommelieria al CETT

Al llarg de la setmana presencial es posa en pràctica tota la teoria treballada en el campus amb les eines digitals més innovadores. El del Curs d’Iniciació a la Sommelieria és una formació semipresencial tutelat i a la vegada autònom. La coordinadora del curs Natalia Roig afirma que “la setmana presencial és molt important per poder fer front al segon itinerari del curs, que comença just la setmana després, on el viatge per les diferents zones geogràfiques d'Espanya, l'estudi de productes i vins especials, les tècniques del servei del vi, seran avaluades en una segona setmana presencial al mes de juny, seguint les mateixes pautes”.

Categories
Iniciació sommelieria CETT tast vins