JORNADA PROFESSIONAL >

PONENTS PRINCIPALS

POLICY RECOMMENDATIONS FOR SUSTAINABLE AND INTELLIGENT MOBILITY IN MEDITERRANEAN DESTINATIONS

Georgina

Georgina Calvo Veja (European Project Officer - Tourism Technical Office a la Diputació de Barcelona) Treballa com a Project Officer de la Comunitat MED de Turisme Sostenible, projecte finançat pel Programa INTERREG MED, que integra 30 projectes i més de 200 entitats que treballen en sostenibilitat turística a l'àrea MED. Llicenciada en Periodisme i en Turisme, i Màster en Turisme d'Empresa i Gestió d'Esdeveniments, compta amb més de 10 anys d'experiència en el sector turístic, tant en empreses privades orientades a diferents activitats i serveis, com en l'administració pública autonòmica i local.

Albert Arias

Albert Arias-Sans (Investigador Postdoctoral a l'Universitat Rovira i Virgili) Doctor en Geografia del Turisme. Actualment treballa com a investigador postdoctoral a la Universitat Rovira i Virgili coordinant el projecte visitmob.org. Professor associat de Turisme Urbà de la Universitat de Barcelona. Va ser el responsable del Pla Estratègic de Turisme 2020 Barcelona i va treballar com a consultor autònom en polítiques urbanes i turístiques.

SMART MOBILITY AS A TOOL FOR SUSTAINABLE TOURISM MANAGEMENT

Carolin Engel

Carolin Engel (Project Lead karlsruhe.digital & Deputy Head of the Science Department of the City of Karlsruhe, Germany) Després d'una llicenciatura i un màster en Economia Europea i Empresarial, va treballar com a assistent de gestió i com a responsable de producte i màrqueting. Des del 2016, és responsable de la iniciativa karlsruhe.digital. karlsruhe.digital inclou 150 representants d'empreses, ciència, cultura i administració. Junts, persegueixen la visió que Karlsruhe es converteixi en un motor de digitalització i, per tant, sigui pioner en temes digitals. A més, Carolin Engel és la cap adjunta del Departament de Ciència de la ciutat de Karlsruhe.

Ignacio de las Cuevas Rojo

Ignacio de las Cuevas Rojo (Head of Global Partnerships & Tourism Innovation al Centre Tecnològic EURECAT - Barcelona) Ignacio té més de dues dècades d'experiència internacional pràctica als cinc continents abordant el turisme des d'un enfocament multidisciplinari, tant del sector privat com del públic. Al llarg dels anys, Ignacio ha desenvolupat un interès particular per la cooperació al desenvolupament internacional, la gestió de destinacions, la prevenció del malbaratament alimentari, la formació professional, l'hostaleria de primer nivell als països en desenvolupament, la sostenibilitat i la circularitat en el sector turístic i, més recentment, en la innovació tecnològica i turística. En l'actualitat, Ignacio és el cap d'Associacions Globals del Departament de Consultoria Tecnològica i el gerent del Centre d'Excel·lència en Innovació Turística d'Eurecat. Ignacio és llicenciat en gestió turística, un màster i un doctorat en estudis de desenvolupament per la Universitat de Ginebra, Suïssa.

Jelka Tepsic

Jelka Tepšić (Deputy Mayor City of Dubrovnik) La Sra. Tepšić és la tinent d'alcalde de la ciutat de Dubrovnik, així com cònsol honorari del Regne d'Espanya des de 2014. És professora de Llengua espanyola, literatura i literatura comparada i té més de 30 anys d'experiència en turisme, comunicació, mitjans de comunicació i màrqueting. A la ciutat de Dubrovnik, la senyora Tepšić és responsable del turisme, la sostenibilitat i la cultura. Durant el seu treball en els últims anys, la ciutat ha estat desenvolupant un projecte estratègic a llarg termini anomenat "Respecte la ciutat". Ha participat en nombrosos congressos arreu del món on ha presentat aquest projecte, que tracta sobre el desenvolupament integrat innovador i se centra en el desenvolupament sostenible del turisme a la ciutat. Va mostrar com l'administració municipal s'enfrontava al problema de la massificació, assegurant una millor distribució dels visitants i suprimint els efectes negatius de l'excés de turisme. Aquest projecte va ser reconegut com un exemple de bona pràctica en la gestió de destinacions al Congrés Mundial de l'Organització de Ciutats Patrimoni Mundial (OWHC) a Cracòvia.

Moderadora de la Taula Rodona

Maria del Pilar Leal

Maria del Pilar Leal (Directora i Coordinadora de Màsters i Postgraus, Professora i Investigadora del CETT - UB) Doctora internacional en Geografia, Planificació Territorial i Gestió Ambiental, així mateix, compta amb un Màster en Planificació Territorial i Gestió Ambiental i un Executive MBA. A nivell professional ha liderat i gestionat diversos projectes al sector de l'educació universitària ia les àrees de planificació territorial i turística. Actualment, compagina la seva activitat docent amb la investigació.

TECH TOURISM CLÚSTER, APOSTANT PEL VALOR COMPARTIT

Anna Monjo

Anna Monjo (Líder d’Equip del Programa Catalunya Clústers a ACCIÓ) Enginyera i MBA treballant en el desenvolupament de l’estratègia i la competitivitat empresarial a través dels clústers. Treballa l'estratègia i la competitivitat empresarial a través dels Clústers, especialment en l'àmbit Digital i Audiovisual. També impulsa noves iniciatives clúster en el sector traveltech i en l'àmbit dels residus.

LA NUEVA CONECTIVIDAD 5G EN EL SECTOR TURÍSTICO

Javier Saez

Javier Sáez Hurtado (Product & Sales Director a Xperiencia Virtual) Amb una formació interdisciplinària (Medicina & MBA) sempre ha aportat valor a les organitzacions coordinant equips de producte. Empatitzar amb les necessitats dels clients, sondejar quines noves tecnologies hi ha i experimentar amb les mateixes per millorar els nostres processos de valor és la seva especialitat. Amb més de 5 anys d'experiència en tecnologies immersives i blockchain, intentarà aportar el màxim output a la discussió de l'immens valor que el 5G aportarà a la societat i, en especial, a sectors com el turisme.

Manolo Ginart

Manolo Ginart (Director Area Telco en Parlem Telecom) Amb 24 anys d’experiència en operadores de telecomunicacions dins les àrees d’Operació i Manteniment de Xarxa, Desplegament de Xarxa fixa i mòbil, i PM en Projectes Especials. A Parlem lidera el desplegament de xarxa propia, la integració tecnològica de les operacions de M&A i les Operacions de Xarxa de l’operadora.

Mar Muñoz

Mar Muñoz Muñoz (Technology & Innovation Managing Director a AVORIS TRAVEL) Positiva és el millor adjectiu que em defineix, i apassionada per la tecnologia, també. Porto al món de la tecnologia orientada al turisme més de 20 anys i cada dia es converteix en una oportunitat per aprendre i aplicar alguna cosa nova en la transformació digital en què estem immersos. Abans desenvolupava tecnologia; ara, faig arribar la tecnologia com un facilitador per millorar processos de negoci basant-me en tècniques de Big Data per aconseguir-ho.

Luis Miguel Martín

Luis Miguel Martín (CIO de Selenta Group) Llicenciat en Química, especialitat Enginyeria Química per la Universitat de Barcelona, MBA in Company per l'IE de Madrid i PDD per IESE. És CIO a Grupo Selenta des d'abril de 2.022 i president del Consell de CIO's de Catalunya (CIOS's.cat) des de Novembre de 2.018. Des de Setembre de 2017 a Febrer 2022 va ser també CIO de l'empresa de Catering i Food Services Serunion, pertanyent a la multinacional ELIOR. Des del juny del 2009 fins a l'octubre del 2017 va ocupar la direcció del departament d'Organització i Sistemes del Grup Damm, havent exercit anteriorment les funcions de responsable d'Organització i Projectes del Grup des del juny del 2002. Anteriorment va treballar 9 anys a la consultora Accenture liderant projectes de millora de processos i implantació de sistemes finalitzant la seva trajectòria com a Senior Manager”.

Moderador de la Taula Rodona

Pablo Soto Rodriguez

Pablo Soto Rodriguez (Innovation Manager Corporate Segment Vodafone España) Manager d'Innovació de Vodafone que, com ell mateix es defineix, és "especialista en aterrar tecnologia a models de negoci i fanàtic de la col·laboració i la innovació"