Fotografia de: Concurs de Serveis de Restauració del CETT | CETT
Universitat de Barcelona

Laia Matas guanya el Concurs de Serveis de Restauració del CETT

28.03.2022
 
Laia Matas guanya el Concurs de Serveis de Restauració del CETT

Laia Matas és la guanyadora de la 26a edició del Concurs de Serveis de Restauració del CETT. El concurs premia la capacitat tècnica, la professionalitat i el saber fer dels alumnes finalitzadors l’últim curs del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Tècnic en Cuina i Gastronomia i en Serveis en Restauració o del Cicle Formatiu de Grau Superior en Direcció de Serveis de Restauració del CETT. A més de la guanyadora, Martí Mata i Robert McAulay han participat a la fase final després d’haver superat una selecció prèvia.


Servei de sala i propostes de còctel i vins

Per entrar a la fase final, els participants han hagut de presentar una breu explicació de com seria el seu servei de sala i l’atenció al client durant un àpat a l’Aula Restaurant. A més, han hagut de fer les propostes i aplicar-les durant el servei:

  • Una recepta d’un còctel de creació pròpia i de baixa graduació que combini amb l’entrat de croquetes de bacallà. La base del còctel presentat ha de tenir algun producte de la marca Bacardi & Royal Bliss.
  • Una explicació i una fitxa d’una cervesa per a l’aperitiu de pèsols llàgrima a l’estil de Llavaneres. La cervesa presentada ha hagut de ser una de les comercialitzades per Estrella Damm.
  • Una explicació i una fitxa d'un vi blanc de la carta del restaurant per maridar amb el plat principal crema d’espàrrec blanc, rovell curat, escamarlà i tòfona.
  • Una explicació i una fitxa d'un vi negre de la carta del restaurant per maridar amb el plat principal galta de vedella guisada amb vi negre.

La guanyadora del concurs, Laia Matas, s'ha mostrat molt satisfeta per la primera posició. Matas ha explicat: "He treballat molt i he après molt. He lluitat contra mi mateixa. He intentat millorar sempre i aprendre dels errors".


Jurat i premis del concurs

El jurat ha estat format per Pere Monje, propietari del Via Veneto; Joaquín Edo, cap de comunicació, relacions externes i sostenibilitat Catalunya Coca-Cola European Partners; Àlex Galí, coordinador general de Fundació Damm, i Mainard Aparici, director del restaurant Jok i exalumne del CETT. En nom del jurat, Pere Monje ha destacat: "Ha estat una experiènica extraordinària i hi hem vist un nivell molt alt. El sector del futur de l'hosteleria passa per gent jove com ells. Les noves generacions arriben molt preparades". Per part del CETT, han acompanyat els membres del jurat Nan Farreres, Natàlia Roig i Melani Aróstegui.

El premi per al guanyador han estat 800 euros en concepte de beca atorgada per la Fundació Damm per cursar una formació oficial al CETT el curs vinent. També s’ha endut un dinar per a dues persones en un restaurant gastronòmic.

concurs restauració
concurs restauració
concurs restauració
concurs restauració
concurs restauració
concurs restauració
concurs restauració