Fotografia de: Estudiar Turisme LGTB a Barcelona | CETT
Universitat de Barcelona

Lipian Bongani: “Cal fer el Màster en Turisme LGTB al CETT-UB tan bon punt es presenta l'oportunitat”

11.07.2022
 
Lipian Bongani: “Cal fer el Màster en Turisme LGTB al CETT-UB tan bon punt es presenta l'oportunitat”

Lipian Bongani Mtandabari (he/him) va néixer a Zimbabwe, però ara resideix a Sud-àfrica. Actualment, Lipian dirigeix les classes magistrals sobre diversitat i inclusió LGBTQ per a proveïdors de serveis turístics a l'Àfrica. El 2018, va fundar Ntsako Travel Africa, una empresa de viatges LGBTQ+, amb l'objectiu de vendre Sud-àfrica com una destinació emergent per a la comunitat LGBTQ+, així com per capacitar la indústria de serveis per assumir els viatges LGBTQ+ i ser inclusiva. També és un apassionat de la vida salvatge i la conservació del medi ambient, i ha rebut diversos premis pel seu treball.


Turisme LGTB a Barcelona

Per què vas decidir estudiar el Màster en Turisme LGBT al CETT-UB?

L'educació té un paper fonamental a l'Àfrica per ser acceptat entre els professionals i els teus públics. Quan es va presentar l'oportunitat de fer aquest programa, m'hi vaig llençar de cap.

Quins coneixements t'ha donat?

Aquest programa m'ha donat molt des que vaig començar: comprensió bàsica de la història de la comunitat LGBT+ a tot el món, inclosa la història a Àfrica, la història de la comunitat i, el més important, com el turisme LGBT+ contribueix a qüestions importants com ara els objectius de desenvolupament sostenible, entre d'altres. Sobretot, m'ha donat el coneixement i l'experiència necessaris per entendre el mercat.

Com creus que aquest màster pot influir en la teva carrera professional?

Augmenta la meva credibilitat entre altres líders i professionals del turisme, incrementa la meva habilitat de coneixement a l'hora de comprometre'm en temes de la comunitat i el mercat turístic, i em permet tenir un discerniment més profund. Fa créixer els meus coneixements i recursos.


Atenció turística al col·lectiu LGTB

Quina és la teva opinió sobre el procés d'aprenentatge del màster?

El procés d'aprenentatge permet a l'estudiant implicar-se en tots els nivells i cultiva la necessitat en un mateix de comprendre els processos de recerca que intervenen en el procés d'estudi. Literalment, dóna una oportunitat d'entendre els processos acadèmics i inculcar-los fàcilment en l'entorn laboral.

Què li diries a qui està pensant a cursar aquest màster però encara no s'ha decidit del tot?

Aquest màster és únic i molt beneficiós. S'ha de fer tan aviat com es presenta l'oportunitat. Aquesta oferta és única i comporta un canvi de joc per a la comunitat, els aliats i el mercat turístic LGBT+. No et pots perdre l'oportunitat de formar part d'aquest procés.

Com veus la teva carrera d'aquí a cinc anys?

Un cop hagi acabat, m'asseguraré que continuaré ampliant el meu àmbit d'aprenentatge. Em veig com una persona la veu de la qual és rellevant i beneficiosa per a l'avenç del turisme LGBT a l'Àfrica i més enllà. Em considero rellevant per a la causa perquè sóc un expert qualificat.